Kinderbescherming geeft modeshow

pubers

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ik heb nu al zó vaak Kinderbescherming en aanverwante jeugdzorg op bezoek gehad, dat ik een ouwe rot in het vak ben. Al zeg ik het zelf. Als je in één van de zoekvelden hier op de site het woord ‘jeugdzorg’ invult of ‘familie’, krijg je een verzameling verhalen van mij over dit onderwerp. Ik maak wel eens wat observaties, waar je wellicht iets aan hebt in je eigen oorlog tegen deze ordinaire en familiehatende straatbende.

Afgelopen donderdag moest ik weer naar die tent toe, helemaal in Arnhem. Op dit moment is het weer eens de Kinderbescherming, die ons gezin niet beschermt en wel overhoop haalt. Op instigatie van Onveilig Uit Huis, de grootste oplichtersbende ter wereld. Erger dan de Siciliaanse maffia, alle Portoricaanse straatbendes, het Pentagon en de hele Russische oligarchenkliek bij elkaar. Deze organisatie had zich niet eens met ons mogen bemoeien, aangezien het bij ons helemaal niet gaat om kindermishandeling of -verwaarlozing.

Waar het wél om gaat, dat is mijn goed recht – en eigenlijk ook mijn plicht – als moeder om mijn kinderen op te voeden tot waardevolle jonge burgers, zonder dat er bij iedere scheet die we laten (en zelfs als we dat níet doen), weer jeugdzorg op de stoep staat. Zonder dat mijn ene zoon overal waar hij zich laat zien, gepest, buitengesloten en geschopt wordt door docenten en medeleerlingen. En zonder dat er tien keer per dag een ex dreigend en agressief aan de bel ramt, terwijl de politie gezellig aan een lekker bakkie slootwater zit en het verrekt om hem te komen wegslepen. Om dat recht – o ja het was een plicht – te kunnen uitvoeren, zijn we een kleine twee jaar geleden verhuisd. Geen enkele afspraak of document die ons dat recht ontzegde en met alle reden om het te doen. Over en uit.

Donderdag was het weer eens zo helder als koffiedik allemaal. Eerst kreeg ik een mail van zogenaamde ‘onderzoeksters’ Marije Janssen en Lilly Evers van de kinderbescherming te Arnhem – die zichzelf overigens totaal over het paard getild ‘de Raad’ noemt -, waarin ze beweerden klaar te zijn met hun onderzoek. Daarna kreeg ik een brief, waarin stond dat ze bijna klaar waren. Bij navraag wisten ze het zelf eigenlijk ook niet zo goed. In ieder geval hadden ze weer zo’n onbenullig en geeuwend lang rapport gemaakt, zoals ze altijd doen en daarmee werd ik geacht mijn tijd te komen verdoen.

Maar toen ik er kwam, bleef het rapport in z’n envelop en kreeg ik allemaal leeftijdsgebonden gezever van bovengenoemde twee jonge meiskes van rond de 27 jaar oud, die eh … ‘onderzoek’ hadden gedaan naar onze situaesie. Ik had ze al eerder gezien, dus even een bevestiging van mijn toenmalige indruk: de jongedaemes waren van top tot teen in stikdure, modieuze kleding gehuld, waarbij een enorme lading make-up en bijpassende nagellak op hunner zorgvuldig gemanicuurde nagels hun catwalk vervolmaakten. O en daarboven uiteraard een tot op de haar nauwkeurig (blond)geverfde en gestylde haardos. Zou ik dat nog bijna vergeten zeg.

Toen ik een paar jaar eerder met kinderbescherming te maken had, had ik ook al zo’n barbie op bezoek: Marian van Baal. Daarvoor nog iemand die er te gelikt uitzag voor haar beroep. Toen modepop Van Baal het bij de officier van justitie erg bont maakte met leugenverhalen over ons en ik het hele land op de kop keerde met klachten over haar optreden, kreeg ik twee andere dames, wier namen ik nooit heb onthouden. Ook blondgeverfd, maar verder op het boerse af. En dat bedoel ik negatief. Alleen echte boeren zijn stoer.

De enige keer dat ze snel opgezouten waren, was die keer met de iets te gelikt uitziende vrouw. Peters heette ze (een voornaam had ze geloof ik niet) en ze kwam uit Nijmegen. Die had achter mijn rug om de Gelderse Roos opgebeld – ! – en kreeg de psycholoog die mij een paar jaar daarvoor op ADHD had getest, aan de lijn. De Gelderse Roos was de GGZ-tent in Ede.

Maar deze man had zowaar iets opgemerkt: toen ik de test moest doen, had mijn zoon onverwacht een dag vrij van school. Ik had dus gewoon wat tekenspulletjes voor hem meegenomen en iets te drinken, zodat hij zich niet zou vervelen tijdens die oersaaie test. De man van De Gelderse Roos stond helemaal stomverbaasd dat ik als vermeende ‘adhd-er’ zo goed georganiseerd was (?). Ze denken echt dat je debiel bent. Enfin, hij zei dat mijn toenmaals 5-jarige zoon, die het hele uur lekker had zitten tekenen, in ieder geval géén ADHD had en dat hij over mij ook zo z’n twijfels had. Ik had toen ook al een moeilijk leven en hij zei dat ik daardoor gewoon wat gestresst en vergeetachtig kon zijn. Hulp om wat gestructureerder te worden en tot rust te komen, konden ze niet bieden, dus het bleef bij dat ene bezoekje.

Ditzelfde vertelde hij aan die Peters. Omdat dit positief én waar was, gooide die het onmiddellijk pruilend in de prullenbak en schreef zij er zeer zeker niet over in haar rapport. Maar ze kon mij de kinderen ook niet afstelen, nu een Echte GGZ-Psycholoog bovenstaande over me had gezegd. Dit is hoe jeugdzorg werkt: ze bepalen van tevoren hun doel en gaan vervolgens over lijken om dat te bereiken. Hé dat rijmt. Het enige dat ze tegenhoudt, is iemand van een of andere instantie, die per ongeluk iets aardigs over je zegt. Die kun je later evenwel nooit meer bedanken, want je krijgt het nooit te horen. Het tuig taait buitloos af, dat dan weer wél.

De keer daarna dat ze kwamen, was 6 jaar later in 2011. Dat was eerst die barbiepop en daarna de twee nepboerinnen. Ondanks al mijn inspanningen was er ook toen een onzichtbare reddende engel. Deze keer was het de mentor van mijn oudste zoon. Een ontzettend sympathieke biologieleraar die pubers zó leuk vond, dat hij zijn baan aan de universiteit opgegeven had om leraar te worden. Die had tegen die twee boerse vrouwen gezegd dat mijn zoon heel erg zijn best deed en dat ik een geweldige, positieve moeder was. Toen stonden ze wéér met lege handen.

Nu ik voor de derde keer met de kinderbescherming te maken heb (en daarnaast drie keer veilig thuis maken samen zes keer), is er niemand geweest van een organisatie, die iets ontzéttend aardigs over me gezegd heeft. Iets negatiefs hebben degenen die over me gevraagd zijn, ook niet gezegd, maar dat is niet genoeg bij dit tuig. Je moet verplicht minstens één iemand hebben, die écht iets zegt wat zij met de beste wil ter wereld nog niet kunnen verdraaien tot iets naars. Alleen maar omdat die er de afgelopen tijd niet zijn geweest, is mijn kind uit huis geplaatst en moet hij zijn tijd uitzitten bij zijn narcistische vader, totdat hij eindelijk terug mag naar zijn familie.

Weet je wat ze over me schreven in dat ellenlange zeikrapport van ze? Dat ik, omdat ik helderziend ben, allerlei afwijkende meningen over van alles zou hebben, die niet door mijn omgeving gedeeld of begrepen zouden worden. O ja en weer die ouwe koe: dat ik wantrouwig zou zijn naar instanties en deze keer ook mijn advocaat niet zou vertrouwen. Niemand die bovenstaande kolder ooit over mij gezegd heeft. Het staat alleen altijd weer in die domme flutrapporten en dus neem ik aan dat ze dát schrijven als ze niets negatiefs over je kunnen vinden. Ze stellen vervolgens aan die zogenaamde professionals sturende en gesloten vragen, waardoor ze de ruimte niet krijgen om te zeggen wat ze wíllen zeggen: iets aardigs over jou. En hup! daar gaan je kinderen.

“Ja, uw zoon begreep niet waarom jullie verhuisd zijn”, kweelden de huppeltutjes verder. Ik keek ze ongelovig aan. “Jaha!”, knikten ze nog een keer. Ik schraapte mijn keel eens en zocht woorden die zelfs deze twee integriteits- en cultuurloze mesdemoiselles mogelijkerwijs zouden begrijpen. “Ehm … moet dat dan?”, vroeg ik eerst eens verbaasd. Weer knikten ze ja. “Owh. Eh nou, dat komt omdat jullie mijn zoon veel te veel ruimte geven en hem daardoor al zijn houvast afnemen”, ging ik dapper door tegen nu twee verbijsterde meisjesgezichtjes. “Een normale ouder beslist zelf over dit soort zaken. Verhuizen doe je immers niet voor de lol, maar omdat je moet voor hun toekomst. Als je besloten hebt, vertel je het de kinderen en dan help je ze indien nodig om ermee te dealen, maar zij beslissen daar niet over. Dat mag je toch niet vragen van een kind!”. Die zát. 1-0 voor Griekenland.

De reden waarom dat hele jeugdzorg op je kinderen aast, is doodeenvoudig: de echte kindermishandelaars krijgen ze meestal niet te grijpen, want daar hebben ze de capaciteiten en de middelen niet voor. Gelukkig voor hen zijn daar vele jaloerse ouders, die de leuke ouders anoniem aanklagen via die kliklijnen van jeugdzorg. Of scholen die niet in staat zijn om behoorlijk onderwijs te verzorgen, ook voor kinderen die de steeds nauwere passage richting een diploma niet meer zonder hulp doorkomen. Die bellen dat onderhuidse tuig van Veilig Thuis of een andere organisatie van hetzelfde merk op met een leugen over jou en je kinderen.

Zo kunnen ze tóch blijven bestaan, hoe incapabel ze ook zijn. Als er dan – zoals gezegd – niet net toevallig een of ander iemand bij een instantie zit, die na d’r koffiekwartiertje wel even iets aardigs over je wil zeggen en die ook inderdaad wordt gebeld met die vraag, ben je je kroost binnen de kortste keren voor altijd kwijt. Onomkeerbaar.

In mijn vorige artikel heb ik echter gezegd dat ik niet geloof in onoplosbare problemen. Zíj kunnen nu wel denken dat ze me tuk hebben, maar het gaat niet over mij. Het gaat over mijn gezin en ze hebben me mijn zoon afgepakt, omdat hij het zo goed had hier. En dat mag niet, dus dat gaan we omkeren. Al moet de hele wereld daarvoor op de schop, ik win dit. Voor mijn zoons.

Dit mag je delen, want ik denk dat heel veel mensen hier iets mee kunnen. Je mag ook likes uitdelen aan mijn artikelen en Facebookpagina! Dat is goed, want dan word ik bekender, wat goed is voor heel erg veel mensen die dat verdiend hebben en die veel aan mij hebben! Bedankt dus bij voorbaat.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

13 Comments

 1. Lieve meid, de mensen begrijpen helemaal niet dat al die organisaties die zich proberen te verzetten tegen jeugdzorg, niet effectief zijn omdat de knoop bij jou ligt. Jouw zaak moet worden opgelost, voordat wie verder ook onder hen uit kan komen en dat snappen de mensen niet.
  Zoiets als ‘Stop de leugens van jeugdzorg’ heeft geen enkele kans van slagen, omdat ze jou niet erkennen als hun leider en hun adviseur. Als je zou proberen met hen samen te werken, zouden ze zich nog tegen je keren ook. Ik wou dat ik hier was, maar ik ben nu in Londen therapeutisch aan het werk en het gaat erg moeilijk allemaal. Bovendien kan ik, al had ik er de kracht voor, geen week vrijnemen. Ik heb geen krediet meer en moet mezelf waarmaken hier.

  Maar zelfs al kón ik komen en zelfs al wílde iedereen je steunen, dan nog zou je dit niet winnen. Je liet me dat belachelijke rapport zien. Ze hebben al je vrienden, die zó waarheidsgetrouw over je hebben geschreven, in één zin afgedaan en nemen hun adviezen niet eens mee. En meer dan 10 pagina’s met belastende onzin over jou. Het is allemaal verboden en ze kunnen er zelfs celstraf voor krijgen, maar je kunt je niet laten gelden, wat je ook doet.
  Als je een klacht indient, gaan ze weer zeggen dat ze gelijk hebben dat jij niemand vertrouwt. Zij vertrouwen jou niet, maar dáár gaat het niet over. Al heb je de hele wereldbevolking naast je staan, dan nog win je dit niet.

  Geen woord over dat die waardeloze ex van je werkschuw is. Waarom hebben ze zijn buren en de andere ouders op de school van je zoon en op het voetballen niet ondervraagd? Dán hadden ze een goed beeld van hem gekregen! Geen woord over hoe knap jij werk en moederschap combineert, terwijl je nog MS had ook en daar bijna aan overleden was. Alleen maar liegen dat je zogenaamd zo afgelegen zou wonen. Ik ben er geweest! Je woont IN een dorp en dat ligt tegen Leeuwarden aan, een redelijk grote stad!!! En al was het zo: hoeveel mensen wonen niet afgelegen met kinderen? Waarom mag jij dat dan opeens niet? Ze hadden gehoopt dat je doodgegaan was. Dan kon nooit meer iemand hen van hun voetstuk af krijgen.

  Kom op, zogenaamde vrienden van Sophia! Reis naar haar toe om haar te steunen, bel de kinderbescherming op om te klagen over hoe ze daar te werk gaan en liegen over haar. Ga erheen, maak een afspraak en confronteer ze met hun leugens! Zet haar verhaal in de krant. Doe eens wat!!! Niemand van jullie heeft nog wat gedaan, jullie moeten je net zo goed schamen als die kinderbescherming en haar ex!

  Hup actie voor Sophia!!

  Lieve Sophy, ik moet nu alweer gaan liggen na deze activiteit. Ik huil iedere dag om je en ik bid dat je hulp mag krijgen om je gezin weer bij elkaar te krijgen
  Theo

  1. Dank je wel lieve Theo, lief en waar wat je schrijft. Ik ben op van dit alles en besefte net ook dat mijn oudste zoon zijn broer kwijt is. Dat was de laatste persoon die hij nog had en hij was ook al getraumatiseerd toen onze lieve kater Socks doodgereden was. Hij heeft niemand meer voor zijn gevoel. Ik moet ook rust nemen, ik kan niet meer

   Mijn vrienden zijn ook allemaal ziek of anderszins gevangen in een situatie. Vroeger had ik altijd overal vrienden, maar mijn ex maakte mijn vriendschappen allemaal kapot. Hier in Friesland is het onmogelijk om contact te krijgen in deze toestand. Wat moet je delen met mensen als je hele leven in puin ligt?
   Hiertegenover wonen mensen die met niemand contact willen. Naast ons een bevroren kapster en daarnaast christelijke mensen, die geen poot uitsteken naar een ander. Daartegenover een gezin met ook heel veel problemen en achter ons een ouder echtpaar met óók nogal veel problemen. En verderop een aardige meneer van 84 met kanker. Niet alleen wij hebben het moeilijk, maar het lijkt wel of niemand het meer goed heeft tegenwoordig!

   En jij neem alsjeblieft rust! Het is niet niks om uit jouw situatie op te krabbelen en ik heb heel veel respect voor je hoe je dat doet!
   liefs Sophy

 2. Hey Sophia, ik reageer ook hoor! Ik was even een dagje weg en nu dit.
  Weet je wat ik zat te denken zonet toen ik dit stuk van je las? Die gekken van jeugdzorg denken natuurlijk dat jij culturele problemen met je ex hebt. Omdat hij een moslim is en jij christelijk. Dat kan ik mooi even ontkennen. Het schoot zo door mń hoofd en bij ons zeggen we dan dat het waar is.
  Je had een keer een paar heel mooie artikelen geschreven over de Moren. Je weet dat waren wij he, de Marokkanen van nu en de Algerijnen.
  Jij haalt vaak woorden aan uit de Koran en je hebt groot respect voor de islam. Je hebt mij ook eens verteld dat de stad waar jouw ex vandaankomt, een heel hoge cultuur heeft. Ja zij zijn de Kabylen. Ik heb het nagevraagd bij mijn familie en die zeiden het. Ik kan geen Arabisch praten, alleen Frans en Nederlands, maar zij hebben het gezegd. En ik weet nog dat jij groot respect had voor zijn cultuur. Alleen niet voor hem zelf want hij is echt geen goed mens. Dat zag je pas toen hij weg was uit de cultuur en eerst geloofde je het niet. Je dacht dat hij hier moest wennen, maar de waarheid was dat hij niks is zonder zijn cultuur. Maar jij wel. Overal waar jij heen gaat maak jij vrienden. Je zei een keer een paar woorden in het Somalisch weet je nog? Tegen die vrouw op straat. En ze verstond je niet want je zei het niet helemaal goed. Ik moest zo lachen! Jij leerde altijd een paar woorden in iedere taal want dan kon je de mensen in je les blij maken. Je liet ze iets zien uit hun land en dan ging hun hart open. Zon lerares was jij en ben je nu ook om te genezen. Jij maakt het hart van iedereen open.

  Dit is mijn bijdrage en ik hoop zo dat het goedkomt met je zoon. Ik hoop dat iedereen die jou kent bijdraagt. Allemaal iets schrijven over jou wat waar is. Dan kun je niets onaardigs zeggen want jij bent niet onaardig en ook niet raar. Jij bent altijd lief voor iedereen en jij bent een heel bijzonder mens. Hoe vaak hebben de mensen dat niet geschreven op je blog? Ze zijn blind die van jeugdzorg, echt hoor.
  Liefs Aicha

  1. Ha Aicha! Wat fijn zeg, dank je wel voor je steun. Nee, ik heb geen enkele moeite om om te gaan met wat voor mensen ook. Cultuurverschillen zijn juist leuk! En in de islam zitten een paar juweeltjes van uitspraken.

   Ik weet niet wat deze types denken. Wel dat ze van álles denken, maar niet hardop zeggen. Ik heb hun ‘rapport’ nu pas helemaal goed durven lezen en het staat van pagina 1 tot en met pagina maar liefst 13 helemaal vol met valse insinuaties en verdraaide opmerkingen over mij. Die vallen toevállig net allemaal negatief uit voor mij. Echt hééééél toevallig!

   Weet je, ik ben onder andere afgestudeerd op subjectief en objectief taalgebruik. Mijn hoogleraar zei toen dat het onmogelijk is om 100% objectief te zijn in taal, maar ik ben het daar niet helemaal mee eens. Ik heb toen een werkstuk gemaakt over (onder veel andere) hoe de Koerden in de media werden neergezet als ‘rebellen’, terwijl de Turkse regering werd neergezet als ‘de autoriteiten’. Dat is zo gedaan om te zorgen dat de mensen onbewust tegen de Koerden worden opgezet. Dan krijgen ze zo’n onbestemd onderbuikgevoel wanneer ze het woord “Koerden” horen. Dat zijn immers ‘rebellen’, niet?

   Precies zo worden nu de rechter en alwéér alle instanties die dit flutrapport krijgen, bewust tegen mij opgezet. Door daar waar het over míj gaat, allemaal negatieve woorden te gebruiken en daar waar het over mijn ex gaat, positieve. Het enige stuk in dat hele ding dat redelijk waarheidsgetrouw is geschreven, is het stuk van mij. Alleen worden daar dus allemaal van die subjectieve termen in gebruikt, zoals dat ik dit zou en dat vind enzovoort. Het is daarbij zó vierkant negatief, dat ik nu helemáál nooit meer welke instantie ook aan mijn kant zal kunnen krijgen. Waar mijn zoon voor mag bloeden.

   Lieve Aicha, fijne dag en week voor jou! S.

 3. Αγαπημένη μου Σόφη,

  Αμάν τι καλό άρθρο! Το διάβασα με Google και κάτι κατάλαβα. Πότε θα σε αφήσουνε ήσυχη καμιά μέρα εσένα;;; Καλά, Προστασία Παιδιών; Αυτοί στην Ελλάδα δεν είναι τέτοιοι άγριοι και επιθετικοί όπως εδώ! Τι πράγματα είναι αυτά; Κατάλαβα σωστά ότι σου κλέψανε το παιδί; Το μικρό σου τον Αυγουστίνο; Μα βάρβαροι είναι. Όλος ο κόσμος ξέρει για τους Ολλανδούς αυτό, αλλά όχι κι έτσι και σχεδόν κανένας δε λεει κάτι για σένα! Εγώ θα τα πω όμως. Όχι προσωπικά όπως κάνω συνήθως, αλλά ανοιχτά εδώ πέρα στο μπλογκ σου.

  Εσύ είσαι φανταστική μαμά. Κι ο πρώην σου είναι ένα σκουπίδι και μισό. Πες τους το αυτό από μένα! Και ψεύτης είναι επιπλέον. Από πού κι ως πού τον πιστεύουνε αυτόν; Αφού φαίνεται με μια ματιά ότι χάνει ο άνθρωπος! Το είδανε πού μένει; Μέσα στη βρωμιά που βρωμοκοπά το διαμέρισμά του όλο. Και βάζουνε το παιδί σου εκεί ενώ εσύ έχεις τόσο ωραία βίλα, είσαι Ελληνίδα μαμά που μαγειρεύει, που καθαρίζει παρ’όλο που είσαι τόσο άρρωστη και δεν έχεις βοήθεια καθόλου. Ό,τι θέλουν έχουν τα παιδιά σου, παιγνίδια, φίλους, ένα καλό σχολείο, σπιτικά ζώα …

  Και είσαι τόσο καλή καθηγήτρια! Όλοι οι μαθητές σου σ’αγαπούσανε και είχες τόσο πολλούς πελάτες που αναγκαζόσουν να τους ακυρώσεις ή να περιμένουν μήνες για να τους υπηρετείς! Ο κόσμος τρελάθηκε. Μακάρι να μην ήμουν μόνη με τα παιδιά, αλλιώς θα’ρχόμουν να σε στηρίξω

  Με πολλή πολλή αγάπη και φιλιά,

  ‘Αννα Β.

  1. Νά’σαι καλά Αννούλα μου, που με υποστήριξες. Έστω κι αν είναι στα ελληνικά.
   Ναι, τα κατάλαβες όλα καλά. Καταστροφή γίνεται εδώ και όπως είδες: σχεδόν κανένας δε με υποστηρίζει. Το ξέρεις ‘οτι οι Ευρωπαίοι είναι παγωμένοι … Δε ντρέπονται να σου κλέψουνε τα παιδιά και όλοι το θεωρούν ‘νορμάλ’ επιπλέον.
   Αν είχα βρει τον πατέρα μου, δε θά’μασταν ποτέ εδώ
   Θα σε αφήσω, είμαι πολύ θλιβερή

 4. Hey Sophia,

  Ik zie dat er alweer bijna niemand reageert. Zelfs je vrienden niet! Wat is dat toch? En zo weinig likes, ongelooflijk gewoon. Iedereen was beroemd geworden met één van jouw artikelen en had de drukte in zijn praktijk niet aangekund. Maar jij … Alsof iemand een algoritme heeft geschreven om jou tegen te houden. Zo lijkt het echt! Je schrijft gewoon zo goed dat ik er geen woorden voor heb. Perfect Nederlands, mooie uitdrukkingen en je kunt zelfs literatuur en poëzie schrijven. Waar blijft je erkenning??? Kom op iedereen, ga reageren en likes geven!!!

  En alweer zo’n knalstuk! Ze schrijven leugens over jou met je naam en toenaam erbij en sturen dat naar allerlei organisaties die jou schaden. Dan mag jij dat ook over hen doen. Laat ze maar voelen wat ze doen. Dat heet laster geloof ik, of smaad en het is verboden. Waarom gelden de wetten niet voor jeugdzorg? Hoe is het mogelijk dat deze lieden zonder enige controle kinderen bij ouders mogen weghalen??? Ik ga geen gezin beginnen. Ik ga over mijn nek bij al die organisaties die zulke dingen doen!

  Ik heb jou ook gezien als moeder en als mens. Jij zou nooit scheiden van je man als hij geen idioot was en slecht voor je kinderen! Ik heb jouw ikonenhoekje gezien in je huis, waar je bidt en kaarsjes brandt voor God. Je gezellige huis, alle spullen van je jongens, jullie dieren. En dat je zoon een broer heeft interesseert die kinderbescherming niet?

  En naar jou luisteren de media natuurlijk ook niet. Je vertelde me eens dat die een verhaal van jou helemaal verkeerd hadden gepubliceerd en dat je toen nog meer problemen kreeg in plaats van minder. Hoe krijgen we jou uit deze put??? Jij hebt geen rare denkbeelden! Hoe komen die grieten daarbij? Een standaard zinnetje misschien dat ze altijd schrijven bij iedereen?? Jij bent een groot denker, jij zoekt dingen uit tot op de bodem en komt dan met een verrassende conclusie, helemaal op logica gebaseerd en op feiten. Ik heb alles gelezen over vaccinaties, over politiek en zoveel dingen meer.

  Jij, jij hebt brede interesses, je spreekt 10 talen of zo, jij kunt omgaan met mensen uit iedere cultuur! Overal waar jij komt is optimisme en vrede! Ik heb het gezien die keer dat we samen even naar de supermarkt gingen. Eén woord zei je en de hele winkel was verlicht. Iedereen ging opeens lachen en aardig doen tegen elkaar. Nooit zal ik dat vergeten! Alleen maar omdat jij erbinnen stapte. En die vrouw buiten die krantjes verkocht. Daar praatte je een beetje Spaans mee. Waar heb je dat geleerd?

  Jij bent geen freak en jouw mediumgave is enorm. Wat je over mij en de mensen uit mijn omgeving allemaal vertelde tijdens je consulten, dat was ongelooflijk! Andere mensen die zich medium noemen, hebben truks daarvoor, maar jij ziet het gewoon. Wat ik 30 jaar geleden heb meegemaakt dat in de weg staat om me beter te voelen. Daarna deed je iets om het weg te halen en genas ik. Daarvoor niet, pas toen jij die dingen uit mijn verleden weghaalde. Ik kon er niet eens over praten. Ik heb niet veel herinneringen aan vroeger. Het was niet echt leuk toen.

  Jouw talenten zijn enorm en jij verdient alle prachtige publiciteit. Wereldwijd! En je kinderen per direct terug. Wie heeft ze een toekomst te bieden dan? Jij met al jouw talenten en met je liefde voor hen of jouw ex met geen idee of wat??? Ik heb alles eruit gegooid. Misschien is het wel emotioneel of veel te lang. Haal het dan maar weg hoor, ik wil niet spammen. Maar ik ben heel boos om dit wat jou overkomt.

  Groetjes, Maarten

  1. Tja Maarten … als iemand anders dit overkomen was, was ik erheen gevlogen om direct te helpen en bij te staan. Maar dat doen anderen niet voor mij. Ik sta hier al zoveel jaren alleen in en het net wordt steeds verder aangetrokken om me heen. Net zolang totdat ze hun zin hebben gekregen en ik mijn kind kwijt ben. Mijn oudste voor het leven kapot en mijn jongste helemaal in het geniep achter mijn rug om tegen mij opgezet. En er wordt zo erg over hem gelogen ook!

   Ze beweren dat hij allerlei nare dingen over mij zegt, die totaal niet waar zijn en die hij ook niet heeft gezegd. Ze zeggen dat hij tussen twee ouders in staat, maar dat is hún schuld! Zij stoken hem tegen mij op, waardoor hij geen moeder meer heeft. En geen broer, want die is hij nu ook kwijt.

   Mijn oudste is alles en iedereen waar hij van hield, kwijtgeraakt. Nu als laatste zijn broer waar hij zo gek op was en hij maakt niet eens meer contact met hem, terwijl ze altijd zo leuk met elkaar omgingen. Eerst zijn biologische vader die hem in de steek liet, toen een vriend van me die heel lief voor hem was en vervolgens plotseling zonder afscheid te nemen, vertrok naar Cyprus. Toen raakte hij mij kwijt door het gestook in Wageningen, daarna opa en nu zijn broertje.

 5. Sophy! Meid wat ben je scherp vandaag. Als een scheermes. Dit moet afgelopen zijn, die bemoeials in je gezin de hele tijd. Hoeveel brieven van vrienden die jouw mening wél onderschrijven, had je wel niet ingeleverd?? Sluitend bewijs van JOUW gelijk!

  Hoe afwijkend is jouw “mening” dan wel en over wat voor onderwerpen gaat dat vervolgens? Sinds wanneer moet iedereen het met je eens zijn en jou begrijpen? Zetten ze een revolver op de neus van degenen die ze ondervragen, zodat die zeggen wat de vragers willen horen en niet wat die mensen zelf willen zeggen?? Bovendien: mensen die bij een instantie werken, hebben per definitie de intelligentie niet om normaaldenkende mensen te kunnen volgen. Anders zouden ze wel bij een normaal bedrijf werken of gewoon moeder zijn voor hun kinderen. Ook een heel intelligente keuze in het leven. 😉

  Sterkte lieve meid!! Kus, Theo

  1. Hé Theo, dat is snel!! En dank je wel, dat is een Razende Reactie 😀 . Ja, ja en ja op al je vragen. En: het gaat nergens over! Ik heb de revolvers zien liggen (ggapjuh).

   Deze ongure gasten zien mensen zoals ik als ‘anders’, omdat zijzelf niet sprankelend, lief, hartelijk, vrolijk en leuk zijn. Of een goeie moeder. Dus dan moeten ze van iemand die net zo ingeslapen is als zij horen dat die jou wél normaal acht. Dat dat uiterst zelden voorkomt, spreekt vanzelf toch he?
   Als ze van mensen die net zoals ík zijn, horen dat ik normaal ben, dringt dat niet tot die lege bovenkamer van ze door. En zelf zijn ze te stom om dat gewoon te zien. Precies: daarom werken ze bij jeugdzorg en niet bij een intelligent of … eh normaal bedrijf!
   Kus terug en veel plezier daar in het Londense

  2. O Theo, heb je aan mijn site gewerkt? Je reactie staat op mijn naam 😀 . Niet erg hoor, mensen mogen best weten dat jij die paar prachtige pagina’s geschreven hebt. Dus lieve lezer: de bovenstaande reactie is van Theo en niet van mij!

   1. Sorry Sophy, ik zat een van de pagina’s die ik voor je geschreven heb, door te lezen. Ik dacht dat er een taalfout in stond, maar dat was achteraf niet zo. Toen kwam mijn reactie op jouw naam te staan! xxx

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: