Genezen na een trauma en je leven terug

muziekroos

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Al een paar jaar ben ik bezig met onderzoeken hoe het nou precies werkt, wanneer mensen getraumatiseerd raken. Zelf heb ik het nodige aan trauma’s mogen incasseren, maar slechts één keer heb ik iets geskipt. Het ging zó snel dat ik het niet kon tegenhouden en het werd niet helemaal onbewust. Ik wist het namelijk nog wel, alleen dacht ik er nooit meer aan. En dat had ik eigenlijk wel moeten doen, want dan had ik de oorzaak voor een heleboel onrecht en succesloosheid in mijn leven geweten én alsnog kunnen verwerken en verhelpen.

Het probleem is echter dat je na een fikse shock zo’n gebeurtenis níet meer naar voren haalt in je geheugen. Daardoor bereikt het je frontale cortex niet en blijf je nare dingen meemaken of jezelf zelfs helemaal kapotmaken. Ik leg het hier uit, weer een stukje eenvoudiger en diepgaander dan ik dat eerder kon:

 

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.