header
Kerstdiner voor jongens

Kerstdiner voor jongens

De laatste jaren hadden we geen reden om feest te vieren. Zeker niet met kerst. Maar dit jaar heb ik mijn best weer eens gedaan. Er was een gourmetstel van 20 euries in de winkel, dat ik niet kon laten staan en zo werd het idee geboren om weer eens samen feest te vieren.

kersttafel 2018
De tafel hoort er chaotisch uit te zien

 

Uiteraard gaf de camera op mijn telefoon het precies op, toen ik foto’s wilde maken. Toch is het enigszins gelukt via de webcam en krijg je een idee van wat je morgen of volgend jaar ook eens zou kunnen proberen, als je jongens hebt.

  1. Regel 1 is dan: zo weinig mogelijk groente of exotisch eten.
  2. Regel 2: zoveel mogelijk vlees.
  3. Regel 3: geen gedoe aan tafel met dat je niet mag knoeien en iets met een servet ofzo. Als je jongens hebt – of meiden die deze regels ook helemaal top zouden vinden – lees dan eens verder.
soep, friet, groente
soep, friet, groente

Er moet ook een grap zijn, vandaar de servetten met een biljet van €500 erop. En het mag er niet te netjes uitzien, want dan is het niet meer cool. Dus wat heb ik gedaan? Een pan soep met veel ballen en vermicelli, maar geen groente – alleen een beetje bieslook en selderij, omdat het anders niet naar soep smaakt. Ondanks de frieten toch ook een aardappelsausje-uit-een-pakje en vooral niet zelf gemaakt. Een kléin pannetje met sperzieboontjes als groente.

Stiekem laat je de frieten goed uitlekken en heb je per ongeluk biologische ketchup gekocht 😀 . Verder laat je het woord ‘gezond’ heel even een dagje vakantie houden.

kersttafel2018-vlees
veel vlees en kant-en-klare sauzen

En dan heel veel vlees en vegetarisch vlees, want dat laatste is ook goedgekeurd voer hier. Geen ingewikkelde sauzen en toestanden. Alleen een beetje tzatziki en champignons voor ma. Voldoende niet-ingewikkelde sausjes uit een plastic fles.

Sinaasappelsap of wijn om te drinken (een biertje voor een keertje kan natuurlijk ook of prik) en een tiramisutoetje als dessert. Vooral niet meer dan één kaars erbij aan en zéker geen tafeletiquette! Dat kun je ze altijd nog leren voordat ze gaan samenwonen. Wel een goed idee: zelfgemaakte pudding met een pakje als basis.

Veel plezier alvast en nogmaals fijne kerstdagen!

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu