header
Goedheid als ongeloofwaardig beschouwd

Goedheid als ongeloofwaardig beschouwd

Al heel vaak heb ik uitgelegd hoe normale goede mensen in de minderheid zijn op onze planeet. We bestaan uit een bevolking van ongeveer 85% mensen die overwegend negatief zijn tegen 15% mensen die geen wrok en afgunst kennen. Die laatste 15% van de mensen zit zowel lichamelijk en geestelijk totaal anders in elkaar dan de rest, omdat het in hun hersenpan niet stikt van de woede, jaloezie, wraakgevoelens, pesterijen, valsheid, zeikerigheid, inhaligheid, onzekerheid, irritatie en een sluwe manier van denken in het eigen voordeel. Zoals ik al heel vaak heb beschreven, zijn daar puur biochemische redenen voor, die in de wetenschap tevens bekend zijn en die zelfs met reguliere middelen enigszins te verhelpen zijn.

 

Twee soorten mensen

Sigmund Freud
Sigmund Freud

Eigenlijk is het heel vreemd dat het artsen, psychiaters en psychologen nooit is opgevallen dat dat wereldwijde verschil er is tussen de mensen. Altijd maar hebben zij het over de duistere kant van de mens, terwijl dus 15% van de mensen – ongeveer een miljard – helemaal geen duistere kant in zich heeft! Mensen die die duistere kant eenvoudigweg niet hebben, wordt aangepraat dat ze dat wél hebben. Dat die bij hen helemaal onbewust is en dat zij dus niet de leraren van de maatschappij zijn, maar het allerdomste volk, dat niet eens in zichzelf kan kijken om hun eigen slechtheid te zien. Het komt waarschijnlijk omdat ‘ontdekker’ van het onderbewuste Sigmund Freud uit het einde van de 19e eeuw zelf niet zo’n positieve figuur was. Die zat vol met negativiteit en drong vervolgens anderen de gedachte op dat zij ook waren zoals hij. Zijn opvolger Carl Jung uit de eerste helft van de 20e eeuw was wél een positieve persoon (je ziet het op de foto al) en die was dan ook de eerste in de hele geschiedenis, die korte metten wist te maken met een heleboel complexen en andere geestesziektes.

Carl Gustav Jung, psycholoog en psychiater
Carl Gustav Jung, psycholoog en psychiater

Positieve mensen zijn niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk minder gauw ziek dan negatieve mensen. Als je immers volzit met opgekropte woede, irritatie, verdriet en wrok die je allemaal niet verwerkt en die zich opstapelt in dat kleine bolletje in je limbische systeem, je amygdala, krijg je ladingen met stress en dat is één van de diepste oorzaken van ziek zijn. Het zou logisch zijn als er eindelijk eens een arts opstond, die doorhad dat mensen met een positieve instelling, die een vriendelijk en niet haatdragend karakter hebben, minder gauw en minder erg ziek zijn dan al die anderen. Als de kranten en tv-programma’s dáár nou eens mee vol stonden in plaats van met de pulp die je nu alom hoort en leest, zou niet dat hypocriete positief doen, maar echt van binnen bescheiden en positief zíjn populair worden en zouden heel veel mensen heel ver kunnen genezen van al die fruttende en broeiende negativiteit binnenin hen.

Misschien handig om gelijk even duidelijk te maken dat ik geen politieke correctheid of deugen bedoel met goedheid! Goedheid is dat je geestelijk gezond bent en dus niet vol zit met onverwerkte emoties, zoals de bovengenoemde woede, wrok, irritatie enzovoort. Mensen die daar wél mee vol zitten, schelden anderen maar al te vaak uit voor ‘deugers’, ‘politiek correct’, ‘saai’ en meer van dit soort fraais, maar dat klopt beslist niet! Goedheid betekent dat je humor hebt, dat je capabel bent en je handen uit de mouwen haalt omdat het nodig is, dat je niet altijd maar alles uit eigenbelang doet en met een oneerlijke bijbedoeling, maar dat je oprecht bent. Dus dat je lijkt wie je bent. Dat je optimistisch, constructief en in mogelijkheden denkt en een ander alles gunt zonder jaloers of vals te worden. En mocht je een keertje jaloezie voelen, dat je dan niet gelijk de ander iets gaat aandoen, maar eerst je verstand gebruikt, in de spiegel kijkt, jezelf uitlacht en je daarna met iets anders bezighoudt in plaats van met het vernietigen van andermans leven.

 

Wat negativiteit doet met mensen

Ik heb mensen gezien, die zelf problemen creëren in hun relatie en dan hun partner ervan beschuldigen dat die de onrust veroorzaakt. Zíj zijn degenen die niet weten wat ze willen en grillig zijn, niet de ander, maar die mensen zitten vol met jaloezie. Die laat niet toe dat ze toegeven dat ze zelf een levensles te leren hebben, terwijl hun partner in zijn of haar recht staat. Ik zie mensen die ruziemaken op het werk en dan anderen als schuldigen aanwijzen van die ruzies. Ze zijn daarin dermate volhardend dat onschuldigen vaak ontslagen worden door hun roddelcampagnes. Vervolgens worden de ruzies inderdaad minder, maar dat is niet omdat de juiste persoon is ontslagen: het komt omdat de negatieve persoon niemand meer heeft om jaloers op te zijn en eruit te werken door middel van ruzie. Daarmee heeft de baas een goede kracht verloren en loopt het bedrijf of de organisatie een heel stuk minder goed, zie je wel. Naast konkelende, zeikende en luie mensen zijn er ook een paar capabele nodig in het leven!

Vandaag las ik over een islamitische school in Amsterdam, die alle wetten en regels aan z’n laars lapt. De burgemeester eiste dus dat het bestuur zou opstappen, maar die bleven doodleuk zitten waar ze zaten. De school is er überhaupt al gekomen, doordat die leiders een stuk of 20 procedures bij de rechtbank hebben aangespannen met de overheid, net zolang totdat de rechter niet meer kon weigeren, omdat de wetten gewoon op een gegeven moment op zijn. Ondertussen heeft de schoolleiding banden met zo ongeveer heel salafistisch Europa en Azië, wordt de staatssubsidie om de school te laten draaien bijna allemaal uitgekeerd aan de directie en ander personeel en scheldt men daar de burgemeester publiekelijk uit voor ‘domme gans’. Direct daarna las ik over een of ander PVV-lid, dat zichzelf in een jaar tijd bijna € 25.000 heeft toegeëigend aan reiskosten naar Limburg op en neer, terwijl hij daar niet eens woont. Binnen één uur twee schandalen en dan heb ik het nog niet eens over de gruwelijke aanslag op eerste Paasdag door moslimterroristen op een heleboel kerken in Sri Lanka.

Dit soort wangedrag en brutaliteit komen veel voor en alleen al daarom doet iedereen net alsof het maar normaal is dat mensen zo doen. Nee, het is níet normaal! Geestelijk gezond zijn betekent dat je integer en eerlijk bent. Dat je eerst aan een ander denkt in plaats van altijd maar alleen aan jezelf, dat je idealistisch bent en de lat hoog legt voor jezelf. Dat is geen uitzonderlijk en prijzenswaardig gedrag, maar niet meer dan normaal. De reden waarom criminaliteit niet harder wordt aangepakt, is omdat degenen die anderen moeten beoordelen, meestal zelf niet zo zuiver zijn van binnen en zich bedenken dat zij nog wel eens de volgende in het beklaagdenbankje kunnen zijn. Dat ze daarom maar niet te zware straffen moeten opleggen, want dan ontkomen zij zelf ook wel aan de gevolgen van hun eigen corrupte wandaden.

 

Het is toch allemaal niet zo erg?

Op zich lijkt dit nog niet zo heel erg allemaal. De meeste mensen denken dat ze slecht zijn, terwijl ze gewoon wat ‘zooi’ in hun pijnappelklier en amygdala hebben zitten en die vuilnis best eens buiten kunnen zetten. Daarna nog even langs mij om te zorgen dat hun hersenen die negatieve troep gaan verwerken en niet nogmaals gaan opslaan en klaar. Zo gemakkelijk zou iedereen gewoon een eerlijke en ook vooral ontspannen persoon kunnen zijn, maar daar kiest niemand voor, omdat de heersende propaganda beweert dat dat niet realistisch zou zijn. Soit! Ik zie het je denken en het lijkt ook net alsof je gelijk hebt. We hebben immers wel een rechtssysteem en dat draait wel zo’n beetje op z’n boerenfluitjes. Zolang je maar niet al te zuiver bent, is het wel mogelijk rechtszaken te winnen. Verder heeft Nederland meer dan genoeg geld om alle politici en mensen uit het bedrijfsleven te spekken, dus wat kan het schelen, toch?

lambik
Even op z’n Lambiks aanstippen …

Ja, tot hier is het wel allemaal te doen. Als het niet erger was, tenminste. Eerst even op z’n Lambiks dunnetjes aanstippen dat er dagelijks een paar miljard mensen wereldwijd vermoord, gemarteld, bestolen, verkracht en anderszins mishandeld worden, de lucht ingeblazen of honger lijden. Daarbij langs de neus weg even noemen dat dat komt, omdat de meeste regeringsleiders alleen maar aan zichzelf denken en niks geven om het volk. Dat dat komt omdat ze denken dat ze slecht zijn, dat het de norm is om slecht te zijn, dat ze niet weten dat het zo simpel is om geestelijk gezond en dus goed te zijn en dat ze ‘gewoon doen wat hun collega’s ook doen: hun volk hun volk laten’ en zelf lekker van leven van het belastinggeld, afkomstig van datzelfde volk.

Dat is al iets serieuzer, nietwaar? Maar ik heb er nog één en die vind ik zelf het toppunt van ernst. Mensen die wél geestelijk gezond zijn en dus een goed hart hebben, worden niet geloofd door de rest. Voorbeelden? Gaan we weer met Michael Jackson en Bill Cosby, met Vladimir Poetin ook en ikzelf ben er ook een voorbeeld van. Ik werd onterecht en ongetest beschuldigd van het hebben van onverwerkte jeugdtrauma’s door een paar gekken bij Jeugdzorg, die – zelf volgestouwd met wraakgevoelens – zich niet konden voorstellen dat ik gewoon een zuivere persoon ben en een evenwichtige moeder. Omdat mijn ex wél vol zit met rancune, levensangst en jaloezie, mocht hij onze zoon “opvoeden” en mag ik hem niet vaker dan één keer per 14 dagen zien, want dat zou niet goed voor hem zijn. Mijn kind moet maar niet te veel beïnvloed worden met zuiverheid door zijn leuke, gezellige en opvoedende moeder. Mijn zoon heeft inmiddels van Jeugdzorg en zijn vader geleerd mij te wantrouwen, omdat ik mijn hersenen vrij hou van giftige emoties. Dat is immers onmogelijk volgens hen en dus ben ik zó slecht, dat het diep van binnen verstopt zit: daar waar mijn enorme kwaadaardige, duistere kant niet zichtbaar is voor mensen die me kennen.

Heel even nog op z’n Lambiks aanstippen dat Vladimir Poetin een president is, die welvaart en vrede voor iedereen nastreeft. Dat is nog niet zo eenvoudig in Rusland, waar hij de strijd dagelijks weer moedig aanbindt met steenrijke egoïsten en met een EU en VS om zich heen, die hem de ganse tijd beschuldigen van allerlei misdaden die hij en zijn regering nooit hebben begaan. De Krim heeft hij bijvoorbeeld niet geannexeerd, maar de mensen hebben daar uit eigen beweging helemaal zelf via een eerlijke stemming gekozen, dat ze bij Rusland wilden horen. Juist omdát die stemming zo eerlijk was, vertrouwt de westerse wereld Poetin niet. Juist omdát die man met zijn regering andere landen niet dwingt, manipuleert, chanteert en met geweld bedreigt, terwijl de VS dat wél aan één stuk door doen, vertrouwt men hem niet. Omdat de mensen gewoon niet hebben geleerd erop te vertrouwen dat er echt eerlijke mensen zijn, die in hun landsbelang handelen of zelfs in het belang van de wereld en niet voor hun eigen hachje. Als de wereld Poetin wél zou vertrouwen, zouden we overal op onze mooie blauwe planeet zowel vrede als welvaart kennen! Die man heeft een IQ van heb-ik-jou-daar, waarmee hij prachtige ideeën bedenkt ter verbetering van het leven en als wij onze eigen IQ’s daarmee in overeenstemming zouden brengen, zouden geweld, armoede en andere overtredingen van mensenrechten geen optie meer zijn.

Voordat je vol komt te zitten met vooroordelen over mij: ik ben geen complotdenkert. Ik ben vóór vaccineren, geloof de helft van het klimaatverhaal, vind onze regering wel een beetje suf, maar niet destructief, geloof in de kracht van de EU en in redelijke mate ook wel in de rechtsgang. Dat was het volgens mij wel. O ja: je hoeft het niet met me eens te zijn. Dat moet je er tegenwoordig ook nog bijzetten! Misschien dus toch even inzien dat gemeen zijn níet normaal is?

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu