Hoe doe je dat toch, Sophia, dat genezen?

Hoe doe je dat toch, Sophia, dat genezen?

Als je wilt dat ik precies en duidelijk uitleg wat genezen is, dan moet ik een hoop paranormale dingen vertellen. De kennis die ik heb van genezende kruiden en voeding, is millenia oud en correct, maar je kunt niet alleen hiermee genezen van erge ziektes. Kruiden en voeding zijn eenvoudigweg niet sterk genoeg, want helemaal aan het begin van welke ziekte, aandoening, stoornis of andere klacht ook, staat altijd een shock of een trauma. En – vervelend maar wel waar – daarachter kan nog iemand staan, die magie, kabbala of geestkracht tegen je gebruikt heeft. Als die flink zijn of haar best heeft gedaan, kan die actie een shockervaring teweeg hebben gebracht en daarna ziekte of klachten. Het zijn dingen die je niet goed kunt zien, omdat het heel fijngestolde materie is, maar als je die niet in een healing eerst verwijdert, genees je niet. Jij vindt het niet leuk, maar ik ook niet!

 

Erfelijke ziektes en trauma’s

Aan de andere kant omvat de traditionele kennis die ik van genezen heb, ook mijn helderziendheid en mijn capabiliteit om dit energetische werk te doen. Dit hele pakket aan kennis en kunde is in de familie van de man die bij me hoort, Costas, van generatie op generatie doorgegeven. Niet in mijn familie, maar hij heeft het mij geleerd, ik heb heel veel onderzoek ernaar gedaan, van alles geperfectioneerd en ook in de wetenschap hele stukken bewijs gevonden dat het ook in een laboratorium best onderzoekbaar is. Het eerste dat ik te weten kwam, is dat iedereen van nature gezond is, slank, sterk en slim. Ben je dat niet, dan is er ergens een fysieke of energetische blokkade, die maakt dat de seintjes vanuit je lichaam niet goed in je hersenen aankomen. Dat kan al generaties lang het geval zijn, want een ziekte kun je min of meer zien als een schakelaar op je dashboard die in de uit-stand staat. Als een schakelaar bij jou uit staat, kun je het stukje informatie dat achter die schakelaar zit, niet doorgeven en zal je nageslacht ook de kans lopen om dezelfde ziekte te krijgen als jij.

De mensen denken dat erfelijke ziektes bij voorbaat al niet te genezen zijn, omdat ze in de genen zitten. Mij is het vele malen wel gelukt, dus het kan wel degelijk: als je maar weet hoe het werkt en dat weet ik dus. In de reguliere geneeskunde gaan ze een beetje te werk zoals bij superhelden in films: ze proppen een of ander chemisch stofje dat je tekort komt, in je en dan moet je machine het weer doen. Ja leuk, maar dat is niet genezen natuurlijk! Zo’n stofje moet je je leven lang blijven nemen en na een tijdje werkt het ook niet meer, omdat je lichaam het zélf weer wil opnemen of aanmaken. Ten eerste moet je het dan via een natuurlijk middel – kruiden of voeding dus – binnenkrijgen, maar ook dan blijft het niet werken. Je moet de shock of het trauma dat gezorgd heeft dat je ziek werd, bij de eerste persoon in je familie genezen, die die ziekte had. En ja, dat kan ook posthuum, geen probleem!

Wanneer ik dit aan mensen vertel, zeggen ze soms: “Dus genezen van lichamelijke ziektes is puur psychologisch? Dat geloof ik niet!”. Dat begrijp ik, maar ik heb ook niet gezegd dat je alléén maar trauma’s moet verwerken. Iemand die mijn helderziende gave niet heeft, kan trauma’s niet op zicht uit je wegtillen, maar ze wel samen met je op een goede manier verwerken. Niet met EMDR, want dat is een drogmethode, maar door erdoorheen te gaan. Daarna verdwijnt het trauma of het ongeluk, de shock of wat het ook maar was, in je geheugen bij de rest van je herinneringen. Vervolgens gebeurt er een klein wonder: je hersenen gaan de herinnering aan die nare gebeurtenis(sen) zélf laten vervagen, zodat die geen invloed meer heeft op je leven. Dan is de weg vrij voor genezing en zul je zien dat je spontaan geneest, ook van erge ziektes. Daarbij is het vaak nog wel nodig dat je iets aan genezende kruiden of voeding gebruikt om genezing sneller te laten gaan.

 

Geneeskrachtige voeding en kruiden

Goede, gezonde voeding is iets wat helpt om gezond te blijven en om te beginnen al niet ziek te wórden. Veel normale voeding is geneeskrachtig, zonder dat je het weet. Een sinaasappel bijvoorbeeld is een helende vrucht en een appel ook. Bosbessen zijn helend, knoflook en uien zijn helend, volle zuivel is helend en zelfs koffie is een helende drank, net als thee. Olijven en olijfolie zijn geneeskrachtig, tomaten zijn het, citroenen, limoenen en tarwe is ook geneeskrachtig. Dat mensen vaak niet tegen brood kunnen, komt deels omdat bakkers er broodverbeteraar aan toevoegen. Dat is een chemisch gebeuren dat het brood zo slap maakt, maar waar niet iedereen tegen kan en wat ook niet zo gezond is. Daarom kun je beter van dat platte brood nemen (‘Turks’), stokbrood of biologisch brood. Soms heb je in de super ook wel brood zonder toevoegingen, kijk maar eens om je heen. Haver(mout) is ook geneeskrachtig: het ontspant je namelijk en bij veel klachten helpt dat dus een stukje bij je genezing.

Zo is er nog veel meer geneeskrachtige voeding en daarom is het zo belangrijk om normaal gezond te eten. Geen extreme diëten, zoals koolhydraatvrij, vetvrij, vega of veganistisch, vegetarisch of paleo (steentijddieet). Het allerbeste dieet is het mediterrane dieet, waar ik een paar artikelen aan gewijd heb. Hier deel 1 en hier deel 2. Dertig jaar geleden hielden we van die diëten, waarbij we calorieën gingen tellen. Ik heb er uit Griekenland nog van die boekjes over, want die had je bij die kioskjes op de hoek van iedere straat voor een paar cent. En mijn vriendinnen en ik maar tellen hè, calorieën. “Ja nee, je hebt een stuk chocola gehad, meid! Dat zijn 500 calorieën, dus nu mag je geen avondeten meer”, zo ging dat dan zo’n beetje. Helemaal fout, want je blijft niet gezond en op gewicht door calorieën te tellen, door vet of suikers te mijden, door geen vlees, geen vis en zelfs geen zuivel te eten, maar door van alles wat te eten. Nou, zelfs eieren zijn geneeskrachtig, weet je dat wel? Je hebt het nodig hoor.

Dan heb je uiteraard ook nog helende kruiden, zoals kamille, dat je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Dat kalmeert je helemaal van binnen en helpt ook trauma’s helen. Het helpt bij griep, bij maagdarmproblemen en hartritmestoornissen … bij meer dan je denkt, kun je het gebruiken. Lavendel is voor je blaas, maar het helpt ook bij onoplosbare problemen. Dan drink je het niet als thee, maar zet je een plant ervan buiten bij de voordeur of in je woonkamer. Gaat die gauw dood, dan heb je er meer van nodig – tenzij je vergeten bent ’em water te geven uiteraard. Lavendel geurt en doet daardoor iets energetisch met de sfeer om je heen. Die buigt hij om naar een oplossing op je problemen. Het is niet zo dat je in één klap al je problemen opgelost hebt met één lavendelplant voor je deur, maar het helpt een stukje. Zo heb je nog meer helende kruiden, zoals pepermunt of munt, vlierbloesem en nog wel meer.

 

Energetisch werk

Wat ik daarnaast dus nog aan energetisch werk doe, is minder leuk dan je misschien denkt of hoopt. Als iemand geestkracht tegen je gebruikt heeft, vind ik die persoon energetisch bij je. Dat is niet symbolisch ofzo, maar die persoon heeft létterlijk en vrijwillig een stuk van zichzelf afgestaan teneinde jou kwaad te doen. Precies hetzelfde gebeurt als iemand kabbala of magie tegen je gebruikt heeft. Dan vind ik diegene bij je en waarschijnlijk nog een heleboel zooi daarbij. Ik vind soms wel hele plantages, steden, fietsen en auto’s als iemand bijvoorbeeld een ongeluk heeft gehad en weigert de shock daarvan te verwerken, voorwerpen, hele tempels en toestanden allemaal. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik vind het wel in de mensen zitten. En als dat er niet uitgaat, kun je niet genezen. Daarom is het er immers ingezet: om je ziek, ongelukkig, eenzaam, succesloos enzovoort te maken. Niet alle magie enzo heeft succes, maar het zorgt wel altijd dat je niet geneest van de klachten die je hebt. Als dat energetische gedoe er niet was, zou je eigen zelfherstellende vermogen in combinatie met wat geneeskrachtige kruiden en voeding je gewoon van alles kunnen genezen! Het is het energetische, wat kan bestaan uit iets wat een ander heeft gedaan óf uit onverwerkte herinneringen van jezelf, dat zorgt dat je niet kunt genezen.

Omdat ik deze dagen weer iets ongenadig vervelends heb ontdekt wat iemand bij mijzelf gedaan heeft en ik daarmee ook goed kan uitleggen wat ik bedoel met kabbala en magie, vertel ik het even. Het is een vrouw die ik ken en die blijkbaar boos op me was, omdat zij aan kabbala en magie deed, maar dat steeds minder goed werkte. Tja, de kabbalisten zijn de basis van alles wat magie en troep is en die hadden nu eenmaal ál hun macht en kracht en abracadabra op mij ingezet om me kapot te krijgen. Ze hadden immers een ster gespot die dan mijn geboorte aangekondigd zou hebben en in hun gestoorde wanen dachten ze toen dat ik hen hun macht kwam afnemen. Dat wás niet eens zo, maar toen ze me met alle macht die ze hadden, doodziek kregen, moest ik zien dat ik genas. Ik heb immers kinderen en die hebben hun moeder nodig. Terwijl ik genas, namen hun machten af en nu zijn we zover dat niemand meer iets kan bereiken met deze domme simsalabim: het werkt niet meer. Wel hebben kwaadwillende lieden nog riantelijk de kans gehad om mijn leven kapot te krijgen, voordat hun macht afgelopen was. Zo hebben ze bijvoorbeeld mijn ziekte (de ziekte van Lyme) muur- en muurvast op slot gezet met onnoemelijk veel trucs.

Okee, nou die vrouw dus, die hoorde bij de kabbala- en heksenclub. Ze was boos op me en in plaats van in therapie te gaan om normaal te leren denken, besloot ze me tegen te houden. Ging aan de gang met de cijfertjesprut van de kabbala (hier vind je hoe kabbalisten de hele wereld in hun greep hielden met “wiskunde”) en daarbij gebruikte ze ook nog d’r fantasie, zoals ik al heel vaak heb opgemerkt bij dit soort rare mensen. Laten we immers wel wezen: je bent echt niet geestelijk gezond als je zulke dingen doet! Nou, zij had dan kennelijk een tic met Superman of misschien wel met Supergirl en als je het verhaal kent, dan weet je dat die twee één ding niet konden verdragen: kryptoniet, een groene steen die van hun planeet kwam ofzo. Net zoals mijn zwakke plek – en die van iedereen! – die kabbala is. Dus zij had zich met de krachten, maar niet het uiterlijk van Superman/Supergirl in mij neergeplempt en ik zat vanmiddag weer even een keertje de laatste aflevering van Supergirl te kijken. Dat doe ik dus omdat de mensen die ik uit mezelf en anderen moet verwijderen in het kader van genezing, vaak ideetjes opdoen uit dit soort heldenseries. Als ik die kijk, weet ik wat ze gedaan hebben en in dit geval had ik kryptoniet nodig om het mens uit me weg te krijgen. Je moet het maar net weten!

O ja, nog leuk om te vermelden! Je hebt wel eens van die zogenaamde magiërs hè, die soms magie zetten en het soms ook weghalen (= een bescherming zetten). Daar kun je naar toe gaan met een vette bom geld – ik heb erg vaak gezien dat mensen er €800 voor betaalden, dus dat zal de prijs wel zijn dan – om iets voor je te doen. Nou, deze kryptonietvrouw had zulks gedaan met de vraag of die magiër mij even stuk wilde maken. Foto van mij erbij … Ha! Maar die magiër zag mijn foto en dacht: dat is een aardig mens, die ga ik geen kwaad doen, maar jou doe ik wél kwaad. Dus hij heeft geprobeerd om niet míj maar die vrouw zelf iets aan te doen, terwijl ze er nog voor betaalde ook. Dit heb ik nou al zo vaak meegemaakt, dat die magiegastjes mij beschermden, dat ik die mensen even hiermee bedank! Magie is altijd magie en het is áltijd fout, maar het is beslist lief als je probeert iets goeds voor mij te doen. Mijn hartelijke dank, heren! Tenslotte zijn dit vaak mensen die net als ik traditionele kennis over magie in hun familie hebben zitten, die ze van generatie op generatie doorgeven, net zoals bij mij is gebeurd. Zoiets leer je niet zomaar hoor. Het is een soort gave ofzoiets.

Verder met Superheks. Zó kinderachtig, maar gelukkig kan ik zo huppakee een enorm stuk groene steen laten verschijnen, als ik in concentratie dit aan het doen ben. Ik zit erbij te lachen hoor! Het is echt zó volkomen belachelijk dit! Ik liet het spul dus los op die vrouw en toen loste ze binnen een paar seconden op. Ongelofelijk is het, maar als je dit niet allemaal weet, kun je niet genezen: als je niet op het idee komt om kryptoniet te gebruiken, krijg je haar NIET los! Zo vast zitten die types op slot binnenin je, want zó vast is hun besluit geweest om jou ziek of ellendig te maken. Zulke slechte, negatieve en waardeloze mensen zijn er op de wereld! Nog erger: ze doen zich voor als je beste vrienden en soms trap je erin. Van de gekken is het gewoon en ik hoop dat je heel goed begrijpt dat ik dit werk echt vreselijk vind om te doen. Ik hou niet van geestelijk gestoorde mensen met wanen, slechtheid, jaloezie en kwaadheid in plaats van een hart! Ze zitten bovendien vastgemetseld in de mensen met allerlei trucs en ik moet maar iedere keer vindingrijk zijn om te vinden wat ze nú weer hebben uitgespookt om iemand stiekem ziek te krijgen. Veel liever hou ik me bezig met positieve dingen, zoals het schrijven over léúke onderwerpen, mijn kinderen en gewoon: mijn leven. Maar dat kan dus niet, want eerst moet al die troep uit me weg zijn. Tot die tijd héb ik niet eens een leven.

Genezen is niet zo gemakkelijk, zoals je ziet! Het is niet even huppa een trauma of een paar geestjes lostrekken of een dieet voorschrijven. Nee, het is zweten, het is onderzoeken, je fantasie gebruiken en vragen om een droom of kaartenleggen (ook zoiets!) om te zien te krijgen hoe je iets los moet krijgen. Het is in feite vechten voor iemands leven. Zo, tijd voor muziek om weer vrolijk te worden. Heb je wel nodig, niet? Na zo’n zwaar stuk.

Amii Stewart is dit uit 1979. Ze zingt Jealousy voor je in een lekker lange versie van meer dan 6 minuten, voor het geval je het aardig vindt en zin krijgt om erop te dansen. Geschreven door Barry Leng, Simon May en Gerry Morris. Zo zie je maar weer dat ik niet de enige ben die van het bestaan van magie weet en ook niet de enige die het ronduit idioot vindt. Ga gewoon leven mensen, doe je best, zorg voor humor en muziek en werk je niet zo op. Je hoeft niet áltijd álles te kunnen of eeuwig je zin te krijgen! Relativeer en relax.

 

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.