Hoe is het allemaal mogelijk?

Hoe is het allemaal mogelijk?

Vandaag gaan we eens een paar voorbeelden doornemen van zaken die normaliter onmogelijk zijn, maar die toch gebeuren. Als ik dan zeg: “Ja, mensen gebruiken van die mentale krachten en soms ook magie”, dan word ik uitgelachen. Nou, kom maar eens met je tegenargumenten dan, want ik ga je zo een páár gevalletjes noemen van gebeurtenissen die je echt niet kunt uitleggen. Daarbij ben ik netjes en hou ik het vooral bij mijn eigen ervaringen.

Déze dagen net gebeurd: ons gasfornuis doet het opeens weer na een jaar of zes. We hebben het gekregen van een vriend, die het tweedehands, maar bijna nieuw ergens op de kop had getikt. Eén van de vier pitten is een zogenaamde snelkookpit. Daar komt een vette vlam uit en dan is je eten zo klaar. Super-de-supercool! Alleen ging hij dus binnen de kortste keren ‘kapot’ en met kapot bedoel ik dan dat er steeds minder gas uit kwam. Enige tijd later kwam er uit het hele gasfornuis bijna geen gas meer. Nee, de gaskraan zat niet half dicht en ging ook niet uit zichzelf steeds verder dicht. Er zaten geen kaboutertjes, geen muizen, mijn kinderen zaten er niet aan en ook van binnen was er géén defect te vinden. Twee mensen heb ik erbij gehad en zelf heb ik het ding ook goed onderzocht. Er was niets mis mee en ook déze dagen is er niets veranderd. Er is niet opeens een prop afval (zou dat bestaan?) uitgekomen en er is ook niets anders veranderd bij ons in de keuken. Het gas deed het plotseling weer zonder specifieke reden of aanleiding. Míjn uitleg? Iemand wilde niet voor haar eigen gas betalen en tapte ons gas energetisch af. Niet één zelfs, maar meerdere mensen en ik heb het ook zien gebeuren. Fijnstoffelijk, maar iemand anders zag het ook, dus er is een getuige. Maar: zeg me gerust hoe het kan dat een gasfornuis dat een jaar of 8 oud is, het opeens weer volop doet.

Dan onze auto, ook zoiets. Hij hoort 1:12 tot 1:14 te rijden, dus 12 à 14 kilometer met één liter benzine. Afhankelijk van waar je rijdt en hoe snel. Hij gebruikte echter ontzéttend veel benzine, gelijk al. Bij meting bleek hij 1:8 te lopen! In de garages vond men niets en hij is bij vijf verschillende garages geweest, waarvan drie officiële Toyotagarages. Inmiddels rijdt de auto weer rond de 1:9,5. Ook dát is raar, want een auto die ouder wordt, rijdt altijd minder zuinig. Die van ons zuiniger. Wat ze ook nergens konden vinden, is de oorzaak waardoor onze auto heel moeilijk kan optrekken. Het is een automaat en daar zit een schijf in, die maakt dat hij automatisch van versnelling verandert. Daar was niets mis mee en ik heb de hele auto laten onderzoeken, maar geen oorzaak. Wat ik wél heb gezien, dat waren een paar akelige vrouwen, die aan mijn benzinetank hingen. Eén lag zelfs ongegeneerd languit door de hele auto heen. De garage waar ik onze auto gekocht heb, kende ik al jaren en had me nog nooit belazerd. Ze hadden het daar ook niet gezien. Wat ik wél heb opgemerkt, is dat onze omgeving ontzéttend jaloers was, toen wij opeens een iets grotere auto hadden. Die werd ons niet gegund!

Onkruid! Een groot probleem in onze tuin, zowel in Wageningen als hier. Niemand in de buurt heeft zelfs maar een fractie van de hoeveelheid die wíj hebben. Ik hou het in de smiezen hoor! Het is zo erg dat je er niet tegen kunt werken en omdat ik de kracht niet heb om dat de hele tijd te doen, ziet de tuin er altijd onverzorgd uit. En ja, dat vind ik erg! In Wageningen haalde ik de hele buurt uit onze tuin op ‘t fijnstoffelijke gebied en toen gebeurde er iets grappigs: alle buren trokken massaal hun tuin leeg, legden er van dat vreselijke donkergrijze grind op en zetten er dan twee enorme potten met roze bloemen op! Wij waren nog de enigen met een echte voortuin en vanaf dat moment was er veel minder onkruid. In het nieuwe huis begon de ellende opnieuw en hier komt er geen einde aan. Niemand heeft onkruid in de hele buurt, alleen wij! En hun struiken en heggen groeien ook gewoon de goeie kant op hè of helemaal niet, zonder dat ze hoeven te snoeien. Ook zoiets.

simsonendeleeuw
Simson die een leeuw in tweeën scheurde (zielig!). Ze zijn alleen zijn lange haar vergeten op het standbeeld.

Nog zoiets: mijn haar! Soms denk ik dat ik Simson 2.0 ben. Mensen zijn er ook altijd zo raar jaloers op, terwijl zovéél vrouwen een mooie bos haar hebben. Ik vocht ervoor om het mooi te houden en verloor: een jaar of drie geleden begon het zo erg uit te vallen, dat er geen vechten meer tegen was. En toen: op een ochtend stond ik op en was mijn haar opeens 15 cm korter. Ik zweer het je, ik heb het gemeten! Het wilde ook niet meer groeien, bleef steeds op dezelfde lengte. Ik begon al te denken dat ik nu toch echt een oud beestje word, totdat … Een jaar later, deze zomer namelijk, was het ineens 15 cm langer in één dag. Er is geen peil op te trekken en dat is niet normaal hoor. Ládingen mensen heb ik gevonden die iets met mijn haar hebben uitgespookt.

Dan mijn gewicht. Ik kan dus op geen enkele manier gewicht kwijtraken, terwijl het deel uitmaakt van mijn werk om mensen daarmee te helpen en ik daar altijd succes mee heb. Bij anderen dan wel. Afvallen, aankomen: ik krijg het allemaal voor elkaar, alleen niet bij mezelf. Vastgeplamuurd zitten de kilo’s en ik ben dus gevaarlijk zwaar. Tweeënhalf jaar geleden had ik mezelf toevallig een keer ‘s avonds gewogen: 82 kilo. Ochtend daarna sta ik op en wat denk je? Opeens bijna 88 en het ging er met geen mogelijkheid af!! Later dezelfde truc nog een keer, maar dan 4 kilo in één nacht. Die laatste 4 kilo’s zijn er inmiddels weer af met heel erg veel moeite en vooral niet diëten trouwens, want dat helpt toch niet. In mijn puberteit was ik ook zo verschrikkelijk dik en vlak voor mijn 18e jaar viel ik plotseling 10 kg in één week af. Dat was in ieder geval nog verklaarbaar door middel van hormonen, hoewel het raar blijft. Daarna kon ik mijn gewicht redelijk reguleren totdat ik zwanger werd. Op het fijnstoffelijke vlak heb ik de hele planeet wel 1000 keer van me afgehaald, maar afvallen ho maar. De hormonen zijn op orde, mijn vitamine B12 en chroom inmiddels ook, die zorgden dat ik opgeblazen raakte. Inderdaad heb ik niet meer de hele tijd van die opgezwollen benen. Nog een leuke: ik kon nooit vet opslaan. Nu sinds kort heb ik wel vet, maar ik ben er niet dikker van geworden. Integendeel: de laatste 4 mysterieuze kilo’s zijn er juist áf. De fabel dat je dik zou worden van vet is echt vierkante larie!

Ander voorbeeld: een leerlinge op de middelbare school die ik kende, haalde altijd onvoldoendes en zat in zak en as. Op een dag haalde ze opeens vanuit het niets allemaal achten en negens. Geen bijles gehad, geen andere leerstrategie, geen hert opgegeten, geen fles bosbessensap leeggedronken, niet door mij behandeld, niets! Niet alleen dat: een ánder meisje uit de klas kon vanaf exact dezelfde dag opeens niet meer goed leren en haalde met enorme moeite alleen zesjes. En jawel: op het fijnstoffelijke veld zag ik de eerste leerlinge vele malen bij de tweede zitten. Hoe vaker ik haar daar wegtrok, des te meer dier cijfers zakten en hoe minder moeilijk het leren voor het tweede meisje werd. Maar het had niks met elkaar te maken hoor! Nee, túúrlijk niet! Dat kan immers niet? Het gebeurt alleen maar. Tijd om eens uit te zoeken hoe dat kan, zodat ook de wetenschap het eindelijk snapt, niet? Nog een andere leerling die ik ken, kon plotseling veel beter leren, nadat ik hem één behandeling had gegeven. Via zijn zus en ook nog op afstand! Hij had een dyslexietest gedaan en de verklaring lag klaar, maar hij had hem niet meer nodig. Jaren later gaat het leren nog steeds heel goed. Nee hoor, je kunt dyslexie niet genezen. Ik heb het alleen maar bij een stuk of vijf mensen gedaan, maar het kan niet hoor!

Bijziendheid. Iedereen zegt dat bijziendheid niet kan genezen. Toch had ik tientallen jaren lang contactlenzen van -10,5 dioptrieën en zelfs een bril met -13. O ja en ik moest eigenlijk een cilinder van tweeënhalf ofzo, een flinke in ieder geval (vanwege astigmatisme), maar daar kon ik niet tegen. Nu? Nu draag ik lenzen van -5 dioptrieën en geen astigmatisme meer. Een bril heb ik niet meer. Dit is een verschil van maar liefst zes punten! Nog een grappige: toen ik bij mijn ogen ging kijken, vond ik daar een vent met een glazenwassersladder, die mijn ogen stond uit te wassen. Fijnstoffelijk uiteraard. Toen ik de vent weg had, gingen mijn ogen op slag 3 punten vooruit. Maar ja, magie bestaat niet hè, dus je hebt vast een andere oorzaak voor mijn ogen. Het is normaal dat ze één punt vooruitgaan als je in de overgang komt, maar daar zit ik nog niet in. Het is me bij twee andere mensen ook gelukt er vooruitgang in te krijgen. Er is ook nog eens iemand geweest, die één oog in de min had en het andere in de plus. Eén van beide ogen stond na een paar behandelingen op 0, maar ik weet niet meer welk het was. Ze stopte de behandelingen daarna, omdat ze het resultaat niet kon geloven.

Als ik mijn hersens een beetje kraak, kan ik nog tientallen zulke gevallen vertellen. Het is nu echter wel duidelijk, denk ik, dat er soms dingen gebeuren die je niet kunt uitleggen. Iedere arts kan je er dagelijks wel een paar vertellen over onverklaarbare klachten bij patiënten. Iedere automonteur, fietsenmaker, kapper, psycholoog, wetenschapper of juwelier kan je er een hele rij noemen. Als ik dan goed kijk, zie ik vaak wel het een of het ander. Dat is dan toch wel een oorzaak, want als ik het weggehaald heb, worden de dingen opvállend vaak weer normaal. Óf wat ook wel eens gebeurt, is dat dán pas de echte oorzaak van een ziekte of aandoening of van een defect aan een of ander apparaat zichtbaar wordt. Dus ik ‘genees’ ook wel eens apparaten ja! De apparatenfluisteraar.

Zo, dan ga ik weer verder met het doen van logische dingen en wens ik je een goede nacht. En morgen een mooie dag.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: