Je zelfhelende vermogen: lees en deel dit als je dat terug wilt!

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Eén van de dingen waarover ik veel heb verteld in de video’s, die ik heb weggehaald vanwege te weinig bekijks, is je zelfhelende vermogen. Als je ze hebt gezien, dan weet je dat dat zich in je hersenen bevindt en wel aan de linkerkant daarvan.

Gebied van Wernicke

Er wordt altijd gezegd dat je, als je rechtshandig bent, een dominante linker hersenhelft hebt. Daar ben ik het niet mee eens na alles wat ik gezien heb. Het is juist de linker hersenhelft die zo enorm wordt afgebroken bij iedereen. Je bewustzijn of het Gebied van Wernicke achterin je hoofd, wordt aangestuurd en hoort daarom bij je linker hersenhelft. Nou, als die dan zo dominant is bij 90% van de mensen: waarom is iedereen dan zo in slaap? Ik noem maar wat. En waarom is iedereen ziek, als je zelfhelende vermogen ook met die linkerkant te maken heeft? Eventjes twee voorbeeldjes.

Dwarsdoorsnee van je hypofyse

Ik ben al een tijdje op zoek naar de plek waar dat zelfherstellende vermogen – zoals het officieel heet – zich dan bevindt. Opeens wist ik het: in je DNA natuurlijk! Logisch toch … en ik weet dat je DNA wordt aangestuurd door je hypofyse. En die krijgt weer opdrachten van je pijnappelklier. Misschien klinkt het volgende je ook weer logisch toe: hoe beter je gebied van Wernicke oftewel je bewustzijn werkt – hoe bewuster en alerter je bent in andere woorden – des te beter dit alles werkt.

Dan zijn we toch weer bij de linker hersenhelft, zie je wel? Want die stuurt je bewustzijn aan. Als je niet WILT genezen, dan doet je lichaam namelijk niets. En die wil – dus het opleggen van je wil – dat is een stuk gereedschap van je rechter hersenhelft: die maakt je immers groot en dan kun je je wil laten gelden. Op deze website kun je nog wat meer lezen over wat de wetenschap en de natuurgeneeskunde aan opvattingen hebben over dat zelfherstellende vermogen.

Samenvatting: als je wilt genezen van ziektes, stoornissen, klachten, ellende in je leven en weet ik wat allemaal nog meer wat niet gaat zoals je het zou willen, moet je die linker hersenhelft weer aan de praat zien te krijgen. Het is gewoon echt heel simpel!

Misschien is het wel handig als ik nog iets meer vertel over dat zelfherstellende vermogen. Het betekent eigenlijk dat er een soort van genezing in werking wordt gezet, wanneer je iets overkomt. Je kunt dat goed zien wanneer je een schaafwondje oploopt: dan wordt er onmiddellijk een korstje op je wond geweven en daaronder heelt je huid zich. Wanneer het helen klaar is, valt het korstje er vanzelf af. Als je hoofdpijn hebt, krijg je vaak de neiging om even te gaan liggen. Dat is dan een oplossing om de pijn te laten zakken. Dat zijn twee eenvoudige voorbeelden, maar als je zelfherstellende vermogen echt goed werkt, genees je heel snel van alle ziektes.

Als je me langer kent, weet je dat ik van een heleboel ziektes genezen ben. Ik wist al jaren precies welke kruiden ik uit mijn medische gids moest uitkiezen, wanneer één van mijn jongens of ikzelf ergens last van had. Dat innerlijke weten maakt deel uit van je zelfherstellende vermogen. Arts zijn is héél handig, maar niet altijd noodzakelijk om van klachten af te kunnen komen. Zelf weet je vaak ook wel wat je moet doen. Als dit zelfherstellende vermogen is aangetast, kan het heel goed zijn dat je verkeerde seintjes krijgt. Dan ga je foute kruiden gebruiken of andere foute manieren om te genezen. Je denkt dan misschien ook dat je het zelf niet weet en gaat te rade bij anderen.

En dan is het héél erg jammer dat we tegenwoordig echt bijna alleen maar troep in de winkels vinden. Superfoodrotzooi bijvoorbeeld, zoals wietolie en kurkuma of aloë vera. Omdat zoveel mensen vást in die troep geloven, denken ze dat ze ervan genezen. Nou, neem dit maar van mij aan: ik ken een heleboel mensen die die rommel hebben gebruikt en die er helemaal NIETS aan hebben gehad of er zelfs klachten door kregen. Als je ‘intuïtie’ tegen je zegt dat je dit moet gebruiken om te genezen, weet je dat je zelfherstellend vermogen best een zetje mag hebben!

Hoe krijg je het weer aan de praat? Ja, dit moet je zélf doen! Ik kan het niet voor je doen. Ik kan alleen helpen als je klachten erg ingewikkeld zijn. Dan kan ik de blokkades – als je het magie wilt noemen, ook goed – voor je weghalen en dan gaat het sneller. Maar wat je moet doen om wat dan ook in je lichaam en geest weer te herstellen, is je ijzer aanvullen. Ik roep het al een tijdje!

Oersap, voorbeeld ervan

Nogmaals: je gaat naar een reformwinkel en haalt daar een paar flessen oersap. Dat is heel geconcentreerd sap van zwarte bessen of bosbessen (blauwe bessen). Geen cranberries oftewel veenbessen nemen, want dat ondermijnt je ijzer juist en dan word je nog zieker. Vlierbessen kan wel, maar het is ongelofelijk vies. Vervolgens neem je twee keer per dag een half glaasje – ongeveer 100 ml – van dat sap. Als je het vies vindt, verdun het dan met wat ander sap. Dit doe je net zolang totdat je verbeteringen ziet en daarna eet je gewoon wat meer dingen waar veel ijzer in zit: appels, druiven of rozebottels of sap daarvan, spinazie, alle koolsoorten, citroen.

Je kunt niet bepalen welke kwaal het eerste gaat herstellen. Dat wat het eerste kán herstellen, dat is eerst aan de beurt en dat weten je hersenen wel. Hoef je je niet mee te bemoeien, want dat helpt toch niet! Als je onder doktersbehandeling staat, is het goed om even met je arts te overleggen of je dit dieet zo kunt doen. Dit is het en ik hoor uiteraard graag van je wat je resultaten zijn!

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

3 Comments

 1. Voor mij werkt het Kersen Oersap van het merk waar jij de fles van toont bij rugklachten afkomstig door Jicht geweldig!!.

  Reuze dank voor de tip!!.

  Ben overigens altijd al dol op kersen geweest, maar zijn helaas zo kort verkrijgbaar.

  Nu ben ik al paar weekjes bezig mijzelf te verwennen met de Kersen Oersap mede door jou aanbeveling, i.v.m opvijzelen ijzergehalte…
  Dacht dit kan nooit kwaad en het teveel gaat denk ik door urine de deur weer uit!.

  “Ze ” (het web) vertelt dat bij Jicht het consumeren van alcohol,vlees of vis uit den bozen zal zijn.
  En dat voeding met veel proteïnes, schaaldieren en roodvlees, spinazie en bonen de kans op het krijgen van jichtaanvallen sterk vergroot.

  Nu is dit bovenstaande advies voor mij weer eens een keertje niet echt noodzakelijk om op te letten,want ik drink nooit alcohol, en heb nooit alcohol gedronken, noch eet ik vlees of bonen.

  En dan toch die vreselijk pijnlijke Jicht aanvallen 2 maal per jaar?

  Ik werd dus nog nieuwsgieriger,waarom ik dan toch de klos was en vroeg arts een
  DNA bloedtest af te nemen afgestemd op Rheumatische klachten,waar Jicht ook onder valt.

  En ja hoor Jicht bleek de boosdoener en was bij mij dus genetisch zo bepaald zich op mij uit te leven..

  Geloof me of niet, maar weet je was ze voorschreef?
  Het was de Orthopeed..

  Kersen of kersensap in al haar vormen maar vooral het pure sap..
  Leuk he, en dat door de reguliere genezers!

  Groetjes Barbara

  1. Dat klinkt geweldig, Barbara! Jicht is niet grappig, ik ben heel blij dat het helpt. Ik wist niet dat er ook kersen-oersap was hier in Nederland. Had het alleen in Amerika gezien en dan stikduur.

   Heeft de orthopeed je dat kersensap aangeraden?? Die heeft dan waarschijnlijk mijn artikelen gelezen 😀 !

   Als je ontlasting zwart wordt of je obstipatie krijgt, moet je even minderen he. Dan krijg je te veel ijzer binnen
   Groetjes
   Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: