Het ijzerdieet

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Mijn ijzertekort is een stuk verminderd. Daardoor kan ik gewoon sinds afgelopen weekend weer appels eten en allerlei fruit trouwens. Mijn maag becommentarieert me alleen wanneer ik combinaties eet, die mijn gezondheid niet ten goede komen. Water lukt me weer om te drinken. Zin in snoepen of hartige troep heb ik ook niet veel meer. Het gaat niet alleen om ijzer, maar om meer voedingsstoffen, die aangevuld dienen te worden.

Ik zelf ben genezen van een heleboel klachten. Even op een rijtje:

  • gebroken duim is genezen
  • voedselintolerantie is genezen
  • stem kraakt niet meer zo
  • slapeloosheid is een stuk minder
  • ik zie er veel minder vermoeid uit dan eerder
  • haar valt een stuk minder uit
  • wratten op mijn handen beginnen iets te vervagen
  • ik heb meer energie dan ik in jaren gehad heb
  • het helingsproces gaat gewoon door: ik laat me verrassen!

Deze dingen zijn állemaal begonnen, nadat ik een paar dagen een heleboel ijzer en nog een paar mineralen tot me had genomen. In de vorm van geconcentreerd bessensap! Als je wilt genezen van alle nare, rottige en misschien wel pijnlijke en belemmerende factoren in je leven, moet je geen dingen eten die je gezondheid ondermijnen.

Vaart wilt zetten achter je genezing en achter het je beter voelen doe je met een ijzercombinatie en met kalium! Een laag natriumgehalte zorgt voor wisselende stemmingen en een vervelend gevoel. Stress die blijft hangen, onrust, een opgejaagd gevoel, depressies die maar niet willen overgaan, frustratie en boosheid … Als je daar vanáf wilt, is mijn dieet wat je nodig hebt.

Natrium: hoog of laag?

Als je erge stemmingswisselingen hebt, ligt je natriumgehalte te laag óf te hoog. Daar krijg je ook hoofdpijn van en zelfs woedeaanvallen behoren tot de mogelijkheden. Verder kan het zijn dat je vocht of vet vasthoudt.

Als je een hoog natriumgehalte hebt, kun je vet vasthouden. Bijna alle diëten zijn bedoeld om vet te verliezen en geen diëtist of arts zal ooit naar je kijken om te zien of je vet vasthoudt of vocht. Vocht verliezen gaat niet met een dieet of je moet jezelf letterlijk uithongeren. Dat is een reden waarom heel veel mensen nooit afvallen. Maar je kunt ook flauwvallen of zelfs epileptische aanvallen krijgen en een hoge bloeddruk door een te hoog natriumgehalte.

Ondergewicht kan veel oorzaken hebben. Bijvoorbeeld die negatieve gevoelens, waar ik steeds over vertel op mijn video’s: een te laag zelfbeeld, veroorzaakt door een niet goed werkende linker hersenhelft. Daartegen is een dieet. Dan word je stabieler. Dat dieet kan ook helpen om allerlei lichaamsfuncties die mogelijk niet goed werken, weer aan de praat te krijgen.

Waarschuwing: als je allerlei medicijnen neemt en onder doktersbehandeling staat, is het wellicht handig om even te overleggen, voordat je je ijzer en natrium op peil gaat brengen. Plus ik kan een heleboel zien van wat je wel en niet zou moeten doen. Als je in je eentje gaat pionieren, moet je dat zelf weten. Alleen moet je mij niet de schuld geven als je klachten krijgt!

sophia dijkhuis, gouden era, sphia vassiliou, vassilou, vasilou, healing

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.