Leer van een olifant!

Dinsdag 23 december 2014

Deze foto kreeg ik van mijn Sri Lankaanse vriendin, die ook gek op olifanten is
Deze superfoto kreeg ik van mijn Sri Lankaanse vriendin, die ook gek op olifanten is <3

Vertel nu eens eerlijk: welk dier is er vrolijker, enthousiaster en tegelijkertijd sterker dan een olifant? Prachtige, trotse dieren zijn het en ze zijn aan de andere kant gevoelig, geduldig en lief voor elkaar. Ze zijn ontzettend intelligent en hebben een verbazingwekkend geheugen. Als ik een olifant zie, krijg ik altijd tranen in mijn ogen, omdat ik zo gek op ze ben. Als kind heb ik mijn adoptieouders gek gezeurd om een olifant als huisdier. De arme mensen wisten niet hoe ze het hadden! Ik moest en zou een olifant hebben en tekende de hele dag overal olifanten. Met de slurf omhoog, want op een andere manier lukte me dat niet; ik ben niet zo’n tekenaar.

“Maar een baby-olifantje kunnen we toch wel in huis hebben?”, dramde ik door. “Baby-olifanten worden groot, Sophy”, antwoordde mijn moeder. “Nou én?”, vroeg ik dan,”iedereen wordt toch groot?” Op een dag wist ze niet meer hoe ze me ervan moest overtuigen dat je echt geen olifant als huisdier kon hebben en pakte ze het dierenboek erbij. Het was een boek van Shell, waarvoor je stickers kon sparen bij de benzinepomp. Ik denk dat ze die actie hielden, omdat ze niet zo populair meer waren in de jaren ’70, door de oliecrisis en hun niet al te schone rol daarin (Shell is trouwens niet zó slecht; ze doen ook wel goeie dingen). Hoe dan ook, in dat boek ging het ook over olifanten en tot vreugde van mijn moeder stond er een uit-ge-breid stuk in over hoeveel die beesten per dag eten én schijten. Dat was wel 500 kilo. Ik heb het nu net nog even nagevraagd aan Willem Wever en het klopt niet helemaal: een Afrikaanse olifant eet rond de 200 kilo per dag, drinkt rond de 100 liter en poept ook ongeveer 100 kilo per dag. Blijft een feit dat een volwassen Afrikaanse olifant toch wel zo’n 4500 kilo weegt en dat dat je huis en tuin niet echt ten goede komt. Verder is het wel redelijk veel werk om zo’n dier te voeden en z’n troep op te ruimen natuurlijk.

Toen mijn moeder me dat liet zien, was ik dus uitgepraat. Maar olifanten zijn altijd mijn lievelingsdieren gebleven, ook al werd ik er in mijn puberteit mee gepest. In die jaren werd ik namelijk dik en je raadt het al waar ze me mee pestten … (dikhuid). Maar ja, als ik cheeta’s mooi had gevonden (zijn ze ook hoor, die hebben alleen niet zo’n lekker karakter), hadden ze weer gezegd: “Goh, dat had ik niet verwacht. Daar lijk je helemáál niet op”. Pestkoppen grrr …

En hier heb ik dus echt een geweldig filmpje voor je van een jong olifantje, dat voor het eerst de zee ziet. Kijk eens hoe dat diertje ervan geniet, zie eens hoeveel lol dat beestje heeft en hoe hij geniet! Kunnen wij nog wat van leren hoor, echt. Misschien kun je een beetje van het genot van dat kleine olifantje meenemen in je dag vandaag. Je weet nooit waar dat nog goed voor kan zijn:

 

Een gezellige groet van

Sophia

 

Twitter: @sophyvass   –   facebook/sophyvass   –   LinkedIn

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.