Genezen gaat door – straks slanke den

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Iedereen die bij me komt, stelt me altijd gelijk deze vraag: “Wat is de reden van mijn bestaan? Wat is mijn doel in het leven?”. Die vraag kan ik alleen algemeen beantwoorden, want om hem persoonlijk te maken, moet je zelf een invulling aan het antwoord geven. En dit is mijn antwoord op bovenstaande vraag:

“Je bent hier om te laten zien hoe het óók kan in het leven. Om te laten zien dat het nergens voor nodig is om te vechten, jaloers te zijn of elkaar niets te gunnen. We kunnen prima en héél gezellig leven zonder dat we mekaar in het vaarwater zitten en het is jouw doel om dat te laten zien aan de wereld. Om het levende voorbeeld te zijn van vrede, vriendschap, positiviteit, humor en vrolijkheid”.

Volgende vraag is dan uiteraard: “Maar dat lukt me steeds niet! Hoe moet ik dat dan doen?”. Daar moet ik altijd om lachen, want je doet het toch allang! Als jij gewoon jezelf bent en jezelf dus de ruimte geeft om te bestaan als degene die je bent, dan bén je al een wandelend voorbeeld van positiviteit! Maak overal waar je komt, een grap of zeg iets vriendelijks tegen de mensen in de winkel of op straat. Of zeg iets aardigs tegen je klanten op je werk. Maak een mooie tuin of mooi balkon, zodat iedereen die erlangs loopt, vrolijk wordt. Het is niet moeilijk om de verandering zelf te zijn!

Als je knijpt …

Dat is óók genezen. Met ieder woord gaat er een heel klein stukje kwaad los. Genezen is niet alleen dat ik in concentratie ga en duivels achternazit! Het is ook een helende zin uitspreken, iemand even helpen met iets of een Straatkrant kopen van een dakloze. Laatst kocht ik zo’n krantje van een oudere dame en die zei opeens gracias. Dus ik liet er verbaasd een de nada op volgen en toen vroeg ze in het Spaans hoe ik Spaans kende. Nou, als je héél hard in me knijpt, willen er nog wel eens een paar zinnen in érg krom Spaans uit me komen, maar meer is het echt niet! Bleek dat ze uit Roemenië kwam en toch Spaans sprak. Mijn Spaans was niet goed genoeg om te vragen hoe dat zo gekomen was, maar die vrouw was helemaal in de zevende hemel: Nederlands kende ze bijna niet, maar ze had een paar zinnetjes met iemand uitgewisseld. Haar dag kon niet meer stuk.

ik was er een (vallende) ster in

En tussen al deze kleine dingetjes door, allemaal van die kleine doorbraakjes, genees ik ook grotere dingen. Ik heb nooit gezegd dat het eenvoudig is en dat is ook niet zo. De mensen hebben er zelf voor gezorgd dat ziektes muurvast zitten en helemaal in elkaar verstrengeld. Dat haal je niet zomaar weer los, hoewel mij als kind al altijd werd gevraagd of ik draden uit de knup kon halen enzo. Daar was ik toen al een ster in. Maar het duurt lang om een ziekte los te knopen, plus je moet naast al dat graafwerk van mij ook nog van die aardse dingen doen, als je eraf wilt.

Ergens een kaarsje branden, je huis met Antikal besproeien tegen spinnen en de spinnen dan ook handmatig er uitjagen, bepaalde soorten of kleuren bloemen gebruiken, in een zout bad gaan zitten, bepaalde kleuren kleding dragen en bepaalde dingen wel of juist niet eten. Allemaal rare dingen. Maar ja, het mens dat je ziek gemaakt heeft, is ook raar!

Zelf doe ik dat allemaal en dat heeft dus toch resultaat. Vanochtend ging de lactose-intolerantie die ik net gisteren ontdekt had, er alweer uit, om een voorbeeld te noemen. Ik al die jaren maar zoeken naar een huidkwaal … Nee, dat was het niet, maar de echte oorzaak van al die idiote symptomen zat verstopt. Als zo’n typ je een ziekte toebedeelt, moet die je verwensen, dat heb ik vaak verteld he. Ik ben nu bezig die verwensingen eruit te rammen en daar maakt het schrijven van dit artikel deel van uit. Als dat allemaal weg is en er niet nóg meer redenen zijn waarom ik zo dik ben, zie je me straks krimpen. Dan word ik een slanke den en dan wil iedereen me volgen. Dan zijn alle haat en weerstand tegen mij in één keer weg.

Hier nog een prachtig lied voor je. Het origineel is van Biky Moscholioú, maar dat is nogal een naar mens. De enige andere versie die enigszins aan te horen is, dat is deze van Charis Alexiou. Ένα αστέρι πέφτει, πέφτει (een ster valt … en valt). Je wordt al aardig wegwijs in de Griekse muziek na al die jaren mijn blog gevolgd te hebben 🙂 .

Een stukje tekst in het Engels vertaald:

A star falls … and falls
I watch it in the sky
I do a wish for you
My last hope
God please

Maybe your soul sent it
Maybe your heart sent it
that bright star
And it came to bring me a tear
Or to bring me hope
In my hour of pain

En in het Grieks:

Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
το κοιτώ στον ουρανό
μια ευχή κάνω για σένα
τελευταία μου ελπίδα
τον Θεό παρακαλώ

Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
το κοιτώ στον ουρανό

Μήπως το ‘στειλε η ψυχή σου
μήπως το ‘στειλε η καρδιά σου
τ’ άστρο αυτό το φωτεινό
κι ήρθε να μου φέρει δάκρυ
ή για να μου φέρει ελπίδα
μες στην ώρα που πονώ

Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
το κοιτώ στον ουρανό…


©Sophia Vassiliou

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn  –  Pinterest  –  Instagram

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

2 Comments

  1. He,he eindelijk zit ik hier weer eens met een glimlach rond mijn lippen achter de pc op de site van Sophia Vassiliou.
    Eindelijk maar toch kom ik van mijn gevoel af niet goed genoeg te zijn geweest al die jaren dat ik zo nu en dan deze site bezocht. Stralende dag voor allen die weet hebben van de tot de nok gevulde schatkist die we Liefde noemen.

    1. Mooi Barbara, dat klinkt geweldig! Dat gevoel dat je niet goed genoeg was, komt toch niet van mij of mijn website af! Ik geef juist altijd donderpreken om van jezelf te houwen 🙂 enzo.

      Ik wens degenen die de liefde níet hebben mogen leren kennen, ook een fantastische dag om je even aan te vullen, Barbara! Denk dat jij dat ook bedoelde, maar ik ga nu een stuk schrijven over hoe je wil gedwarsboomd wordt en je je soms net even anders kunt uitdrukken dan je bedoeld had

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: