Hoeveel mensen passen er …

Eend of Deux-Chevaux
In zo’n eend of – chiquer – Deux-Chevaux
passen nog heel wat mensen

Na een paar dagen zo ziek te zijn geweest, dat ik nauwelijks naar het toilet en weer terug het bed in kon komen, moest ik eruit. Geen meel meer, geen pakjes drinken voor school, geen fruit voor in de pauze, geen snoep meer … Dus ik hees mezelf het bed uit en liep schommelend en wel naar de badkamer, de weegschaal op. Dat was een applaus waard, want ik was maar liefst 2 hele kilo’s afgevallen in vijf dagen tijd. Mijn overgewicht zit aan me vastgeplamuurd alsof het mijn leven zelf is (nee het hoort echt niet bij me!), dus dat was juichstemming voor de rest van de dag.

Naar beneden, koffie zetten. Nee toch maar geen koffie nog, liever glaasje sap. Naar boven tanden poetsen. Weer naar beneden, want er moest ook een was gedaan worden. Weer naar boven aankleden, lenzen erin … Twee uur later deed ik de rits van mijn laarzen dicht en moest ik mezelf weer even aan de muur vasthouden om niet om te vallen. Jas aan, sjaal om, autosleutels mee, want ik durfde nog niet op de fiets. En nog een kwartier later stond ik bij de Albert Heijn, de lievelingswinkel van mijn oudste kerel. De jongste houdt meer van de Hoogvliet, maar dat is eigenlijk vooral omdat hij daar beter weet waar het snoep staat én welk snoep ze daar precies hebben. Uiterst belangrijke informatie voor een kind.

Ik parkeer de auto op het verre van volle parkeerterrein en denk: ha wat een geluk! Niet veel mensen. Ik haal een wagentje met zo’n muntje erin, ga die winkel binnen en … zei ik nou: niet veel mensen? Hoeveel mensen passen er eigenlijk in een Albert Heijn? Zo’n grote XL-winkel zeg maar. Ik ga eens googlen als ik thuis ben, besloot ik, want de mevrouw die naast me stond en aan wie ik het vroeg, wist het niet. Google weet het ook niet, maar een blik op de website van Appie zelf wijst uit dat zo’n grote winkel een oppervlakte heeft van minstens 3000 m2 (en ongeveer 30.000 verschillende producten, ook wel interessant, niet). Laten we het daar even op houden en dat er op iedere m2 drie mensen passen. Dat zijn er 9000, lijkt me dan. Ik heb het niet over mensen opstapelen, want dan moet je weten hoe hoog zo’n winkel is en dat weet ik allemaal niet. Misschien dat mijn zieke hoofd nog niet helemaal wakker is om goed te rekenen, maar dat is wat ik nu zo denk.

Goed, ik zeg je dat er geen 9000 mensen in die winkel stonden vandaag, want er waren ook plekjes leeg waar je langs kon. Als je in de rij ging staan, kon je je een beetje door die winkel bewegen af en toe. En er waren ook mensen van het personeel bezig om de vakken te vullen en die nemen ook ruimte in. De stellages zelf en de hoek voor het brood, het vlees en de groente nemen plaats in, dus laten we zeggen dat er zo’n 5000 man in die winkel waren, vanmiddag. Ik denk dat ik er niet ver naast zit dan. Heel Wageningen was volkomen uitgehongerd en nee, het waren niet alleen studenten. Er waren behoorlijk wat mensen zoals ik, met een halve wagen vol met spullen.

Is dat misschien nog een idee voor een leuke wedstrijd? Een Albert Heijn volproppen met mensen om te zien hoeveel erin kunnen. Nou, wie weet win ik nog eens een prijsvraag met dit lucide en beslist originele idee, dat volstrekt niet afstamt van die eend waar ze vroeger eens 21 mensen in kregen. Ik wens je nog een prachtig uiteinde van deze schitterende, zonnige dag en als je niet wilt weten hoeveel mensen er in een supermarkt passen, moet je je boodschappen niet op zondag in Wageningen doen. Niet bij Albert Heijn in ieder geval.

Cheers,

Sophia

Twitter: @sophyvass   –   facebook/sophyvass   –   LinkedIn

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.