Hersenen weer op volle toeren

gandalf clever

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Door Theo Belhuizen. In het vorige artikel vertelde ik hoe het komt dat we allemaal een beperking hebben meegekregen. Hoe we daar duizenden jaren mee hebben moeten zwoegen en hoe niet iedereen dat op een charmante manier heeft gedaan. Dat dat laatste heeft gemaakt dat nu de hele planeet ziek en ongelukkig is.

Ook vertelde ik dat er iets aan te doen is en dat dat inhoudt dat je brein weer perfect moet gaan functioneren. Er wordt vaak gespeculeerd dat je brein voor ongeveer 10% werkt en dat men in de wetenschap probeert uit te vissen hoe we de rest ook weer werkend kunnen krijgen. Er is dus in ieder geval bekend dat het beter zou kunnen in je bovenkamer.

In werkelijkheid werkt gemiddeld ongeveer 3/4 van het brein bij de meeste mensen. Dat is een stuk meer dan 10%, maar nog steeds niet genoeg om echt gezond en gelukkig te kunnen zijn. De schade zou op een scan niet goed naar voren komen, omdat die sowieso moeilijk leesbaar is en deze schade bovendien niet door een fysiek ongeval is veroorzaakt. Zelfs niet door een shock, hoewel er wel een shock nodig is om echt last te krijgen van de beperking die je hebt meegekregen.

Bovendien is het ook je DNA dat aangetast is. Daar heb je nu twee strengen van, maar dat zouden er 12 moeten zijn. De 10 ontbrekende strengen zijn verschrompeld. In dat lichtlichaam dat je ook nog hebt, zoals zowel Sophia als ik vaak vertellen, zijn ze wél aanwezig. We zijn inmiddels al jaren zover dat die doorwerken naar je fysieke lichaam. Deze strengen zijn er voor een goede intuïtie, maar ook om überhaupt te kunnen genezen van lichamelijke, geestelijke en emotionele ziektes en klachten. Die beperkingen dus. Het is daardoor geen probleem meer dat ze in je fysieke cellen afwezig zijn.

Misschien vind je het nog interessant om te weten dat er ook een streng in je DNA zit, die zorgt dat je immuun bent voor ziekte. Dat wat Sophia altijd vertelt, namelijk dat je niet ziek zou hoeven worden, klopt als een bus. Je moet alleen maar weten hoe het allemaal in elkaar steekt en dat doet Sophia duidelijk. Ze weet exact wat ze zegt. Dit gezegd hebbende, ga ik verder met uitleggen hoe je zover komt dat je niet meer ziek of ongelukkig wordt door tegenslagen en dat soort ellende.

Ten eerste moet je altijd indirect denken en indirecte oplossingen zoeken. Bijvoorbeeld. Als je heel erg moe bent, denk je al gauw aan een vitamine B12-tekort. Die vitamine heeft als taak je vermoeidheid op te heffen. Maar vermoeidheid is een symptoom van heel veel ziektes (zo niet alle), omdat je lichaam allerlei capriolen moet uithalen om ondanks je ziekte nog een beetje te fungeren. Dat kost energie en daar word je dientengevolge moe van. Als die moeheid heel erg is, kan alleen vitamine B12 die niet voor je verhelpen. Dan moet je dus gaan onderzoeken waardoor je zo moe bent en daar vervolgens iets aan doen.

Volgende: de meeste ziektes zijn erfelijk, omdat we immers elkaar ziek hebben gemaakt. Alles wat erfelijk is, bevindt zich in je DNA en dus moet je daar reparaties uitvoeren om beter te worden. Dan geef je de ziekte(s) ook niet meer door aan je nageslacht. Dat moet je niet zelf doen, want de stof die je DNA repareert, is vitamine D. Daarom valt het ook zo op dat minstens 80% van de wereldbevolking daar een tekort aan heeft. Voordat je gelijk naar de winkel holt om daar een pot van te halen: dit moet je met beleid doen! Vitamines moet je in kuren nemen en niet maanden achter elkaar, om maar een voorbeeld te noemen. Verder moet je geen vitamine D slikken, als je er geen tekort aan hebt. Van een teveel aan deze vitamine word je ook ziek. Je moet dus eerst goed onderzoek doen, voordat je van alles gaat slikken.

Tenslotte heb je de drie gebieden in je hersenen, die bij iedereen wel een beetje minder werken dan zou moeten: je thalamus (in je limbische systeem), je frontale cortex (achter je voorhoofd) en je gebied van Wernicke (achterin je hoofd). Die hebben om een reden die je nu mag gaan achterhalen een tekort aan respectievelijk calcium, natrium en kalium en molybdeen. Die moet je niet innemen via pillen, maar je moet bekijken hoe het komt dat die niet op de plek zitten waar ze horen ze zijn. Dat is in de meeste gevallen een transportprobleem en geen echt tekort.

De juiste vragen om te stellen zijn dus: heb ik een ijzertekort? Wordt mijn chroom wel goed opgenomen? Heb ik misschien wel bloedproppen – trombose – waardoor de voedingsstoffen plaatselijk niet goed arriveren? Of heb ik wellicht een beknelde zenuw, waardoor de seintjes tussen mijn hersenen en de rest van mijn lichaam niet goed doorgegeven worden? Heb ik een auto-immuunziekte, waardoor mijn cellen me aanvallen in plaats van me genezen van infectieziektes en bacteriën of virussen?

Sophia kan dit soort dingen vaak zien, maar zal je ook aanraden dit uit te zoeken bij een arts. Als je zo’n huisarts hebt die niet meewerkt en allerlei onderzoeken weigert, overlegt Sophia met je om te zien of je voorzichtig gelijk haar manier wilt proberen of dat je naar een andere huisarts wilt. Je kunt tegenwoordig ook zelf online tests bestellen om de stand van je vitamines (en meer zaken) te bepalen. Die zijn natuurlijk in het leven geroepen, omdat veel huisartsen hun patiënten niet seieus nemen. En omdat sommige mensen overbezorgd zijn.

erfelijke ziektes
hoe erfelijke ziektes overgedragen kunnen worden

Wat ook het geval kan zijn, is dat je ziektes bij je draagt, die je niet hebt gekregen. Je hebt ze immers van je voorouders overgeërfd en je hebt alleen die gekregen, die naar buiten kwamen nadat je een shock had meegemaakt. Verder volgen erfelijke ziektes een bepaald patroon door de familie heen en dat kan verschillen van ziekte tot ziekte. De ene ziekte kun je dus wél krijgen en de andere niet. Hier rechts zie je daar een voorbeeld van.

Wat ik met dit verhaal over erfelijke ziektes wil zeggen, is het volgende: je ziet een aantal ervan niet, omdat ze niet tot uiting zijn gekomen. Maar als je jezelf echt wilt genezen van alles wat er in je zit en helemaal gezond en gelukkig wilt leven, moet je ook de ziektes die in je DNA zitten te sluimeren om straks je kinderen aan te tasten, verwijderen. Daarom ziet Sophia soms een ziekte of andere klacht bij je, die je niet hebt gekregen. Die moet er toch uit, want dat is nu eenmaal de voorwaarde om je hersenen weer helemaal optimaal te kunnen laten functioneren. Daar is je DNA, je erfelijke materiaal, immers voor. Zolang daar nog ziektes in sluimeren, ben je niet gezond, zo simpel is het.

Ik heb hierbij nog muziek die een mooie werking op je DNA heeft. Het is een prachtig lied, live uitgevoerd door Marinella en George Dalaras, uitgezocht door Sophia Vassiliou, die daar verstand van heeft. Het is geschreven door Enzo Griagnaniello met Griekse teksten door Lina Nikolakopoulou en het origineel werd gezongen in het Portugees en Italiaans door Dulce Pontes met Andrea Boccelli:

Uiteraard is het weer de bedoeling dat je in ruil voor zulke goede informatie minstens een like geeft en het artikel overal deelt waar je kunt! Dat hoef ik toch niet iedere keer weer uit-en-te-na uit te leggen? Deel dit net als de onzin over verkeerde kruiden en andere verkeerde manieren die níet helpen om beter te worden, die je ook deelt! En meer, want dit is wél echt en dat mogen de mensen toch eens een keer weten!

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.