Ziel en geest

Er blijft maar onzekerheid bestaan over wat je ziel en je geest zijn. Je kunt ze niet zien, niemand weet waar ze zitten in je lichaam en ook niet waar ze toe dienen. Als je helderziend bent en weet waar je moet zoeken, vind je ze wél en dat heb ik dus gedaan. Ik zocht en vond zowel je ziel als je geest. Plus daarbij vond ik waar die in je fysieke lichaam zitten.

Je ziel

Wat we wél weten, is dat je ziel de essentie van je wezen is. Maar wat is je wezen dan? Weer een vraag erbij! Okee: je wezen dat is gewoon alles wat je bent. Van top tot teen zoals je van binnen bent en ook van buiten. Maar er is meer.

lichtlichaam

Zoals ik vaak vertel, heb je naast een fysiek lichaam – dat wat je ziet van jezelf – ook een etherisch lichaam of eigenlijk een lichtlichaam. Dat is een echt, origineel engelenlichaam. Het heeft een wat andere anatomie en daarin zit ook een orgaan dat ‘ziel’ heet. Het zit in je borst, net als je hart, maar dan aan de rechterkant. Iets rechts van de thymusklier dus. In je ziel zit je persoonlijkheid, je karakter dus.

In je fysieke lichaam is persoonlijkheid nogal verdeeld: een deel zit in je DNA, je erfelijkheid. Nog een deel zit in je hart: je gevoel en de rest bevindt zich verspreid over je hersenen: de manier waarop je denkt en voelt. Je ziel bevindt zich dus wel degelijk ook gewoon heel stoffelijk en lijfelijk zichtbaar in je fysieke lichaam! Hij zit alleen niet op één plek.

Je geest

Dan heb je nog een geest! Als je weer even met me meegaat naar je lichtlichaam, dan heb je daarin een orgaan dat niet precies net zo bestaat in je fysieke lichaam. Het bevindt zich in je hele hoofd en het staat voor je wilskracht. Je geest is dus je wilskracht.

In je fysieke lichaam heb je niet ergens in je hoofd een orgaan zitten, dat ‘geest’ heet. Wat je wél hebt, is een limbisch systeem binnenin je hersenen. En ín je limbische systeem zit een orgaan dat thalamus heet. Dat regelt je wilskracht en dat is dus je geest. Een eivormig ei van – ik schat – zo’n 5 centimeter doorsnee. Dat regelt je wil, je vrije wil en ook je wilskracht.

Nu doet je thalamus nog meer: het is ook een druk knooppunt in je hersenen, waar alle klachten en andere prikkels uit je hele lichaam bij elkaar komen en zo doorgestuurd worden naar je pijnappelklier of naar andere delen van je hersenen, die alle problemen weer oplossen.

Met andere woorden: je geest bevindt zich ook gewoon in je fysieke lichaam en wel middenin je hersenen. Precies middenin je hoofd, tussen je oren. Daar zit ie.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

 

Tags: ziel, geest