Genezende kruiden en voeding

Met de kennis van kruiden en voeding uit dit artikel kun je jezelf al een stuk (helpen) helen van een heleboel klachten! Ik heb eraan toegevoegd hoe je deze kruiden en voeding het beste kunt gebruiken.

De kruiden en andere voedingsmiddelen waar ik altijd zo voor waarschuwde, heb ik eens degelijk getest. Mensen houden maar vol dat ze er iets aan hebben en denken dat ze het beter weten dan ik. Nou … hier is het rijtje en ik zet erbij wat ze doen. Dat is vooral weinig, want de planten die als ‘superfood’ werden aangemerkt, zijn niet krachtig. De planten en voeding waar ik altijd over vertel, zijn veel krachtiger. Daarom vertel ik je in dit artikel ook wat je beter kunt doen dan superfood eten.

Kokos(olie), kokoswater en kokosmelk:

borium en vitamine B-complex. Verder nog silicium, endorfine en zink. Als je alléén kokosolie – het vet uit de kokosnoot – gebruikt, word je vierkant. Als je wílt aankomen, werkt het helemáál niet. Dus als je ontzettend veel van kokosolie houdt, drink er dan kokoswater bij. Dat kun je tegenwoordig overal verkrijgen. Je moet het samen nemen, dan is het wel okee: olie en water van de kokosnoot. In kokosmelk zit alles bij elkaar en dat kun je dus ook gebruiken. Lekker Indiase of Thaise recepten uitproberen met kokosmelk erin! Dan word je met een heleboel geluk misschien ook een heel beetje slank, want het verbrandt een beetje vocht. Als je graag wilt aankomen, helpt het ook om iets minder vocht te verliezen.

Maar als je écht gewicht wilt verliezen of er bijkrijgen, kun je beter druiven, koffie en volle melkproducten gebruiken voor je maag. Om in te bakken kun je beter zonnebloemolie gebruiken. Weet je wat zo grappig is? Ik heb de stofjes uitgezocht die je moet optellen bij ieder mineraal om het volledig te maken. Over zonnebloemolie wordt gezegd dat het acrylamide vormt, wanneer je het verhit. En dat dat stofje kankerverwekkend is. Nu wil het toeval dat acrylamide nou precies het stofje is, dat je bij het vanadium – een mineraal in zonnebloemen – moet optellen om het compleet te maken. Dus er zit altijd acrylamide in zonnebloemolie en daar is niets mis mee! Het wordt namelijk opgelost in de rest van het vanadium.

Aloë vera

bevat vooral iets aan vitamine D en koper. Ik had jarenlang een echte aloëplant in huis, helemaal uit Curaçao, en heb hem een aantal keren gebruikt voor mijn huid. Er gebeurde helemaal niets, zelfs geen kleine verlichting. En dat klopt, want aloë vera is er eigenlijk om vet te verbranden. En als je juist méér vet zou willen hebben, helpt deze plant je ook een beetje. Dat is wat hij doet, maar erg goed is hij er niet in. Je kunt er het beste sap van drinken, als je dat lekker vindt.

Maar als je écht vet wilt verbranden, lees dan wat ik hierboven schrijf bij de kokosolie.

Natriumbicarbonaat of zuiveringszout

Dit middel wordt heel veel gebruikt voor maag- en darmklachten en tegen auto-immuunziektes. Zelfs tegen kanker wordt het gebruikt. Natriumbicarbonaat is natrium met koolstof en water, dus hoe kan zoiets nou genezen? Ze kunnen je even van een paar symptomen afhelpen, maar met ‘genezen’ bedoel ik dat je ziekte of klacht overgaat en dat je die nooit meer terug kunt krijgen. Natriumbicarbonaat is zeer agressief spul, net als wietolie, waar je erg mee dient uit te kijken. Gebruik het gerust in plaats van gist of bakpoeder, maar neem het verder liever niet in. Je krijgt er ook je zilver mooi schoon mee, probeer het maar eens uit! Je laat het een paar uur weken in heet tot kokend water en een flinke handvol natriumbicarbonaat. Daarna met een zachte doek wrijven en afwassen.

Kurkuma:

Kurkuma of in het Nederlands geelwortel

antioxidanten. Kurkuma wordt veelvuldig gebruikt bij maag- en darmstoornissen. Heel veel mensen lijden bijvoorbeeld aan een voedselintolerantie zonder het te weten of hebben een gal die geen stevige vloeistof maakt, met alle gevolgen van dien. Maar het helpt daar niet voor, in ieder geval niet permanent. Kurkuma haalt iets aan gifstoffen uit je: zogenaamde vrije radicalen. Natrium, MSG, fluor, kwik, chloor en resten van aardolie. Die zitten gevangen in je nieren. Neem géén pillen met een kurkuma-extract erin, want dat werkt echt helemaal niet. In kerrie zit ook kurkuma trouwens.

Als je je gifstoffen écht kwijt wilt, heb je iets heel anders nodig: appelsap, perensap en druivensap om je nieren te reinigen. Dat werkt véél beter dan kurkuma!

Zeewier:

jodium en germanium. De meeste mensen zijn er heilig van overtuigd dat het leven een zootje is en dat het onmogelijk is om zelf de stuurman te zijn. Nou, dat is niet waar hoor! Als je maar gezond eet, dan ben jij echt de baas. Het volledige jodium en germanium zitten in tomaten, pompoenen, courgettes en perziken. Zeewier zit vol met natrium en verarmd jodium uit de zee, net als zeezout. Het is niet goed voor je. Eet het niet of zo weinig mogelijk, als je gezond wilt blijven.

Salie:

mangaan. Versterkt je innerlijk weten en je artistieke gaven. Het haalt geen geesten weg en schoont je huis ook niet op. Salie kun je vers of gedroogd als keukenkruid gebruiken of je kunt er thee van trekken of het door je thee mengen met andere kruiden of zwarte / groene thee.

Maar als je aan je rechter hersenhelft wilt werken – dus aan dat innerlijk weten en artisticiteit – dan kun je veel beter dadels, avocado’s, rietsuiker en honing gebruiken.

 

Hennep en wiet:

vanadium, vezels, vitamine C en kobalt. Maakt je maag schoon. Hennep is een heel agressieve plant, die je maag en darmen een beetje schoonmaakt. Wietolie, hennepolie, THC-olie, CBD-olie: noem het hoe je wilt, maar het doet allemaal hetzelfde. Verder doet het niets. Alleen één ding: je moet hennep niet roken en er ook geen olie van maken of gebruiken. Als je wilt dat het dat beetje geneest wat het kan, trek je thee van de bladeren. De plant is namelijk erg stug en daardoor kun je allerlei andere klachten krijgen.

Als je serieus een brandschoon maag-darmkanaal wilt, zonder slakken, kun je beter doen wat ik hierboven bij de kokosolie schrijf. Dat helpt vele malen beter.

Zout:

Er is nog nooit bewezen dat er inderdaad zoveel goede mineralen zitten in bepaalde zouten, zoals Himalayazout en Keltisch zeezout. De chemische formule van zout is NaCl: natriumchloride. Het gaat er bij goed zout niet om dat er zovéél mineralen in zitten, maar dat er naast natrium ook kalium in zit. Dat lost natrium namelijk op en bouwt een voorraadje kalium op in je voorhoofdsholte. Dan krijg je ook geen voorhoofdsholte-ontsteking meer, geen hoofdpijnen en migraine. Al die andere mineralen die zogenaamd in dat zout zouden zitten, kun je veel beter via andere voeding binnenkrijgen. Alleen in Himalayazout zit naast natrium ook veel kalium, dus dat kun je beter gebruiken. Verder zit er veel minder chloor in dan in welk ander zout dan ook. Chloor hoort bij serotonine en dat zit in z’n geheel in Himalayazout. Keltisch zeezout is niet goed voor je, want daar zit (nagenoeg) geen kalium in en wel natrium. Het feit dat er zoveel werk aan wordt gedaan, lost dát probleem niet op, zo simpel is het. Himalayazout is the word!

Lavendel:

Lavendel zet verbetering in
Lavendel zet verbetering in

molybdeen. Dit is wél een zeer helende plant. Het is de kracht van het bewustzijn, het onderzoeken van de waarheid. Dat is de reden waarom iedereen tegenwoordig zegt: “er is geen waarheid, want alles gaat om hoe jij het beleeft”. Dat is de grootste flauwekul die ik ooit gehoord heb en ik weet nog dat ik les gaf over feiten en meningen op de allereerste school waar ik terecht kwam, nadat ik was afgestudeerd. Op meningen, zienswijzen en gevoelsbeleving is de hele reclamewereld gebouwd en je weet hoezeer mensen beïnvloedbaar zijn als het om gevoel gaat! Ik drink coca-cola, want dan voel ik me beter. Ik gebruik medische wietolie, want dan voel ik me beter … Als mensen meer naar de waarheid zouden kijken dan naar hoe zij iets beleven, dan zou die hele wereld van gigantische manipulerende politiek en industrieën nog dezelfde dag ineenklappen en dat is toch wat we allemaal willen?

Lavendel helpt om oplossingen te vinden, wanneer je in een netelige situatie zit. En het helpt om genezing in te zetten van ziektes. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam weet wat het moet doen om beter te worden of om je probleem op te lossen. De kracht van molybdeen is dat.

Zonder de kracht van de waarheid is er überhaupt geen genezing mogelijk, want dan heb je niet het inzicht om te weten wat je moet doen om beter te worden.

Gojibessen, veenbessen (cranberry’s), incabessen en alle andere bessensoorten:

antioxidanten en vitamine C. Antioxidanten zijn niet zomaar van alles, maar dat zijn combinaties van vitamine C en E + histamine, bioflavonoïden, quercetine en resveratrol, die niet los van elkaar, maar samen in een vrucht zitten. Die zijn nodig om je te versterken.

In al onze eigen bessen hier uit Nederland zitten overigens dezelfde vitamine C en antioxidanten. Die versterken je gezondheid veel beter en ze maken je veel krachtiger dan die goji-, veen- en incabessen. Drink maar eens een flink glas zwartebessensap bijvoorbeeld en kijk hoe krachtig je je dan voelt! Daarnaast bosbessen en bramen … ze zijn zó krachtig!

Voor je blaasontsteking en voor prostaatklachten kun je beter vlierbessen of vlierbloesems gebruiken. Daar kun je thee van trekken en er is siroop van verkrijgbaar. Als je er sap of geraspte schil aan toevoegt van sinaasappel en citroen, helpt het nog beter en sneller. Voeg er ook gerust eens wat kamille aan toe en honing of rietsuiker en je hebt een prima grog. Trouwens bij blaasklachten ligt de oorzaak ook vaak bij je nieren. Lees bij de kurkuma maar eens wat ik daarvoor adviseer!

Chiazaden:

vitamine A. Dat is voor je afweersysteem. Het zorgt dat je niet meer zo gemakkelijk ziek wordt, dat je geen ledematen breekt of sportblessures krijgt en ook geen ongelukken. Maar vitamine A zit gewoon ook in sesam en in kersen. In bieten ook en je kunt beter geen zaden eten, omdat die in je darmen blijven zitten en daar slakken vormen. Dus ook van sesam kun je beter de olie gebruiken of anders halva of tahini.

Bijenpollen: 

L-Cysteïne en mangaan en verder stikstof. Nu zijn het precies die twee mineralen, die je gevoel bekrachtigen. En het helemaal in de war helpen als ze omgekeerd zijn, zoals in bijenpollen. Dan krijg je dat je van alles voelt wat er helemaal niet is en dat je ook niet meer gericht bent op je logisch denken. Je logisch denken is nou juist jouw meesterschap!

In dadels en avocado’s zitten volledige L-Cysteïne en mangaan en geen stikstof.

Zuivel en dan vooral melk

Joris Driepinter
Joris Driepinter

zou ongezond zijn. Je krijgt er zogenaamd darmklachten van, zo zegt iedereen tegenwoordig. Nee, darmklachten krijg je van fluor, kwik en E621! De koe is een prima dier en alles wat je van een koe eet, is gewoon gezond. Natuurlijk is het verschrikkelijk dat die arme dieren met antibiotica worden behandeld, nooit zonlicht zien en vreselijk uitgemolken worden, maar dat maakt nog steeds niet dat melk niet goed voor je is. Bovendien zitten bij ons in Friesland de weiden vol met vrij rondlopende koeien, dus het valt best mee met het leed. Neem een goed merk, dat is het geheim van alles! Joris Driepinter moet je niet worden, maar een paar keer per week wat melk gebruiken is absoluut niet verkeerd. Als je een lactose-intolerantie hebt, is dat heel vervelend, maar dat betekent niet dat melk voor iedereen foute boel is. Probeer mijn mirretinctuur maar eens; die helpt tegen allergieën, door de wortel aan te pakken: je gal.

Margarine

Dan die sprookjes over dat margarine slecht zou zijn en roomboter veel beter. Mijn ouders waren 40 jaar geleden verzot op roomboter, maar mijn vader mocht het niet meer van de dokter vanwege zijn hoge cholesterolgehalte. Hij kreeg een bypass, stopte met roomboter en sindsdien is de situatie niet meer verslechterd. Het is beter om iets van de room van de melk af te halen voordat je boter maakt en dan krijg je margarine. Als je een margarine van niks kiest, allicht dat er dan gifstoffen in zitten, maar dat is met alles zo. We leven in het tijdperk van de verwarring. Neem een goeie – liefst een biologische – door op de verpakking te kijken (ook in de biowinkel!) en er gebeurt je niets! Je kunt ook gewoon géén boter gebruiken. Dat is nog weer beter, maar als je ervan houdt, is bovenstaande een goede oplossing.

Nog een tip: in margarine zit wel vet, maar geen B12. Gebruik vet altijd in combinatie met iets waar B12 in zit. Dat is bijvoorbeeld rijst en in alle granen (brood!) zit het ook.

Koffie

Byzantijnse koffie

Van koffie denkt iedereen dat het slecht voor je is en bijna iedereen moet tot zijn of haar schaamte bekennen er wel eens iets van te drinken. Ik kan je geruststellen, want koffie is niet slecht voor je en sterke koffie is zelfs helend. Dr. Vogel heeft koffie onderzocht en vond hetzelfde als ik. Vooral Byzantijnse koffie en espresso hebben een perfect effect op je maag en darmen. Persoonlijk moet ik altijd gelijk naar het toilet, wanneer ik koffie gedronken heb. Nooit last van obstipatie of van diarree! Je kunt beter geen caffeïnevrije koffie nemen, want caffeïne is onderdeel van het mineraal serotonine en de rest van dat mineraal zit ook in koffie. Haal je de caffeïne er nu uit, dan gaat het tegen je werken. Neem er een glas water bij, dan is het nog beter. Naast dopamine (het gelukshormoon!) zitten er vanadium én ijzer in voor je maag en darmen. Lees dit artikel maar eens, dat erover gaat.

kardemom
kardemom

Als je je koffie extra lekker wilt maken, voeg er dan eens wat kardemom aan toe. Dat is een Indiaas kruid, bestaande uit groenige zaadjes, die je kunt openmaken. De inhoud ervan kun je in je koffiefilter doen. Ook bij de Byzantijnse koffie kun je het aan het kookwater toevoegen, als je het fijnstampt. Kaneel is nog iets wat je aan je koffie kunt toevoegen.

 

Zoethout en vanille:

koper. Helpen je chroomspiegel omhoog. Dan krijg je minder (vr)eetbuien! Zoethout is niet verkeerd. Maar chroom zit ook in druiven en die helpen nog weer beter om je chroom op orde te krijgen of te houden.

Suiker:

niet zo slecht als je denkt en vol goede mineralen. Ruwe rietsuiker dan wel te verstaan. Witte suiker is niet het beste voor je, maar het is zeker geen gif zoals tegenwoordig beweerd wordt. Het is alleen nogal bewerkt en gebleekt en daardoor zitten er niet veel mineralen meer in. Beter kun je ruwe rietsuiker nemen. Daarin zit magnesium en verder L-Cysteïne en mangaan. Suiker is daarmee goed voor je denk- en voelvermogen. Overdrijven is uiteraard een vak, maar een schepje in je koffie of thee is echt niet erg. Zolang je geen 10 koppen thee of koffie per dag drinkt met drie eetlepels suiker per kop …

 

©Sophia Vassiliou 2016 – 2017

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

 

Tags: genezende kruiden, eet je gezond, gezonde voeding, wietolie, lavendel, chiazaden, dadels, avocado, melk is ongezond, roomboter, kokosolie

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.