GIRFEC: het aller-, allerbotste idee voor het gezin
Dit beeld van moeder en kind zal zeer binnenkort van het straatbeeld verdwijnen

GIRFEC: het aller-, allerbotste idee voor het gezin

Dat de wereldbevolking omlaag moet, okee. We weten het. Maar de manier waaróp is me werkelijk niet te vatten. Ik ga dan ook even lekker tekeer over het meest grove, lamzakkige, driedubbel lijpe, stompzinnige idee dat ooit uitgevonden is voor het gezin uit Schotland, dat de evenzo krankzinnige naam GIRFEC draagt. De afkorting staat dan voor Get It Right For Each Child. Dat ‘Right’ kun je denk ik beter vervangen door ‘Risky’. De Schotten werden er laaiend om en gingen loeihard in de aanval, maar in plaats van dat het werd teruggedraaid, mogen wij er nu ook van meeproeven. Voordat ik verderga: het is niet onmogelijk dat je ergens in dit artikel zult moeten braken. Zet maar eventjes een bakje naast je ofzo! [ … ] In het Nederlands heeft het een zo mogelijk nóg absurdere naam gekregen, namelijk de Kansencirkel. (Handig hè, dat bakje)

Okee, waar is ze nou zo boos over?, vraag je je wellicht af, tenzij je de klokken al hebt horen luiden. GIRFEC, get it right, kansencirkel: mooi toch? Nou eh neu, dat is niet mooi en ik ga je ook vertellen waarom. Eerst eventjes netjes een link plaatsen naar de blog waar ik het artikel zelf gelezen heb. GIRFEC is een werkelijk volkomen bezopen plan, dat in sommige gemeentes zoals Tilburg, al in werking is en dat ouders hun ouderlijk gezag ondermijnt. Ze moeten dan verplicht sámen met – lees: onder dwang van – allerlei ‘professionals’ van verschillende organisaties zien dat ze hun kinderen groot krijgen, wat zónder deze lieden al niet altijd even gemakkelijk is. Ze krijgen dan allemaal onnodige “hulp”, zoals therapie en logopedie. Dan kun je dus niet eens meer een gesprekje op school hebben, want dan moet zo’n taart er weer bij zitten en de boel zitten bestieren. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik, boos als ik ben, wel even de móóiste pagina van de Wikipedia heb gevonden. Dat is deze hier met allemaal woorden die op ‘tard’ eindigen. Voor het Nederlands vind ik deze hier trouwens ook zeker niet slecht als pleister op je ziel voor boze momenten. Het woord ‘kneus’ ontbreekt, heb je dat gezien?

Gisteren nog schreef ik een artikel om in de krant te plaatsen, dat erover ging hoe mijn oudste zoon zo enorm is opgeknapt sinds die jojo’s van Jeugdzorg & Co de deur uit zijn. Ze hebben hem nog net even op een akelige manier op kamers weten te dwingen, door hem nog verder tegen mij te laten opstoken door dat ook zo debiele gebiedsteam. Ik was helemaal in paniek, want net had ik hem zover dat hij erover ging nadenken om naar het hbo te gaan via een toelatingstest. En opeens ging hij helemaal kwaad het huis uit. Niet alleen dat, maar het gebiedsteam had hem op de mouw gespeld dat hij zogenaamd een Wajonguitkering kon krijgen. Ik had hem zo kunnen vertellen dat hij daar geen recht op had, maar mij vroeg hij niets. Kwaad op het leven dat hem zo onwelwillend was geweest – hoe terecht. Een tijdje hoorde ik niets meer van hem, alleen een paar boze appjes. Ik bleef drammen dat hij naar school moest en bleef folders, inschrijfpapieren enzovoort in zijn brievenbus douwen. Zonder aan te bellen, want hij deed toch niet open. Na een paar maanden zag hij ergens iets van mij – de nieuwe layout van mijn website geloof ik en weg was alle woede! Sindsdien gaat het steeds beter met hemzelf en ook tussen ons tweeën. Je moest eens weten hoe ik mezelf jarenlang in slaap gehuild heb om alle ellende met dat verrekte Jeugdzorg en mijn narcistische ex. Maar niet alleen mijn oudste knapte op: ook mijn jongste begint schoorvoetend weer heel af en toe naar me te luisteren. Zo heb ik hem flink achternagezeten dat hij zijn huiswerk goed deed en ja hoor: vlak voor de zomervakantie haalde hij nog een paar prachtige cijfers en ging hij nét over.

 

Jeugdzorg opgezouten en alles komt instant goed!

 

Hoe kun je ooit kinderen grootbrengen, als je letterlijk bij iedere stap die je zet, Jeugdzorg weer achter je an krijgt?? Ik bedoel … dit zijn mensen, die een of andere ‘wetenschappelijke studie’ over kinderen hebben gedaan en nu denken dat ze op hun drieëntwintigste alles beter weten dan de ouders die ze moeten ‘begeleiden’ en die twee keer zo oud zijn. En bovendien vader of moeder. Ze bezien alles ook nog eens vanaf een academisch afstandje, waarvan ze op school hebben geleerd dat dat o-zo verstandig is, en hebben 0,0 gevoel voor jou en je kinderen. Niet te vergeten dat ze jullie daar nog weer bovenop niet kennen. Terwijl jij de nachten wakkerligt met zorgen om je zo geliefde kroost, ben je voor deze jongmensen nummer 01-2019-78324B, maar moet je wel naar ze luisteren, want anders ben je je kinderen instant voor altijd kwijt.

Op mijn moederschap hadden ze niets aan te merken, want ik ben gewoon een fantastische moeder en zelfs zij konden niets vinden om me mee om de oren te slaan. Ze hielden het op een dom nablaten van de woorden van die gestoorde schooldirectrice uit Wageningen, die mijn ex leerde dat hij over mij moest zeggen dat ik zogenaamd een ‘psychiatrische stoornis’ zou hebben. Zelf zeiden ze het dan niet, dus zo konden ze het controleren van de beschuldiging jegens mij omzeilen, zie je. Zulk opportunistisch volk is dat. Als je enig fatsoen in je donder hebt, ga je mensen toch niet zomaar pikzwart zitten maken en ze hun kinderen afhandig maken, omdat het kan??? Trouwens ik ben er sinds vandaag achter dat niet een moeder van de school van mijn oudste Veilig Thuis als eerste op ons afstuurde. Nee het was Vrije School de Zwaneridder in Wageningen, die hen erbij riep. Zó per se moesten ze hun ‘goede’ naam behouden om de school open te houden (want er waren te weinig leerlingen), dat mijn zoon daarvoor wel letterlijk doodgemarteld mocht worden. En ik mocht de schuld wel hebben, als zíj maar genoeg leerlingen hadden en hun bloedbaantje maar konden houden! En dit soort volk beslist over jouw kinderen.

Jeugdzorgachtige instanties staan ouders juist ernstig in de weg en helpen totaal niet. Van zo’n nieuwe verknipte regeling als dat Kansencirkel zou je denken dat arme en gescheiden ouders natuurlijk als eersten te lijden krijgen. Zou je denken. Laagopgeleide ouders en ouders van een kind-met-een-labeltje. Nee, dat zie je niet goed! ALLE ouders moeten voortaan onder dwang hun ouderlijke macht delen met zo’n dictatoriale trut van de gemeente. Die gaat dan … eh hélpen, weet je wel: die stopt d’r dikke kokkerd in jouw gezin en gaat meebeslissen over iedere stap die jullie zetten. Zo’n mens heeft niet officieel gezag, maar wel duizendmaal meer macht dan de ouders. Als je gewoon even een gesprekje op school wilt of bij de sportvereniging, dan moet zo iemand er verplicht bij zitten om je hele gezin de sloot in te draaien. Zij is dan de professional en heeft daarmee als enige iets te zeggen over JOUW kinderen. Jij als ouder mag als plebs je waffel houden en je onderwerpen. En dat noemen ze dan ‘kansen bieden aan kinderen’. Ja, de kans om nu allemáál vanaf je geboorte gelijk naar de Filistijnen geschoten te worden.

Weet je wat ik óók zo erg vind? Tegenwoordig is het helemaal hip onder die jeugdwerkers en gezinsvoogden, die zichzelf nu arrogant en wel ‘jeugdbeschermers’ noemen, om naar het kind te luisteren. Dat blaten ze mekaar allemaal na en Youtube explodeert binnenkort nog eens van de filmpjes, waarin zogenaamde ‘professionals’ elkaar leren om naar het kind te luisteren. Niet naar kinderen hè, maar naar ‘het kind’. Wat daar fout aan is, zal ik je vertellen uit eigen ervaring. Mijn kinderen – en dan vooral mijn jongste  – zijn daar helemaal aan kapotgegaan, aan dat luisteren naar het kind. Het betekent dat die bobo’s dus, wanneer vader, moeder en kind(eren) het niet onmiddellijk eens zijn met elkaar, het kind gaan vragen wat het wil. Dat gaat dan bijvoorbeeld over het sturen naar een andere school, omdat het kind wordt gepest of niet genoeg gestimuleerd (of wat ook). Het kind zelf wil natuurlijk blijven waar het zit, want hij of zij kan zich nog geen voorstelling maken van het opeens op een nieuwe school zitten, waar alles anders is. Als je dat kind zelf laat beslissen, gaat het niet naar die nieuwe kansrijke school, waardoor het een heleboel kansen mist.

Ouderschap betekent dat je je kind liefdevol, maar resoluut door zijn of haar jeugd helpt. Een ouder is een leider en die moet soms moeilijke beslissingen nemen. Daartoe moeten ouders dan wel het overwicht hebben en daarin niet ondermijnd worden door zo’n bazig mens van de gemeente, dat niets om hun kind geeft, maar wel macht heeft om zijn of haar leven te ruïneren.

 

Ik weet inmiddels niet meer zo heel zeker of Engeland er wel zo slecht aan gedaan heeft om de EU uit te stappen. Die wordt steeds dictatorialer met dit soort belachelijke regelingen en nu met de nieuw aangestelde leiders van de Europese Bank, de Europese Commissie en zo nog een paar niet erg sympathieke gezichten. Deze nieuwe leiders zijn om te beginnen niet degenen waar de mensen op hebben gestemd. Verder hebben ze met elkaar gemeen dat ze letterlijk de Verenigde Staten van Europa willen oprichten en zelfs een Europees leger, terwijl we de NAVO toch al hebben. Ze verdienen drieëneenhalf ton per stuk per jaar daar in Brussel en wij als leden maar betalen ieder jaar. Nederland betaalt rond de 7,5 miljard euro per jaar aan Brussel. Dat moet allemaal uit onze zak komen, terwijl we steeds minder vrijheden krijgen, meegetrokken worden in oorlogen – die ook niet gratis zijn – en nu dus weer gezinsterreur van een enorme omvang. Trouwens hier heb je nog even de website van de oudervereniging NO2NP (No to NP = Named Person = het stiekem doorgeven van informatie over gezinnen aan instanties), die al jaren heel hard vecht tegen GIRFEC. Kunnen we in Nederland een voorbeeld aan nemen met die splintergroepjes hier vol met ego’s.

 

Wie denk je dat er nu nog kinderen zullen krijgen? GIRFEC is wél goed voor een drastische vermindering van de wereldbevolking!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Deze post heeft 4 reacties

 1. Dus je bent het wel degelijk met mij eens. Hier hadden we het eerder over gehad.
  Je schrijft qua mening hetzelfde als mijn mening over GIRFEC.
  Ik ben in ieder geval blij dat je er aandacht aan wilt besteden. En liefst ook regelmatig.
  Want dit moet echt duidelijk worden bij zoveel mogelijk mensen.
  Bedankt voor de aandacht die je eraan besteedt.

  1. Hallo Genine,

   Eens zijn met je? GIRFEC is horror in levenden lijve en ik heb nooit anders gezegd. Dat wat ik niet begreep, was het verhaal over dat de staat het ouderlijk gezag van de ouders zou overnemen. Dit is echter niet zo en dat hoeft ook niet, want die zogenaamde o-zo professionele ‘hulpverleners’ hebben zo al meer dan zat macht.

   Toen ik de site van NO2NP las, de ouderbeweging uit Schotland, zag ik dat die instanties daar zomaar vrijelijk allerlei foute informatie over gezinnen met elkaar delen en het verrekken om dossiers te laten zien. Daarover heeft de rechtbank vorige zomer dan ook besloten dat dat niet meer mag. Maar uiterst triest dat daar een rechtbank voor nodig is.

   Ik vind het eveneens triest dat die huppelwijffies allemaal zo jubelen over hún leuke carrière. O zo énig om samen te werken met andere instanties, kraaien ze allemaal. En met z’n allen rijden ze de ouders klem! Ze denken alléén maar aan zichzelf, hoe boeiend hun carrière als ‘jeugdbeschermer’ wel is. Zo krijgen ze leuk alle aandacht op feestjes, terwijl ze niet eens door hebben wat ze de gezinnen wel allemaal aandoen aan martelingen.

   Vandaag had een vader op Facebook iets gedeeld over hoe zijn dochter, die niet-aangeboren hersenschade heeft door een ongeluk, kapotgespoten wordt en zwaar mishandeld in zo’n inrichting. De oplossing is er, maar zolang niemand wil luisteren en iedereen alleen maar zichzelf wil horen praten, houdt het op …

 2. Dank voor je verhelderende artikel. Heel veel meer ouders zouden dit ter harte mogen nemen. Gelukkig beslist de Tweede Kamer pas in oktober, november, dus we hebben nog tijd.

  1. Dank je wel Steve. In een paar gemeentes zijn ze al begonnen, heb ik begrepen, maar hoe ver ze zijn, is niet helemaal duidelijk. We moeten het overal bekendmaken, doe maar mee als je wilt! Vertel iedereen er maar over en zet je op je sociale media enzo! Misschien kunnen we het dan voorkomen!

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: