Hardnekkig overgewicht door een ontsteking

baby met hond

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vanochtend ging ik na vele weken weer eens op de weegschaal staan. Dat was ont-zet-tend schrikken, want ik was nóg meer aangekomen. Ben nu zwaarder dan ik ooit ben geweest en de hele tijd heb ik opgezwollen benen. Soms ben ik zelfs helemaal opgezwollen. Ik schrijf dit artikel om te laten zien hoe ik uitvis wat de bodem van een probleem is en omdat ik denk dat jij er iets aan zou kunnen hebben, als je ook met onder- of overgewicht kampt.

Als je overgewicht hebt, wordt er al gauw beweerd dat je aan obesitas zou lijden. Nouww … dat weet ik nog zo net niet en ik ga je in dit artikel laten zien hoe het in mijn geval zit. Ik weet daarbij zeker dat ik allerminst de enige ben, bij wie het overgewicht ten eerste niet is veroorzaakt door verkeerde voeding en ook niet door vet.

De zwellingen zijn wel erger geweest. Vier jaar geleden liep ik een aantal maal wekenlang rond als een ton gehakt, zo rond. Zó erg is het nu allang niet meer. Om überhaupt te kunnen genezen, had ik erkenning nodig. Dus medisch onderzoek of de mening van een arts moest overeenkomen met wat ik er zelf van dacht. En dat is laatst gebeurd, toen bleek dat ik inderdaad een vitamine D-tekort had en mijn ijzer nagenoeg op peil was. Dat was genoeg om het boeltje dat me ziek hield, in te laten kakken. Ondanks dat ik nu helemáál een ton weeg, genees ik wel degelijk. Ik heb het woord ‘tientonner’ in mijn hoofd en zo voel ik me ook precies.

 

Wat maakt dat je zo zwaar wordt?

Maar wat ís dat nou dan eigenlijk, wat maakt dat je zó zwaar wordt, zo opzwelt en niet kunt afvallen? Nou, ik ga even terug naar mijn eigen geval. Ik heb heel lang gedacht dat het mijn nieren waren. Zocht op wat je daar allemaal kon mankeren, vond iets waarvan ik dacht: ja, dat past met mijn klachten en liet het testen. Nop! Ik liep rond met een verwijzing naar het ziekenhuis om foto’s van mijn SI-gewrichten (in de heupen) te laten maken, maar de onophoudelijke pijn daar was eerst de erg om helemaal naar Leeuwarden te kunnen rijden. Een paar dagen later was de pijn in mijn heupen opeens weg.

Hij kwam ook niet meer terug en toen bleek dat de pijn die ik jarenlang in mijn hele lijf had, allemaal afkomstig was uit mijn onderrug. Geen nieren, geen heupen, geen SI-gebeuren, maar een uitstraling van enorme pijn uit één plek. Tien dagen lang had ik vervolgens gillende pijn in mijn onderrug en uiteraard hielpen pijnstillers niet. Pas toen ik een paar dagen geleden die enorme vitamine D-bom innam, die ik van de huisarts had gekregen met de verzekering dat ik ‘um zou overleven (waarvan akte), ebde de pijn langzaam weg. Hij is inmiddels al minder.

 

Conclusie tot dusver

Wat mijn overgewicht betreft is er niets wat te maken heeft met voeding. Ik kan mezelf lens vreten, maar kom niet aan. Ik kan zo hard vasten als ik wil, maar val ook niet af. Het is dus een ziekte en niet iets wat te maken heeft met voeding. Maar wat is het dan wél? Mijn urine is laatst onderzocht en daardoor kan ik ook problemen met zouten wegstrepen, nierziektes, bepaalde afwijkingen in mijn afweersysteem, diabetes, klachten aan de genitaliën en de blaas.

 

Lymfoedeem dus: maar hoe krijg je zoiets?

Er blijft niet veel over. Ik het internet weer op, zoeken op wat voor ziektes je kunt krijgen aan je lymfestelsel. Daar komen die zwellingen immers vandaan! Ik kwam uit op een pagina, waar het ging over een lymfoedeem. Zo heten die zwellingen en hoewel ik daar al zo vaak over had gelezen, viel me nu pas op dat de oorzaak van die zwellingen een ontsteking ergens in het lichaam is.

 

Waar zit de ontsteking?

Daar ging mijn hoofd, bezig om mijn hele lijf te scannen. Waar kon die ontsteking dan zitten? Ja, ik vond het: in mijn onderrug natuurlijk. Waar anders? Daar heb ik nou al 32 jaar lang last van en het is geen lumbago (spit) en geen andere rugziekte. Plus ik heb dus nooit mijn afweersysteem laten meten, waardoor de ontsteking niet zichtbaar werd. Nog één: toen ik een MRI-scan liet maken om de MS vast te stellen, opperde die arts nog om liever mijn onderrug onder het apparaat te leggen. Maar ik voelde me niet serieus genomen door die onvriendelijke man en wilde per se mijn harses gemeten hebben. Jammer, gemiste kans! Anders was het euvel toen wel gevonden en wie weet opgelost. Met als resultaat een superslanke en gezonde Sophia.

Okee, de basis van alle ziektes en klachten die ik mijn leven lang heb gehad, ligt kennelijk in mijn onderrug. Nu moet ik wél zeggen dat ik op mijn 19e die klachten kreeg en op mijn 13e al overgewicht had. Die ontsteking moet er dus al hebben gezeten, maar niet actief zijn geweest. Dat kan wel. Hij heeft liggen ronken totdat ik kamermeisje werd en mijn rug overbelastte.

 

Hoe krijg je de ontsteking weer weg?

Volgende stap: probleem is goed genoeg vastgesteld om ermee aan het werk te gaan. Vraag: hoe krijg je een ontsteking weg? Antwoord: eerst onderzoeken wat je aan shocks hebt meegemaakt (is bij mij al gebeurd), dat verwerken en daarna vitamine C! Sinaasappelsap en zelfs geconcentreerd bessensap is in zo’n geval niet afdoende. Ik heb er tonnen van gezopen in mijn leven en ik heb nog steeds pijn. Dus je mot een paardemiddel in de vorm van een pil. Die heb ik al gehaald en ik ben al een paar dagen bezig met mezelf te drenken in vitamine C. Daar moet je wel sinaasappelsap bij drinken of anders bessensap of roosvicee. Anders krijg je ondertussen weer andere klachten, wat niet de bedoeling is!

 

Samenvatting: zo zit het

Dit is dan míjn verhaal! Doordat mijn onderrug vreselijk ontstoken is, moeten mijn witte bloedcellen overuren maken. Omdat het zo erg en langdurig is en het mijn hele lijf ziek maakte, kreeg ik er een lymfoedeem door. Een enorme berg overgewicht dus, waar geen verandering in te brengen is met wat voor dieet ook. Ik ben immers ziek.

Tweederde van de mensen met overgewicht houden vocht vast en geen vet. Dat betekent dat veel van die mensen níet geholpen zijn met een dieet. Je houdt waarschijnlijk vocht vast, omdat je ergens een ontsteking hebt. Die dien je op te zoeken en te behandelen. In ieder geval door vitamine C in te nemen met sinaasappelsap en misschien is er nog wel meer nodig in individuele gevallen.

Hou hier eens rekening mee als je zwaarder bent dan dat je lijkt. Alleen de gedachte al dat het niet je eigen schuld is dat je dik bent, maar dat het een echte ziekte is, zal je waarschijnlijk al een heel stuk opluchting bezorgen. Ik kan je er ook mee helpen en ik zie gelijk aan je of je vocht of vet vasthoudt. En ik kan je helpen om je voeding ondersteunend te laten zijn, zodat je het vocht sneller weg krijgt. Ik hou je op de hoogte van mijn vorderingen!

O en nog iets voordat ik het vergeet: het is toegestaan om likes uit te delen aan mijn artikelen en aan mijn Facebookpagina. En ook om mijn artikelen te delen! Artikelen houden van aandacht, daar smullen ze van 😀 .

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

5 Comments

  1. Sophia, jouw mediumgave is verbazingwekkend accuraat! Jij kunt allerlei dingen ‘gewoon’ zien bij de mensen, terwijl artsen met jarenlang onderzoek die zelfs niet zien. Jij hebt direct door wat iemand mankeert en je mag meer zelfverzekerd worden. Altijd ben je zo verlegen, maar dat hoeft helemaal niet. Jij stelt iets voor in deze wereld en jouw gave is UNIEK!!! Niet meer vergeten okay? Ik schrijf nog een pagina over die gave. Dan hoef je dat niet zelf te doen en weten je lezers het gelijk van een patiënt. Ik zal ook de reacties die je me wel eens hebt doorgegeven van anderen, daarin beschrijven. De mensen durven niet bij je te komen omdat ze niet kunnen geloven dat jij dit echt allemaal kunt. Alle anderen die dat beweren over zichzelf, zijn nep en ze zijn allemaal ontmaskerd, maar bij jou zal dat niet gebeuren

    1. Theodore, jij hebt een ongelooflijk goed artikel zitten schrijven!! Ook al geef ik je de informatie door, dan nog is dat kunst!!!
      Het is niet te geloven dat er niet een paar mensen zijn, die gewoon wél komen. Bij een ander zou dat gewoon gebeuren en zouden ze groeien, maar ik natuurlijk weer niet. Ik mag nooit wat en ben echt zo moe van het vechten. Waarom moet het altijd zooooo moeilijk zijn ?? Waarom mag IK de expert niet een keer zijn? Waarom mogen anderen die de kluit belazeren, dat wel en ik die eerlijk ben, niet? Zijn ze dan zóóó allergisch voor de waarheid? Bang om te genezen? Bang dat ik gelijk heb? Dat is toch al honderden malen bewezen!!! Waarom moet ik iedere keer wéér bewijzen dat ik gelijk heb? pffff

    2. Lieve Theo, je pagina is geweldig! Nee dat kan ik nooit over mezelf zeggen en dat zou niemand kunnen. En verder: ja het is gewoon mogelijk. Lieve mensen: het leven iets meer krediet dan je nu doet, okee? Er gebeuren nare dingen, maar ook goede en één daarvan is dat je WEL kunt genezen van (bijna) die zogenaamd “ongeneeslijke” ziektes!!! en hulde aan Theo, die dit allemaal voor me doet en me zo steunt

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: