Helpen bij chroomtekort

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Als je het woord ‘chroomtekort’ intypt bij Google en hem dan laat zoeken, krijg je allemaal websites. Bekijk je er een paar, dan zie je overal staan dat een chroomtekort eigenlijk niet voorkomt, want chroom zit in een heleboel voeding die je dagelijks eet. Ja okee, maar waarom zijn er dan zóveel mensen met vreetbuien? En mensen met een niet goed werkende schildklier? Die hebben allemaal een probleem met hun chroom.

Klachten bij chroomtekort

Ik heb zelf nóg klachten ontdekt die je óók hebt, wanneer je een chroomgebrek hebt: je staat niet stevig als een huis en mensen kunnen over je heenwalsen. Je wordt niet gezien en niet gerespecteerd, als je te weinig chroom door je lijf hebt stromen. Net zoals dopamine je een goed gevoel over jezelf geeft (zelfvertrouwen!), terwijl het door je heenstroomt, geeft chroom je die innerlijke kracht en zelfverzekerdheid.

Ken je dat probleem, waar ik ook altijd over vertel dat ik het heb: dat mensen je gewoon niet zien en over je heenlopen, dan is er dus iets met je chroom. Aangezien het niet alleen in appels, maar zelfs in álle fruit zit, in tarwe, bulgur, rijst, alle volle zuivel en vlees, is het inderdaad moeilijk om er niet genoeg van te eten. Het is dus of een opname- of een vervoersprobleem. Aangezien het chroom zelf is, dat samen met ijzer je voedingsstoffen je lijf door treint via je bloedbanen, is het in de meeste gevallen een vervoersprobleem. Het chroom is zelf immers de trein!

Als je een ijzer- of een chroomgebrek hebt, worden alle voedingsstoffen minder goed vervoerd. Dan heb je waarschijnlijk een tekort aan heel veel stoffen en die kun je nu wel allemaal laten injecteren of uit een pot snoepen, maar het gaat om het vervoer ervan en niet om de input via je voeding. Zulke methodes staan gelijk aan water naar zee dragen. Vooral mensen met een vitamine B12-tekort worden toegetakeld met al dat nodeloze gedoe. Ik geloof er niets van dat reguliere artsen hierachter staan. Die geloven meestal niet in die orthomoleculaire methodes van gigantische hoeveelheden vitaminepillen slikken. En terecht ook!

Behandeling bij een chroomgebrek

Zo kreeg ik de afgelopen week maar liefst twee heren te spreken, die allebei een chroomtekort hadden. Eén van hen wilde het niet geloven en hield vol dat hij zoveel fruit at. Ik deed mijn verhaal van opnameproblemen en hij begreep. Maar een tekort aan mineralen is een klacht die ziektes veroorzaakt en dus wordt het veroorzaakt door een shock uit je verleden. Het hoeft niet iets heel ergs te zijn, maar iets waarvan je flink geschrokken bent of wat je pijn gedaan heeft.

We gingen op zoek en we vonden. De shocks zelf waren bij beide heren al verwerkt, dus ze even aanstippen was voldoende. Ik heb ze aan het geconcentreerde sap gezet, nadat we hun dieet even bekeken hadden. Resultaten zijn er natuurljk nog niet, maar wel weer een paar mensen die hebben begrepen dat dit de weg naar een gezonder en gelukkiger leven is.

Weet je, als je een chroomtekort hebt en dus niet zo stevig staat, dan zijn de mensen brutaal tegen je. Ze stellen je onbeleefde vragen, vragen geen toestemming als ze een boek gaan uitgeven met jóúw kennis en instanties kunnen héél vervelend worden, als je een tekort aan chroom hebt. Je moet dan namelijk assertief zijn en voor jezelf opkomen, terwijl anderen die wél chroom hebben, dat helemaal niet hoeven. Mensen beledigen hen niet, want dat durven ze bij hen niet. Iets houdt ze tegen.

Misschien ken je het gevoel. De mensen die ik heb gesproken en die dit ook zo ervoeren, vonden het verschrikkelijk. En aanvullen zonder dat je de oorzaak uit je verleden opzoekt, werkt dus niet. Je blijft je chroom niet opnemen of vervoeren, omdat een klein stukje van je hersenen (frontaalkwab en thalamus) niet optimaal werkt. De oorzaak is vaak niet één voorval, maar meerdere en ik kan met dat mediumgebeuren van mij helpen om die op te sporen. Ik weet ook wanneer we ze allemaal bijeen hebben en wanneer ze verwerkt zijn.

Als jij daar last van hebt, kom dan maar even bij me. Het is geen kwestie van veel behandelingen, want het gaat heel snel. Als je erg ziek bent, zal het wel langer duren, maar zo niet, dan is het heel snel klaar. Hoe snel je het chroom hebt aangevuld, weet ik niet precies, want mijn chroom is ook nog niet daar waar het moet zijn. Het is voor een arts heel lastig te meten hoeveel chroom je hebt, las ik ook nog ergens. IJzer aanvullen duurt 1 – 3 maanden, afhankelijk van hoe erg je tekort is. Dus ik denk chroom ook.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

2 Comments

 1. hoi Sophia,
  citaat.. teveel chroom kan hartkloppingen, hoge bloeddruk en zelfs psychotische verschijnselen veroorzaken.Dieronderzoeken hebben aangetoond dat chroom de chromosomen kan beschadigen en daarmee gevaar voor kanker kan opleveren. ik adviseer het volgen van een evenwichtig dieet met daarnaast een multivitamine,Daarmee krijg je alle chroom binnen die je nodig hebt.
  Chroom is beslist een noodzakelijk mineraal,maar via onze voeding krijgen we er over het algemeen voldoende van binnen.
  bron: Real Age van F.Roizen

  groetjes!

  ken

  1. Hallo Ken,
   Dank je wel voor de aanvulling! Het lijkt me wel heel erg allemaal, deze verschijnselen, maar als je niet genoeg chroom hebt, krijg je ook andere tekorten en dus vele probleme.

   Geen multivitamines hoor! Dat zeg ik nou zeker 100x!! Je dient alles uit je voeding te halen en dat kan heel goed. Die Roizen weet het niet beter dan ik 😉
   Groetjes, Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: