Hoe een hart vol haat mensen afbreekt: een portret van Catherine de Jong (kwakzalverij)

Hoe een hart vol haat mensen afbreekt: een portret van Catherine de Jong (kwakzalverij)

Vaak vertel ik over wat er met mensen gebeurt, wanneer ze getraumatiseerd raken of een of meer flinke shocks meemaken. Als je ze psychisch kunt verwerken, word je er hoogstwaarschijnlijk lichamelijk ziek van – zoals ik bijvoorbeeld -, maar zo niet, dan krop je je emoties op. Zo word je een harde, gevoelloze persoon en dat is gebeurd met Catherine de Jong, secretaris van de Vereniging vóór de Kwakzalverij (VtdK).

Als deze mevrouw niet nu al voor de derde keer een ongelijke en achterbakse hetze tegen mij begonnen was, had ik haar met rust gelaten. Zij heeft echter deze week voor de zoveelste keer een dermate destructieve en persoonlijke mail over mij gestuurd aan iemand die psychisch labiel is en niet goed door heeft wat voor prachtig werk ik doe, dat ik haar nu toch éven aan de tand ga voelen. Geen wraakactie, maar een spiegel waarin ze kan zien hoe ze mensen afbreekt met haar onbewezen insinuaties – en hoe het ook heel anders kan. Als allereerste zit dit mens dus achter me aan, omdat ze dom genoeg is om te denken dat ik mensen door middel van zelfgemaakte natuurlijke medicijnen zou genezen, terwijl ik dat in werkelijkheid doe met mijn helende gave. Wel mij achternajagen, maar nog te lullig zijn om even uit te vissen hoe ik eigenlijk werk!

Het ging als volgt: ik had een ‘gesprek’ met een mevrouw over het genezen van autisme op mijn Facebookpagina, toen er opeens iemand gewelddadig inbrak in de conversatie. Ik was overdag met iets anders bezig en toen ik ‘s avonds wilde antwoorden op het gesprek, zag ik zijn reacties. Ondertussen was dezelfde man onder een andere naam op mijn YouTubekanaal ook al heel agressief bezig. Ik was genoodzaakt een paar video’s te verwijderen, voordat hij me daarmee door het slijk zou gaan halen met zijn woede en agressie.

Wat bleek? De man had wel eens wat geholpen bij autistische mensen en was daar emotioneel over. Hij had iets naars meegemaakt met alternatieve geneeswijzen en dacht zonder enige aanleiding dat ik dan dús ook een oplichter was. Eigenaardige conclusie! Ik weet dat er best veel alternatieve genezers en therapeuten zijn (geweest), die mensen schaamteloos hebben bedonderd. Aan de andere kant zijn er meer dan genoeg reguliere artsen, die ook mensen zeer vakkundig uitknijpen en bovendien vet broddelwerk leveren. En aan beide kanten zijn ook goede mensen te vinden. Maar deze man liet zich leiden door zijn nare ervaring uit het verleden en begon me dag en nacht op Facebook, YouTube en mijn telefoon te stalken. Daarna dreigde hij via Whatsapp dat hij naar ‘instanties’ en politie zou gaan. Hij stuurde zijn mailuitwisseling met De Jong mee. Ik blokkeerde hem.

De verwarde man had echter ook zitten mailen met bovengenoemde Catherine de Jong, die haar ware gezicht weer eens liet zien. Het kwam erop neer dat deze vreselijke club mensen na zeseneenhalf jaar nog steeds jacht op mij maakt en dat is uiteraard schrikken. De denigrerende manier waarop De Jong zich over mij uitliet, was misschien nog wel het schokkendst. Ze deed alsof het een feit zou zijn dat ik bedriegend en afpersend door het leven zou gaan en had duidelijk leedvermaak, omdat ik gehinderd word door hun laster. Die toon deed alle alarmbellen binnen en buiten me afgaan: hier ligt toch echt de grens! Ziek en in een zwakke positie of niet, ik zal dit onrecht nú stoppen.

Hoe moet je die als dokter hebben? Ze is anesthesist, maar kent geen greintje integriteit. Ze schreef letterlijk dit over mij aan die onbekende vent: “Ze dreigt met advocaten en zo. Daar trekken wij ons niets van aan. Heb jij haar al gemeld bij facebook?”. Dit is informatie die ze niet over me mag geven en wat ze ook niet mag, is anderen aanzetten tot laster. Een vriend van me die haar vorig jaar mailde om dat artikel over mij weg te halen, antwoordde ze ijskoud dat hij loog en dat wat hij schreef, voldoende was voor aangifte wegens smaad. Leuk dat ze geen laster zei, want dat betekent dat ze zelf ook wel snapt dat wat hij zei, wél waar was. Ze vergeet bovendien dat de Vereniging voor de Kwakzalverij slechts een vereniging is en beslist geen overheidsorgaan met welke autoriteit ook om praktijken te sluiten en mensen van hun inkomen te ontdoen.

Het stak me bijzonder dat ze doodleuk een rotopmerking maakte tegen die onbekende vent over dat mijn kinderen zouden zijn afgepakt door Jeugdzorg, wat ten eerste niet correct is en ten tweede zó verdrietig dat je daar iemand toch niet mee de grond intrapt! De waarheid is dat iedereen weet – en Jeugdzorg in het bijzonder – dat ik een topmoeder ben, die alles over heeft voor haar kinderen en verder doet deze vuige vereniging zelf het hardst van allemaal mee aan het bewust verspreiden van grove leugens over mij. Samen met Veilig Thuis, oftewel die kennen elkaar en delen “informatie” over mij. Dit weet ik door diep graafwerk. De VtdK is medeplichtig aan het feit dat mijn kinderen hun moeder en hun rechtmatige inkomen ontnomen zijn. Mijn zoon is naar zijn vader gestuurd, niet omdat dat een goede vader zou zijn en ik geen goede moeder, maar omdat mijn ex loog dat de jongen zijn vorige woonplaats zogenaamd zou missen. En hoe goede moeder is De Jong zelf, die egoïstisch carrière maakt en daarbij bovendien dagelijks werk doet voor die kwakzalverij, terwijl ze twee kinderen heeft? En wat voor voorbeeld is zij voor haar kinderen, als moeder die stekelige en leugenachtige indianenverhalen over anderen schrijft, waarmee ze hun leven totaal afbreekt?

In ieder geval is ze bij lange na niet zo briljant als ze iedereen wel wil doen geloven. Zo deed ze maar liefst 10 hele jaren over haar basisstudie medicijnen en 7 jaar over haar specialisatie. Ze kreeg een vette uitbrander van de Universiteit van Wageningen, toen ze hun wel even de les ging lezen over alternatieve geneeswijzen. Ze blijft maar hangen in haar hardnekkige en ongefundeerde mening dat geen enkel medicijn anders dan regulier ook maar enige geneeskracht zou bezitten. Ondertussen is er nog maar nauwelijks onderzoek gedaan naar genezende voeding. Dus hoezo is alles onderzocht, zoals zij zo pertinent beweert? Ze praat altijd over feiten, maar het overgrote deel van wat artsen doen, berust op aannames en niet op harde feiten. Daarom verandert alles wat zij zeggen iedere paar jaar drastisch. Dat wat ík zeg, verandert op een paar details na niet! Wie weet het nou beter dan?

Bovendien: mijn theorie dat je voedingsstoffen met elkaar moet combineren is wel degelijk – zij het nog in beperkte mate – bekend in de wetenschap: natrium + kalium is bijvoorbeeld een bekende combinatie. Biotine en prednisol is een andere; vitamine C met quercetine, bioflavonoïden en / of resveratrol is er nog één. Als je die sámen gebruikt in plaats van alleen, hebben ze geen schadelijke bijwerkingen meer en werken ze ook krachtiger. Wat de wetenschap ook weet, is dat trauma’s en stress ziektes veroorzaken. Niet alleen geestelijke, maar ook lichamelijke. Dat is meermalen aangetoond in serieuze onderzoeken op de manier waarop de kwakzalverij dat graag ziet. De mensen en dingen die ik in de energetische wereld zie, zijn óók aangetoond: in de kwantumfysica, de natuurkunde voor slimme geesten. Die vonden lichtdeeltjes (fotonen) binnenin atomen en cellen. Als ze die zouden uitzoomen, zouden ze hele delen van wat ik (en vele anderen) waarneem, óók zien. Ik weet niet of dat uitzoomen technisch mogelijk is, maar ik vertel altijd dat alles en iedereen uiteindelijk uit licht bestaat en dat is precies wat zij met hun machines en hun technologie ook waarnemen. Dat wat mensen meestal ‘magie’ noemen, blijkt een soort mindtruc te zijn, die eveneens vele malen is onderzocht en bewezen. Van het gebied van Wernicke in de hersenen waar ik het vaak over heb, weet men ook dat het met bewustzijn (in de zin van alert zijn) te maken heeft. Waar is dus het enorme gevaar dat ik zou vormen voor de mensen met mijn oplichterij?? Waar is de kolder die ik de mensen zou wijsmaken??

Ze blijft ook maar koppig volhouden dat alternatieve geneeswijzen alléén maar mogelijk (niet eens zeker) een placebo-effect zouden hebben. Ook zoiets! Artsen nemen niet eens normaal de tijd voor hun patiënten, want ze voelen zich daar te goed voor en werken alleen maar voor het geld. Een enkele uitzondering daargelaten. Dat wat echter nu juist zo genezend werkt op mensen, dat is dat je ze positieve aandacht geeft! Daar groeien ze van en ze bloeien ervan op. Het geeft hun het vertrouwen dat genezing mogelijk is plus een positief zelfbeeld. Hoe gevoelloos moet je wel zijn om dat af te doen als ‘placebo-effect’?? Zonder liefde te ontvangen, zonder zelfvertrouwen kun je niet genezen, maar ook niet functioneren als mens! Wat is er immers genezender dan liefde? Het zelfherstellende vermogen werkt niet optimaal als mensen nooit liefde, vertrouwen en complimenten krijgen, om het op de manier van een arts te zeggen.

Dat wat genezend werkt, is het luisteren naar de ander; het maken van een welgemeende hartelijke opmerking, het versterken van het geloof van de ander in zichzelf. Het coachen dus eigenlijk. Het serieus nemen van de mens, het náást ze staan en moed inspreken. Het geven van voedingsadviezen die hun genezing ondersteunt. Het lief zijn voor de ander. Doe daarbovenop eens mijn helende gave, die bovenal bestaat uit een gigantische hoeveelheid liefde voor alles wat leeft. Dat dicht het gat in hun ziel, dat om te beginnen hun ziekte heeft veroorzaakt! Dat is de enorme toegevoegde waarde van alternatieve therapeuten. Homeopathische middelen werken inderdaad niet (zijn te veel verdund), maar dat doen heel veel farmaceutische middelen ook niet. Maar alleen al de positieve interactie met de therapeut doet wonderen, waar menig arts nog veel van kan leren!

Mevrouw De Jong is getraumatiseerd geraakt door een tweetal negatieve ervaringen met alternatieve geneeswijzen, zo leert de Wikipedia. Die hebben haar tot een boze en harde persoon gemaakt, die met hand en tand vecht tegen alle soorten van genezing anders dan exact zo geleerd bij de studie medicijnen. Zij doet ook enorm hooghartig over haar arts-zijn, terwijl ze totaal niet lijkt te zien hoe verschraald ze eigenlijk is geworden. Als ze echt had kunnen genezen, had ze die trauma’s allang eens aangepakt en verwerkt. Dan had ze een mooi karakter gehad en vreedzame gedachten gekoesterd over mensen, die op een andere manier dan zij oprecht patiënten (proberen te) helpen. In plaats van een liefdevol en wijs hart heeft ze nu een lijf tot de nok toe vol met wrok, haat en jaloezie. Je ziet het gelijk aan haar uitstraling en je voelt het aan de ijzige toon waarop ze schrijft.

Ze laat daarom het gros van de artikelen van de VtdK schrijven door een verbitterde voormalige verslaggever van de Volkskrant, Broer Scholtens. Het is een hork van een man, van wie alleen bekend is dat hij sociologie gestudeerd heeft en die met zijn snerpende, hatelijke toon nog niet eens één zin in fatsoenlijk Nederlands weet te schrijven. De “stukjes die hij maakt” (zijn eigen woorden), zijn niet om door te komen zo saai en staan bovendien vol onjuistheden en respectloos fout gespelde namen. Moeten wij nu echt van déze mensen wijsheid ontvangen over hoe je van ziektes geneest? Zij hebben zelf therapie nodig!

Deze vereniging betaalt Google geld om haar prutschrijfsels hoog in de zoekmachines te houden, hetgeen De Jong en haar medeleden glashard ontkennen. Ik heb echter aan den lijve ondervonden dat een artikel van hen of hun vriendjes van andere websites in het niets verdwijnt, zodra ze het ‘loslaten’. Hoe laag-bij-de-gronds kun je zijn om zulke dwangmethodes te gebruiken tegen meestal oprechte behandelaars, omdat je in de zieke waan verkeert dat je God bent en over alle anderen je Eindoordeel mag vellen?? Moeten we niet eens besluiten wat we met de Kwakzalverij gaan doen in plaats van zij met ons?

 

 

Sophia Vassiliou

 

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.