Helende graansoorten

granen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Als je met haver begint, ben je er nog niet! Ik heb al zo vaak gezegd dat je granen nodig hebt voor je gezondheid. Tegenwoordig is het in de mode om allerlei vage en niet ongevaarlijke diëten te volgen, zoals ‘paleo’: eten als in de steentijd. Voor een keertje hártstikke vet, maar om nou bijna nooit meer fruit te mogen en geen granen, dat is gewoon jammer! Plus je kunt er doodziek van worden.

Ik heb het geprobeerd hoor! Toen ik te horen kreeg dat ik de ziekte van Lyme had, moest ik eraan geloven van mijn arts. Tas vol met peperdure supplementen mee en mezelf lens vreten aan eieren en vlees, terwijl ik eigenlijk het liefst vegetarisch zou zijn. Zum kotzen was het en na een maand gaf ik er de brui aan. In mijn geloof én cultuur (de christelijke orthodoxie) geldt brood als een geschenk van God en als de basis van je voeding. Nou, van je léven zelfs! Vlees of vis eet je een paar keer per week en voor de rest eet je vegetarisch. Véél fruit en salades en af en toe zuivel. Nu moest ik iedere dag meermalen zuivel totdat ik erbij neerviel. Geen houwen an!

En in tegenstelling tot al die andere patiënten van die arts en van alle andere artsen bij elkaar, ben ík genezen. Niet alleen van die Lyme, maar ook van MS en nog een heleboel andere ziektes, die ik niet eens meer noem. En niet alleen ik, maar ook anderen met mijn hulp. Dus wellicht is het niet zo’n héél erg slecht idee om eens te lezen wat ik te vertellen heb.

 

Helende granen: haver en je rust

Granen dus! Zoals ik al vertelde, zorgt haver dat alles wat in je lijf mogelijk op hol geslagen is, tot rust komt: je malende gedachtes, je opvangen van gedachtes en emoties van anderen, je maag en darmen, je longen, je lymfesysteem, je talgklieren: echt alles wat te hard werkt en je ziek maakt, komt tot rust als je haver gebruikt. Liefst in combinatie met volle melkproducten. Ik probeerde gisteren koffie met haverkoekjes, maar die werkten niet zonder zuivel. Cappuccino doet het werk wel! Volle zuivel heelt je maag- en darmkanaal. Denk hierbij aan melk, yoghurt, kwark, crème fraiche, karnemelk. Kaas niet: dat zit vol met chroom en doet weer andere dingen, net als eieren.

Kun je niet tegen haver / granen, dan heb ik ook glutenvrije haver gezien om mee te beginnen. In plaats van volle zuivel kun je dan vet veel druiven eten, liefst van die echte met zo’n pit. Maar je moet er eigenlijk wel naar toe werken dat je allergieën óver gaan! Dat kan zodra je van mij aanneemt dat ze veroorzaakt worden door een te hoog vitamine B12-gehalte. En dat dat gehalte al te hoog is vanaf rond de 275 pmol/l. Doe je dat niet, dan blijf je ermee zitten en moet je je leven lang die ranzige glutenvrije troep eten of anders constant doodziek zijn. In de wetenschap is dit overigens bekend, alleen weet men niet dat je B12 al heel gauw te hoog staat.

Maar er waren dus nog meer granen! Ik heb er vijf gevonden met een helende werking. Omdat ik altijd de diepte induik, weet ik de allerdiepste basiswerking van iedere helende plant. Die is meestal anders dan wat je leest op het internet of hoort van je therapeut. Iedere helende plant doet exact één ding en dat leg ik hier uit. Een voorbeeld: als ik zeg dat een graansoort op je maag werkt en je krijgt er toch een betere huid van, dan was je huid ziek door je maagklachten en zo werkt het met alles!

 

Tarwe lost alles op

Laten we beginnen met tarwe en dan alle soorten daarvan. De helende stof daarin is zwavel in combinatie met een stofje dat lysine heet. De allerdiepste werking van tarwe is dat het alles wat niet hoort te bestaan, oplost. Dus gifstoffen in je lijf, maar ook meelifters bijvoorbeeld, een teveel aan voedingstoffen, bacteriën, virussen, darmgassen enzovoort. Het is echt niet zo dat alles even 1-2-3 oplost, zodra je even een broterham eet! Daarvoor zit er veel te veel zooi en afval in ons allen.

Sowieso moet je in ieder geval tussen de 5 en 15 dagen dagelijks flink wat voeding tot je nemen, waar tarwe in zit, om de werking op te merken. Daarna stop je even en daarna doe je nog een paar keer een tarwekuurtje, totdat het niets meer doet: dan heeft het graan alles gedaan wat het kon en dat geldt voor alle helende bloemen, planten, kruiden, bomen, struiken en paddestoelen. Ook tarwe werkt het beste in combinatie met zuivel of anders weer druiven. Kun je daar óók niet tegen, dan moeten we eerst werken aan je allergieën!

Receptideetje: maak eens warme chocolademelk. Giet die in een kommetje en doe er stukjes brood in. Wedden dat je kinderen dat heerlijk vinden als ontbijt? En het is nog oergezond ook!

 

Rijst voor je cellen

Rijst heeft als helende stof magnesium met agar-agar. Het zorgt dat je cellen correct werken en daarmee bedoel ik alle verschillende cellen van je hele lichaam. Wat het in de praktijk voor jou doet, merk je als je er een kuur van doet en ook hier weer met melk. Anders werkt het maar minimaal. Binnenin je cellen zitten je erfelijke eigenschappen in je DNA. Als je veel rijst eet, zul je merken dat je erfelijke ziektes niet meer zo snel naar buiten komen en ook je nare geërfde eigenschappen blijven meer beheersbaar. Dat zie je aan de meeste Aziatische mensen, die lang niet zo gauw ziek en oud worden als wij hier in Europa. Probeer het maar eens uit! Als je bijvoorbeeld crème fraiche door de rijstsaus doet, heb je de helende werking ervan.

Receptidee: rijstepap. Kook van die korte, glazige rijst in water. Giet het af vlak voordat de rijst klaar is en vervang het water door volle melk. Voeg wat rietsuiker en/of honing toe en naar smaak vanille of kaneel. Eet smakelijk!

 

Rogge om bij jezelf te blijven

Rogge heeft als werkende stof zwavel met gluten. Het zorgt ervoor dat alles zo’n beetje op z’n goeie plek blijft. Dus dat je cellen bijvoorbeeld niet lekken, dat er geen bloed naar je lymfestelsel lekt waardoor je dik wordt, maar ook dat je goed bij jezelf kunt blijven en zo nog een heleboel dingen meer. Wat het precies met jóú doet, zie je als je er een kuur mee uitprobeert. Ook weer liefst met melkproducten, net zoals alle granen.

Receptidee: voeg eens wat roggemeel toe aan je pannekoekenmeel. Of neem kant-en-klaar poffertjesmeel, want daar zit al roggemeel in.

 

Mais lost vet op

Bijna iedereen hier in Nederland is doodsbang voor mais: het zou je moddervet maken en ook nog eens genetisch gemanipuleerd zijn. Beide beweringen zijn totaal onwaar! Dik word je als je bloedvaten bloed naar je lymfestelsel lekken en je lymfestelsel dat niet goed kwijt kan. En een klein beetje als je foute vetten eet, maar zeer zeker niet door mais! De Zuid-Amerikanen die dat zoveel eten, zijn toch ook niet massaal dik? Integendeel zelfs. Niet bang zijn en probeer het maar uit. In tegenstelling tot de andere granen hierboven hoef je mais niet te combineren met zuivel en er zitten bovendien geen gluten in. Dus dit kun je ook uitproberen als je allergisch bent.

Mais lost vet op, maar ik waarschuw je: diëtisten en artsen die je aanpraten dat je te veel vet zou hebben als je overgewicht hebt, hebben ongelijk. Doet die mais dus niets, dan heb je je bewijs dat je dik wordt door vocht en niet door vet. Trouwens, mais lost niet alleen vet op, maar zorgt ook dat je er meer van opslaat als je er te weinig van hebt. En ja: dat kan óók als je overgewicht hebt! Ik ben er het levende voorbeeld van en ben bij lange na niet de enige.

Receptidee: probeer eens maisbrood uit! Meestal is dat gemaakt van 50% tarwe- en 50% maismeel, omdat er in mais geen gluten zitten en het dus uit elkaar valt bij het bakken.

 

Muziek! Ik heb een leuke voor je vandaag. Een Israelische zanger die Arabisch zingt en nog leuker: je kunt een paar woorden verstaan! Kijk maar eens of je ‘champagna’ hoort en ‘whiskey’. En uiteraard uitgebreid ya leyli (oh wat een nacht), niet te verwarren met ‘yaleel’ dat vanavond betekent. Volgens mij zingt hij zelfs nog ‘hashish’. Haim Moshe brengt Habibi ya eini voor je:

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.