Genezen van zenuwpijn

Genezen van zenuwpijn

De laatste tijd heb ik nog weer een paar mensen geholpen bij hun genezingsproces. Het lijkt me wel goed om te weten hoe ik dat doe, zodat je ziet dat er mogelijk wél een uitweg uit je situatie is.

Dus zo kwam er een meneer bij me met heel veel pijn in zijn zenuwstelsel. Zijn rug, schouders, armen, heupen en benen deden veel pijn en hij had bijna alles geprobeerd om eraf te komen. Hij was uitgeput en kon niet werken of zelfs maar zijn tuin onderhouden. De reguliere arts gaf hem pijnstillers en stuurde hem naar fysiotherapie. Dat hielp niets, dus ging hij zelf op zoek naar een oplossing. Hij probeerde allerlei soorten massage, twee chiropractors, zelfs gesprekstherapie en zwemmen. Niets. Hij nam hete en koude baden met speciale kruiden, maar ook dat werkte niet. Hij was wanhopig toen hij bij me kwam en ik ga je vertellen wat ik gedaan heb om zijn pijn te verminderen.

Eerst vroeg ik hem wanneer de pijn begonnen was. Het duurde even voordat hij het moment vond, want het was tientallen jaren geleden. Het was een auto-ongeluk, toen hij nog een jongen was. De botsing had hem zowel fysiek als mentaal geschokt, hoewel hij niet gewond was geraakt. Altijd vanaf die gebeurtenis maakte hij zich enorme zorgen over de kleinste dingen en hij kon er niet mee stoppen. Een paar maanden na het voorval ontwikkelde hij zenuwpijnen. Die begonnen in zijn schouders, toen in zijn armen, later zijn hele rug en uiteindelijk in zijn heupen en benen.

Toen hij zich het verhaal van het auto-ongeluk herinnerde, was hij al opgelucht. Nu konden we gaan kijken naar wat er in zijn lichaam was gebeurd, om het genezingsproces te starten. Als je me volgt, weet je vast al wel dat de shock van de autobotsing had veroorzaakt dat zijn frontale cortex het ongeluk niet had kunnen verwerken. Hij kon zijn zorgen niet meer verwerken en zo hadden die zich opgestapeld. Je voorhoofd heeft natrium en kalium nodig, dus we moesten nagaan of hij een tekort aan deze mineralen had of dat die alleen niet goed opgenomen werden uit zijn voeding or niet goed vervoerd werden naar zijn hersenen. We vonden dat het laatste het geval was, toen ik helderziend keek.

Dat was stap 1, want lichamelijke klachten kunnen niet alleen maar door een schade aan de frontale cortex worden veroorzaakt. In de thalamus, het eitje midden in je hoofd, deel van je limbische systeem, moet ook een tekort aan calcium zijn. Dan worden alle seintjes en klachten uit je hele lichaam niet meer verzameld in die thalamus, waardoor ze doorgestuurd kunnen worden naar verschillende delen van het brein om opgelost te worden. Dat maakt je lichamelijk ziek. Als je brein immers niet weet dat je pijn hebt, kan het geen natuurlijke pijnstillers sturen!

Toen we de oorzaak voor het calciumtekort in de thalamus van mijn patiënt opzochten, vonden we het calcium allemaal opgehoopt in zijn onderrug en ergens anders in zijn limbische systeem. We konden de exacte plek niet vinden, maar we wisten wel dat er een transportprobleem opgelost moest worden en er geen tekort aangevuld hoefde te worden. Aangezien hij erg veel rugpijn had, maakte ik eucalyptusolie voor hem, die hij op zijn rug en buik kon smeren. Om zijn calcium, natrium en kalium aan te vullen, nam ik zijn dieet door en maakte ik daar een paar veranderingen in. Toen adviseerde ik hem om de komende weken één keer per dag geconcentreerd bessensap te drinken en om mij daarna terug te bellen.

Hij belde inderdaad terug na 3 weken en meldde ongelovig dat zijn pijn verminderd was. Ik bekeek hem nog een keer, bracht een paar veranderingen aan in zijn dieet en vroeg of hij dacht dat hij misschien zou kunnen beginnen met wat fitness. Hij zei dat hij dacht van wel en beloofde me ook zijn huisarts om advies te vragen. Die was zeker net zo verbaasd als hijzelf en stuurde hem inderdaad naar de fysiotherapeut voor een beetje beweging. Na nog een paar weken belde hij nogmaals terug, inmiddels een beetje gewend aan de wonderbaarlijke veranderingen. Hij meldde dat de pijn bijna weg was en dat hij de maand daarna naar de sportschool mocht voor rustige fitness.

Dit is alleen een klein voorbeeldje van hoe ik mensen help genezen, door de wortel van hun probleem aan te pakken. Dat kan ik, omdat ik heb ontdekt wat ik moet doen en wat ik mijn patiënten en cliënten moet adviseren.

 

 

@ Natassa Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.