Hypothalamus: lichaamsprocessen en meer

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Al zoekend naar oplossingen om zelf gezond te worden en daarbij de hele wereld mee omhoog te slepen, kwam ik nog weer een stukje hersenen tegen: de hypothalamus. De thalamus hebben we al gehad: dat is een eitje (blauw op de afbeelding) in je hoofd, dat op een voetstuk (paars, onder het ei) wordt gedragen door je hypothalamus.

de hypothalamus

Hij zet het ei op een voetstuk en meer dan dat: hij regelt al je lichaamsprocessen van de aanmaak van hormonen tot het aansturen van je hypofyse, seksueel gevoel, moedergevoel, sociaal gevoel, inlevingsvermogen en hongergevoel aan toe. Een lief dingetje. Als je het leuk vindt om er meer over te lezen, heb je hier een stukje dat ik zelf aardig geschreven vind en het meest volledig van wat ik tegengekomen ben.

net zo moe als Atlas …

Als nou je hypothalamus een beetje moe wordt van het alsmaar dragen van dat zware ei, net zoals Atlas moe werd van het dragen van de aarde, dan kun je allerlei klachten krijgen. Iedere avond hoofdpijn, precies op het moment waarop je partner een beetje liefde met je wil delen, altijd hongerrrrrr resulterend in overgewicht en zelfs paranoia.

Helemaal van de kook door zo’n klein dingetje in je hersenen. Je hypothalamus weegt vier gram, maar kijk eens wat hij allemaal regelt! Dus wat heb ik gedaan? Ik heb eens in mijn mineralenbestand zitten kijken waar dat ding volgens mij op moet leven. Wat zijn brandstof is, met andere woorden. En wat vond ik? Silicium! Dat heb je nodig om het ding weer te laten werken.

Nu zul je dat echt wel genoeg binnenkrijgen, maar je kunt altijd kijken of het helpt om je lichaam een zetje de goeie kant op te geven. Abrikozen, bananen, citroen en andijvie zitten er vol mee.

Ik ben afgelopen weekend heel hard gevallen op ons terras en heb een lichte hersenschudding. Daarom geen lang artikel vandaag. Ik denk dat het idee wel duidelijk is en lees er gerust meer over. Ikzelf weet genoeg om het euvel voor iedereen te kunnen genezen, voorzover dat nu mogelijk is en hou het bij deze informatie. Maar als je meer wilt weten: ga er lekker voor zitten en zoek maar!

Dan heb ik nog een aardig muziekje voor je. Een hypothalamusmuziekje. Het ding regelt al met al eigenlijk je bioritme en ook je dagritme. Om dat weer werkend te krijgen, is een ritmisch muziekje nodig. Dus … Abba voor jou en hun liedje Mama mia uit 1975. Een heel fijn ritme zit er in dat liedje en dat is precies wat je hypothalamus goed kan gebruiken. Benny en Björn wisten wat ze schreven!

 

© Vassiliou Empowerment

2 Comments

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: