Hoe het komt dat we nooit perfect zijn

imperfectie

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Door Theo Belhuizen. Het is een bekend gezegde dat er op aarde geen perfectie is. “Daarvoor moet je bij God zijn”, zeggen de mensen wel eens en het klopt dat er buiten de aarde ooit wél perfectie bestond. De verhalen die Sophia je daarover heeft verteld, kent zij niet alleen: ik ken ze ook en ik vertel er iets meer over vandaag.

Het is niet zo dat er een God is, die de mensen heeft geschapen. Of gemaakt. Dat zou niet leuk zijn, want God wil toch ook leven, niet? Dus is het leven anders begonnen en wel zo: eerst was er helemaal niets en toen kwam er een heel klein lichtje. Dat was het leven. Het ontstond gewoon, omdat het leven nu eenmaal zo is. Niks is toch maar niks, vind je ook niet? Dat lichtje werd steeds groter en vormde een bol: een hart was het en ín dat hart groeiden twee baby’tjes. Een jongetje en een meisje die bij elkaar hoorden; tweelingvlammetjes.

Na een tijdje werden ze wakker. De bol was toen al een stuk groter dan zij: een soort huis. En de bol werd steeds groter, net zolang totdat hij een wereld werd. Het leven was een hart vol met liefde, vrolijkheid en geluk. De kindjes gingen samen spelen en maakten er bloemetjes, bomen, dieren en een huisje om in te wonen. Er was geen gevaar en ze waren perfect gelukkig. Daar heb je het woord ‘perfect’ weer, zie je dat? Alles was perfect. Er was alleen geluk. Het enige was dat je je soms een ongeluk lachte.

De kinderen groeiden op en kregen zelf ook kinderen. Zo ging dat door en toen er 32 engeltjes waren – perfecte mensen – ging er iets fout. Een vrouw had de tuin van een ander stel mooi gemaakt en de eigenaar van de tuin gaf haar een knuffel. Op dat moment kwam zijn vrouw eraan en die schrok. Er was niets aan de hand, maar de schrik die ze kreeg, maakte dat ze nooit meer een goede mens wilde zijn. Niemand kreeg haar meer genezen en het ging van kwaad tot erger. Uiteindelijk vervloekte ze iedereen, inclusief zichzelf. En als je nog steeds denkt dat een vloek onzin is, dan praat ik je éven bij!

Wat die nare vrouw deed met die vloek, was een stuk hersenen van iedereen platleggen, zodat het niet meer werkte. Ik zal je de details besparen, maar je weet dat we niet meer in de perfecte tuin, de Hof van Eden, leven. Eigenlijk doen we dat wél, want het universum bevindt zich ín de Hof van Eden. Die nare vrouw begon namelijk een wereld binnenin haar hoofd te verzinnen. Dat soort dingen zijn mogelijk als je een engel bent en dus geen fysiek lichaam hebt. Ze maakte er mensen naar het voorbeeld van de engelen – daarom heeft Sophia er wel eens studie van gemaakt om te concluderen dat inderdaad iedereen een weerspiegeling is van één van die 32 engelen. Die mensen hadden dús ook allemaal die ene imperfectie meegekregen en dat maakte dat het leven hier op deze rare, draaiende planeet nou niet echt je dát was.

Dit zijn de vloeken die er zijn. Als je weet wat jouw diepste probleem is (één van deze dingen), weet je gelijk van welke engel je een weerspiegeling bent. Ik zal ze indelen in mannen- en vrouwenvloeken om je alvast te helpen. De namen van de engelen zijn hier nooit bekend geworden, behalve Uriël (eigenlijk Uriyam), Rafael (Rafam), Gabriël (Gabriyam) en Michael (Mikam). Het heeft dus niet veel zin om die te noemen. De imperfecte stukken voor mannen:

 • onzuiver zijn (meestal heb je dan steeds schuldgevoel om niets of denk je dat je slecht bent)
 • faalangst
 • niet kunnen loslaten (geen afscheid kunnen nemen, per se iets moeten hebben)
 • een onvervuld leven (al heb je alles, je hebt niet dat wat je graag wilt)
 • schizofrenie (dat je in een illusie leeft)
 • vrijheidsberoving (dat je bijvoorbeeld lang in de gevangenis moet zitten of een erg dwingende omgeving hebt)
 • verdacht worden (dat mensen steeds denken dat je allerlei misdaden of andere vervelende dingen hebt begaan, terwijl dat niet waar is)
 • in de weg gestaan worden (dat andere mensen je niet met rust laten om te doen wat je wilt)
 • zonder geld moeten leven (wat je ook doet, er komt geen geld)
 • zonder partner moeten leven
 • huidziektes
 • talentloos zijn (dat je nooit echt goed wordt in iets)
 • incapabel zijn (dat er niets uit je handen komt, hoe hard je ook probeert)
 • nooit geloofd worden, terwijl je de waarheid wél spreekt
 • niet mogen genieten (op het moment dat je werk klaar is en je ervan kunt genieten, gebeurt er iets waardoor je het genieten mist)
 • autisme

De imperfecte stukken voor vrouwen:

 • roddels (dat er altijd over je geroddeld wordt en zoals je misschien begrijpt, is dat Sophia’s vloek)
 • jaloezie (dat iedereen jaloers op je is en je kwaad doet)
 • geen thuis hebben (bijvoorbeeld vluchteling zijn of nergens kunnen wortelen)
 • dat niemand je waardeert
 • overgewicht
 • haat (dat mensen je haten zonder reden)
 • dat anderen respectloos met je omgaan
 • verering (dat je vereerd wordt, wat heel griezelig is)
 • ego (alles beter denken te weten en dat is die nare vrouw die alles verzonnen heeft, zelf)
 • ongelukkig zijn (ook al heb je alles)
 • geen familie mogen hebben
 • geen vrienden mogen hebben
 • altijd tegenslagen krijgen
 • niet gezien worden (dat mensen je overslaan, over je heenkijken en je waarde niet inzien)
 • materialisme (de drang hebben om rijkelijk te leven)
 • altijd ziek moeten zijn

Misschien begrijp je nu dat de mensen wel degelijk altijd aan magierituelen hebben gedaan. Ze wilden immers van die vervelende dwarsligger in het leven af! Dan stuurden ze die naar een ander of gewoon wég en dan kreeg Sophia hem. Dat lukte soms ook wel, maar ze kregen net zo hard een ander (of hetzelfde) probleem weer terug van een ander. Dat was dus duizenden jaren lang gegooi met vloeken, kun je wel zeggen. Daarom is het maar goed dat Sophia Vassiliou daar een einde aan heeft weten te maken.

Het gevolg is wel dat heel veel mensen nu ontzettend kwaad op haar zijn. En kwaad op het leven, omdat ze alles wat bij ze hoorde (dus ook die initiële vloek), teruggekregen hebben. Die kan best weg, maar dan moet je bij haar komen. Doe je dat niet, dan blijf je ermee zitten. Het is namelijk tijd dat Sophia gewaardeerd wordt en dat de mensen hun lelijke mond eens over haar dichthouden. De Kinderbescherming bijvoorbeeld en Veilig Thuis, alle instanties die ze steeds tegen zich krijgt, omdat ze elkaar opstoken tegen haar. De kwakzalverij en de mensen die ook een praktijk hebben, maar dit niet kunnen.

De vloeken zijn inmiddels verbroken, wat betekent dat je ze zou kunnen laten verwijderen. Dat kun je niet zelf en een ander dan Sophia kan het ook niet. Ieder z’n specialisme en dit is een specialisme van Sophia, die er gauw bij zegt dat ze er gelukkig nog wel meer heeft. Ze is niet blij met deze gave en zou het liefst haar praktijk dichtgooien en naar het buitenland vertrekken. Dat kan echter niet vanwege haar kinderen en dus is ze verplicht dit vol te houden.

Die nare vrouw van weleer heeft namelijk ook een plek op de door haar verzonnen aarde vervloekt. Het was immers een heel gezellige vrouw en die doen gezellige dingen. Je raadt het al: Nederland! Niet het hele land natuurlijk, want Nederland is pas sinds een paar eeuwen een land. En ook nog met grenzen die iedere keer verplaatst werden. De plek die ze platgelegd heeft, is dat stuk van Nederland dat we kennen als Friesland. Eigenlijk moet je naar het middelpunt van de provincie gaan en daar je passer zetten: op het plaatsje Grou. En dan teken je een cirkel die ongeveer net zo groot is als Friesland zonder de bijbehorende eilanden.

Dit wist Sophia niet, maar dit is de allerdiepste reden waarom ze zo nodig naar Friesland moest. Ze moest die imperfectie immers oplossen, omdat alleen zij het kon! Er is wel degelijk beloofd in alle religieuze boeken, dat er een mooie tijd op aarde komt. Dan moet wel eerst het kwaad waar we niet tegenop kunnen – deze obstakels – verwijderd worden, dat is duidelijk lijkt me. Als je niet heel bent, als er een stuk van jou ontbreekt en dus nooit kan functioneren, kun je niet perfect gelukkig zijn! En wat we willen, dat is nu juist dat dat wél kan.

Sophia vindt het niet leuk dat ik dit schrijf en ze is bovendien bang dat het tegen haar gebruikt zal worden in de rechtbank. “Ze schrijft allemaal rare, spirituele verhalen op haar blog. Kijk hier maar eens. Die kan toch geen kinderen opvoeden?”. Nou, dat kan ze wél en goed ook! En verder schrijf ík het en niet Sophia. Dit moet ik schrijven, want je moet weten wat je tekortkoming is. Datgene wat steeds met je gebeurt of wat je niet kunt, zonder dat je er iets aan kunt doen. Het is je goed recht om dat te weten, want als je het weet, kun je besluiten om er iets aan te doen. Of niet, kan ook.

Kijk maar eens bij jezelf en bij de mensen uit je omgeving of je één van deze obstakels herkent. Het zal je in ieder geval een heleboel begrip voor jezelf en anderen bezorgen! Ik heb muziek voor je en ben op zoek, maar Sophia die even meedenkt op het ogenblik, zegt dat ik nog niet heb ‘onthuld’ wat die vloek daar op Friesland dan inhoudt. Dat klopt en het is even niet leuk om dit te zeggen.

In Friesland mag nooit liefde zijn. Geen warmte en hartelijkheid onder de mensen, geen saamhorigheid. Mensen zijn hier heel aardig, vertelt Sophia altijd, maar zodra het persoonlijk wordt, bevriezen ze. En dát is de imperfectie van dit stuk wereld, waar de mensen niets tegen kunnen doen. Zodra het gesprek warm wordt, schieten de mensen letterlijk op slot. Ook deze imperfectie is overigens gebroken ondertussen, dus de mensen kunnen hier ook weer aardig tegen elkaar worden.

Je muziek! De vrouw die perfect kon zingen: Natacha Atlas. Het bewijs dat ze dit door magie deed, is er: ze kan nu al een paar jaar geen noot meer uit haar keel krijgen. Ze zingt een prachtig Arabisch lied voor je van Abdel Halim Hafez: Beny ou Benak eih. Het betekent zoveel als: wat heb ik voor je gedaan dat ik je liefde waardig ben? Een mooie afsluiter voor vandaag! Het bedoelde nummer begint overigens op 04:02 minuten en is het tweede nummer op rij. Er is geen video waarop Atlas alleen dit nummer zingt:

Nu wil ik met je afspreken dat je, als je Sophia’s blog leest, die ook deelt met anderen. Iedereen moet weten wat zij en ik hier schrijven! Het is het minste dat je doen kunt voor haar, zeker nu je weet hóé erg zij behept was met alle vloeken of imperfecties van de hele wereld, terwijl jij er maar één had. En één is al zo erg, dus help haar vooruit. De vloek van geen geld mogen hebben, weegt misschien nog wel het allerzwaarst op haar en dat is nergens voor nodig. We zijn op de wereld om elkaar te helpen, niewaar?

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.