Magie staat je geluk in de weg

Smile of the sunrise by Marie Green

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Deze dagen heb ik als een gek alle 65 afleveringen (5 seizoenen x 13) van de serie Merlin zitten bekijken. 45 minuten per stuk, dus nee, ik heb geen leuke week gehad. Uiteraard keek ik die serie niet omdat die zo goed was, maar omdat er weer eens wat aan de hand was. De enige manier om dat weer van de hand áf te krijgen, was het bekijken van die hele serie. Op die manier heb ik wel 20 series moeten bekijken het afgelopen halfjaar.

Wat er dan wel aan de hand was? Wel, een of andere dwaas had me weer eens vervloekt en als daar één verhaal bijzonder handig voor is, dan is dat wel dat van Merlijn de grote tovenaar. De vloek was dus dat ik mijn krachten (Merlijn) nooit zou terugkrijgen en dat het kwaad (boze tovenares Morgana) altijd zou blijven overwinnen. En die vloek kwam dus uit, want als dat niet zo is, doen mensen zulke moeite echt niet. Een vloek zet je niet zómaar even! Waarom denk je anders dat mensen die op magie leven, altijd zo moe zijn en vroeg afgeleefd? Als je niet op eigen krachten leeft, moet je immers altijd op zoek naar nieuwe mensen om leeg te trekken. Dat dat uiterst vermoeiend is, hoef ik toch niet te vertellen?

Slechte mensen hebben inmiddels geen magische krachten meer en positieve geloven simpelweg niet in magie. De wereld wordt steeds logischer! Zelf geloofde ik er immers ook nooit in, totdat het deel van mijn man dat in die bovenwereld opgesloten zit, me met de neus op de feiten drukte. Daar had hij een fikse dobber aan, want ik was er niet voor te porren en logisch ook. Precies net als Merlijn ben ik degene op wie de wereld leunt. Ik moet me precies net als hij altijd klein maken, want oh als die types mij zien of zelfs maar ruiken is dat al genoeg om me kwaad te doen met behulp van de magie die nog over is. Je hebt gezien dat jeugdzorg – de smerigste magiër ter wereld met enorme krachten – me daarmee mijn jongste zoon heeft weten af te nemen. Niemand sprong voor ons in de bres en dat zou zonder magie nooit kunnen gebeuren.

Hoe krijgt die vieze organisatie het anders voor elkaar om jaarlijks duizenden rechters, advocaten, schoolleiders, artsen, hulpverleners en gemeentes allemaal een rad voor ogen te draaien en de kinderen van uitgerekend lieve, goede ouders ongegeneerd te ontvoeren en te stelen? Om ze precies dáárnaar toe te brengen, waar ze gevaar lopen en ervoor te zorgen dat de veilige ouder ze zelfs nooit meer mag zien? Om te zorgen dat niemand de goede ouder steunt en dat iedereen gelooft dat lieve mensen hun kinderen zouden mishandelen? Dat de kinderen zélf geen contact meer denken te willen met hun ouders, waardoor ze zichzélf kapot gaan maken? Dat IS magie!

Precies net zoals in het verhaal van Merlijn doorgronden tegenstanders van magie in het echt ook niet wat magie eigenlijk is. Ze zeggen: “Keer het de rug toe, dan houdt het wel op”, maar dat is domheid van mensen die niet weten waar ze het over hebben. Als je magie negeert, groeit die juist. Magie ís achterbaksheid en dat overkomt je immers wanneer je níet oplet! En ja, met magie kunnen slechte mensen een ander van alles laten geloven. Daarom zitten er zoveel onschuldige mensen in de gevangenis, worden kinderen van juist goede ouders altijd afgepakt, worden zoveel goede bestuurders slachtoffer van roddelcampagnes en krijg je de slechte met geen mogelijkheid weg.

Als de mensen niet meer bedwelmd zijn, doordat magie juist wél bestaat en bovendien krachtiger is dan het leven zelf, doorzien ze zoiets gelijk. Dan laten ze zich niet dom in slaap sukkelen door mensen met slechte bedoelingen, die uit zijn op macht, op kennis en bezit. Filosofen proberen al millenia het kwaad te doorgronden, maar het is zo simpel als wat: het kwaad is de angst om te leven.

Magie staat tussen God en de mensen in. Als er geen magie was, zouden we niet in onzin geloven en zouden er geen religies zijn. Dan wist je immers de waarheid gewoon. Zo was het in de oudheid ook en daarom waren er toen geen religies zoals nu! De goden waarin de mensen geloven, zijn állemaal verzonnen door magie: dus doordat de échte God niet meer bereikbaar is. De mensen kenden vroeger het verhaal van Atlantis: hoe we deze wereld in geforceerd zijn door die ene kwade vrouw, die ze meestal Eva noemen (Delilael of Lilith is ook goed). Als die Vader en Moeder God niet had aangetast, hadden we hier dan gezeten? Wees eens eerlijk! Nee toch! Ze heeft hun goddelijke creëerkrachten weten te grijpen. God is niet een onaantastbaar ‘wezen’, maar de twee oudsten van de mensen (of engelen als je dat leuker vindt). Zij zijn de bewaarders van het goede op de wereld, dus de beschermers van het leven en die zijn ook aangetast door de strijd tegen dat Evamens. Precies net zoals koning Arthur en Merlijn constant gewond raakten in de strijd.

Het geloof in God als een onaantastbaar en onzichtbaar wezen is afkomstig van de magie! Die zorgt er immers voor dat je niet meer weet hoe zaken écht in elkaar steken en dat je niet meer helder kunt nadenken? Dan weet je dus ook niet meer wie God is en ga je maar wat verzinnen. Dat er een of ander spiritueel wezen zou zijn, dat overal bovenstaat en af en toe ingrijpt. Je vindt het handig om iemand te verzinnen, die je (in veel gevallen) zelf veroorzaakte puree achter je kont opruimt en dat is dan ‘God’. Maar dat is niet hoe het in elkaar zit! Het is ook helemaal niet logisch dat God op een afstandje zit met een rode knop voor z’n snufferd en dat hij daar héél af en toe een keer op drukt. Nooit dus, want het is nog nooit gebeurd. En dat hij verder de mensen alles maar laat afbreken hier op aarde. En jij noemt jezelf nuchter en aards als je in zoiets debiels gelooft!

Mensen beweerden nota bene dat ze konden ‘genezen’ met magie! Wat dacht je dat Reiki was? Pure magie!! En al die giftige planten en stoffen die gebruikt worden om hun zogenaamde ‘helende eigenschappen’, zelfde verhaal. Daarom moet ik dat eerst weghalen, als een patiënt bij verkeerde behandelaars is geweest. Dat is véél meer werk dan het genezen op zich. Daarom kon ook lang niet iedereen ‘genezen’, want je moest er verdorven voor zijn en die magische kracht aanwenden voor eigen voordeel. Zoals je misschien wel eens gehoord of gelezen hebt, moet je in de magie altijd een slachtoffer hebben. Dat is toch niet genezen?? Zo werd de hele planeet steeds zieker en ellendiger.

Dát is magie: het zomaar in het wildeweg keilen met ziektes, pijn, ongeluk, klachten, slechte eigenschappen waar je zat van bent en die je verrekt uit te werken met jezelf enzovoort. Die stuurden ze naar een ander of lieten ze gewoon in de lucht hangen, zodat iemand anders die toevallig op die plek liep, ze oppikte. Situaties uit puur eigenbelang zo stevig vastzetten, dat geen hond ze meer los krijgt. Dat gaat dan over het graaien naar geld, macht, een vent, een baan, meezitters in het leven, gezond-zijn en dat soort toestanden. Mensen die dit gedaan hebben, zijn altijd gezond, blakend en wel, terwijl al die anderen, van wie ze het geluk hebben afgepakt, geen leven hebben. Totdat ik het ze afneem. Dan moeten ze volwassen worden en op eigen benen gaan staan. Dat lukt ze niet en dus houden ze dan hun gemak.

Begrijp je nu dat magie echt gewoon altijd helemaal verkeerd is? Magie barricadeert de weg terug naar het paradijs en maakt ook dat je niet eens meer wéét dat dat paradijs bestaat. God is er niet om te dienen, want ook dat is magie. In de wereld van God is er geen ruimte voor hiërarchie en zieke machtsspelletjes. Mensen zijn er niet ziek en het ontbreekt hun aan niets. Ze kunnen alles wat ze willen, zelf creëren door te visualiseren en ernaar te leven. Daarom zijn ze niet afgunstig of gemeen: daar is toch geen reden voor! En dat is onze toekomst. Dat we weer zó gaan leven en nee, dat duurt niet meer lang.

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.