Hoe de spirituele beweging omviel

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Net zoals alles wat heel snel groeit, viel ook de spirituele beweging uit elkaar in 2012, toen ze geen ufo’s tevoorschijn konden toveren en ook geen messias. Mensen kregen zoveel succes dat ze er depressief van werden en hun relaties en alles stuk gingen. Tja, als je het afdwingt met zwarte krachten en er een ander voor laat boeten … op een dag krijg je het dan terug. Zo werkt dat nu eenmaal. Alleen al omdat een ander óók die krachten kent en het bij je wegpakt.

Zelluf doen

Maar eerst nog even over dat ‘zelluf doen’ in de spirituele beweging. Mensen konden aan allerlei talenten van anderen zitten, doordat ze die Barbapappatruuk met de gammagolven (diepe concentratie) uitvoerden. Zo kregen ze allerlei ‘kennis over het leven’ die ze sowieso verkeerd interpreteerden, doordat die niet van henzelf was. “De zeven wetten van spiritualiteit!”, galmden ze met een boekie in de hand, dat men moest kopen. “De acht wetten van succes!”, schreeuwden anderen erdoorheen, want je moest de wetten van spiritualiteit bij de wetten van succes optellen en dán kreeg je óók succes. On-ge-brei-deld! Vooral als je flínk in de auteur investeerde door workshops en cursussen te volgen.

Jaja. Nou, mijn vader besloot mijn Amsterdamse nicht eens te vertrouwen, toen ze aankwam met een gozer die gouden bergen beloofde op een soort piramidesysteem met beleggingen. Dat was nieuw in die tijd. Ik legde ook 50 gulden bij, want zolang is dat alweer geleden en ik vertrouwde mijn vader weer. Na een jaar was alle geld van duizenden investeerders foetsie en zat de gozer ergens op een tropisch eiland in de zon. Huup huup, Barbatruuk. Ongebreideld succes. Voor hem wel ja, maar al die anderen?? Dát is nou het hart van spiritualiteit: alles voor jezelf eisen en een ander laten creperen. Meestal ging dat een stuk heimelijker dan in dit geval, maar toch.

Verboten zu denken

Wat ook een grote rol heeft gespeeld bij de teloorgang van deze beweging, is het feit dat het mensen verboden werd te denken. Nu mocht dat in de kerk ook al niet en onder andere dáárom ging iedereen nota bene weg. Naar een nieuwe beweging waar je óók niet mocht denken, alleen had je het daar niet door. Je werd gewoon verdoofd. Ze vertelden je dat jij bij de uitverkorenen hoorde, bij degenen die een oude ziel waren – dat betekende dan dat je zogenaamd wijs was – en die al bewust waren geworden.

Waar wás je je dan bewust van, zul je me vragen? Nou, dat er méér was tussen hemel en aarde en daar mocht je niet aan twijfelen. Ja, die bovenwereld-in-wording, weet je nog, met die geesten. Maar dat bedoelden ze dus niet. Ze hadden het over buitenaards leven, engelen, goden, andere werelden. En die kwamen allemaal hierheen. Ja, hebben we gezien. Ze kwamen hierheen en hielpen ons de rotzooi hier opruimen. Heb je ze gemist? Oh nou jammer zeg, ja ze waren ook zó snel alweer weg! Nee grapje. Ze bestaan niet. Er zijn geen buitenaardsen, geen engelen (nou ja dat zijn we dan zelf eigenlijk) en er is maar één God en één Godin. Samen God, zeg maar.

Wat ze ook rondblaatten, was dat er zulke vreselijke rampen plaatsvonden. Daar maakten ze de mensen ontzettend bang mee. Die rampen lokten ze nota bene zelf uit. Ze gingen zelf wel even stormen stilleggen en wegsturen, waardoor er enorme rampen ontstonden op de hele wereld. En ze strooiden rond dat onze regeringen zó corrupt waren. Buitenaards bloed hadden onze regeringsmensen, allemaal. Eén vuile kliek was het en die buitenaardse ufotypes zouden wel even helpen om die weg te krijgen. Hele indianenverhalen erover … Chemtrails, dat waren vliegtuigsporen, want onze regering sproeide gif in de lucht om ons te vergiftigen. We werden vergiftigd via ons eten, via de landbouw en weet ik wat verder nog allemaal. De bevolking moest gedecimeerd worden en dat ging via ons eten en de vaccins.

Hoe het echt is

Natuurlijk: de bio-industrie is allesbehalve leuk. Maar hier op het platteland staan de koeien en schapen zeker het halve jaar in de wei. Nu de varkens nog en dan is de bio-industrie gered. Ja, er wordt gespoten op fruit, groente en granen. Maar dat gebeurt ook als het biologisch is, want zonder spuiten ontkom je niet aan wormgaten in je appel, aan bacteriën die je ziek maken en meer. Dat is niet voor de grap en meestal wordt er alleen op de bloesems gespoten. Niet op het fruit, de groente of het graan zelf. Dus dat valt allemaal erg mee.

In cosmetica zitten chemische stofjes, dat klopt ook. Maar er zitten ook natuurlijke stoffen in en dan iets wat de geur ervan versterkt. Dat is dan dat chemische, zie je wel. En in natuurlijke schoonmaakmiddelen zit ontzettend veel zeep. Daardoor komt er heel veel natrium in het grondwater en dat weer in je drinkwater. En dan ga je vet vasthouden. Dus een alternatief is er gewoon niet echt. Ik heb van alles staan brouwen in ons keukentje om het huis schoon te krijgen, maar die plee krijg je echt alleen schoon met af en toe een scheut chloor. En de douche ook. Waarom dacht je anders dat ze het toilet vroeger buiten het huis hadden? Omdat je anders wegruftte zonder chloor?

Mensen zijn bang gemaakt dat eten genetisch gemanipuleerd is. Als je dat gewoon opzoekt op het wereldwijde net of even het ministerie belt, ben je zo uit de waan: dat mag helemaal niet, alleen als het een hulpstof is. En dan moet het op de verpakking vermeld staan. Ze zijn bang dat we vergiftigd worden vanuit de lucht met chemtrails. Nee, zoveel zijn we gaan vliegen, toen iedereen zo bulkte van het geld. Dat is de vervuiling van al die mensen, die zo nodig 5 keer per jaar op vakantie moeten naar Bonaire en naar Zanzibar. En van de dure managers die per se in Hong Kong moeten vergaderen. We moesten toch allemaal een vette baan? Nou, dat zijn we! Wel gif, maar van onszelf en niet van de regering.

Er zijn geen wereldwijde complotten van Illuminati en dat soort types. Die hebben het al druk zat om de problemen op te lossen, die veroorzaakt zijn, doordat een aantal mensen het opééns heel schandalig goed kreeg en de rest doodging van de honger. Want zo was het 50 jaar geleden niet op de wereld. En zoveel ziektes als nu waren er ook niet. Dat is gebeurd, doordat mensen opeens allerlei problemen gingen zitten creëren voor de rest van de wereld. Doordat het ego hoogtij vierde.

En het ego, dat is de rechter hersenhelft. De helft die niet nadenkt, maar alleen voor zichzelf voelt en alles voor zichzelf alleen regelt. De helft die nooit aan een ander denkt en dat nog normaal vindt ook. De hersenhelft die vindt dat God niet nodig is en dat hij zelf alles wel kan regelen. Op een onzuivere manier, door het bij een ander weg te trekken, in plaats van door het zelf te creëren. De rechter hersenhelft domineert als je stopt met nadenken. Of door een trauma, maar het is wel de bedoeling dat je hem weer aanzet, zodat je niet meer altijd bang bent en dan anderen laat stikken. Bijna de hele planeet heeft last van een dominante rechter hersenhelft, al denken ze van niet.

Alsjeblieft, gebruik je denkvermogen. Zie de logica van het leven, geniet!

Hier leg ik alles nog weer even goed uit op video:

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction