Geen haar op je hoofd!

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Op het moment waarop ik een artikeltje wilde schrijven over hoofdbedekking, kreeg ik de MRI-scan van de bínnenkant van mijn eigen hoofd in de brievenbus. Ik dacht: kan niet beter. Nu moet ik dat stuk echt schrijven.

slapende koala
slapende koala

Tot zover de binnenkant van het brein. Ik kreeg eigenlijk gelijk de associatie dat zoveel moslimvrouwen een hoofddoek dragen om iets te verhullen. Dat is een essentieel deel van een mens: het hoofd en nog erger, het gezicht. Dat is datgene waaraan je herkend wordt, datgene wat je maakt tot een sociaal wezen. Ik ken ook geen enkel dier

slapend konijn
of een slapend konijn

dat z’n gezicht verbergt, zelfs niet tijdens het slapen.

Er stond gisteren een ingezonden brief in de NRC van hoogleraar Mineke Schipper, die schreef dat ze vaak door normale moslims wordt gewaarschuwd dat hun fundamentalistische geloofsgenoten de onkunde in ons land misbruiken om steeds meer van hun soort denkbeelden op te dringen aan moslims. Dat is niet alleen hier, maar ook in de landen waar deze mensen vandaan komen. Met andere woorden: wij hier in Nederland (lees: Europa) helpen de zware moslims om zichzelf steeds verder uit te breiden en op te dringen op de hele wereld. En dat doen wij door steeds meer abnormale zaken, die bij radicalisering horen, te tolereren. Bijvoorbeeld moslimvrouwen die zichzelf willen onderscheiden van Nederlandse vrouwen, door een hoofddoek te gaan dragen. Wat een onzin! Ze hebben toch al een buitenlandse naam? Dat vond ik toch wel alarmerend en een artikeltje waard op mijn eigen blog.

Mannen als beesten
De enige gedachte die écht ten grondslag ligt aan het dragen van een hoofddoek, is dat mannen zichzelf niet zouden kunnen inhouden bij het zien van een (mooie) vrouw. Dat betekent dus dat hele volksstammen ervan uitgaan dat een man een wild beest is en niet een mens, die verantwoordelijkheid voor zijn eigen gedrag kan nemen. En dat zij mannen zien als gekken die heet worden van iedere vrouw, ook al zijn ze gelukkig getrouwd. Ik denk dat je, als je maar heel even om je heenkijkt, gelijk wel kunt zien dat dát een ietsiepietsie overtrokken is!

Doordat de mensen hier dus al die hoofddoeken maar accepteren, omdat ze politiek correct willen zijn en willen laten zien dat zíj niet discrimineren, radicaliseren er steeds meer moslimjongeren. Ik denk dat dat waar is! Een leuk, modieus hoofddoekje dat je van achteren vastknoopt, is prima voor een keer, maar dat vrouwen verplicht dag in dag uit zo’n chemisch ding op hun hersenen moeten dragen en ook nog denken dat ze er zelf voor kiezen, is gewoon bizar en onacceptabel. En dan die bijbehorende lange kleding! Dat lijkt toch nergens naar?

Je kiest ervoor om hier in Europa te wonen, dus dan pas je je aan aan de normen van hier. Punt! Bovendien is er hier geen woestijn, waardoor het mogelijk enigszins te begrijpen is dat je een lange mantel draagt. Nóg een bovendien: al die jonge moslimmeiskes dragen ónder die verplichte hoofddoek zo strak mogelijke kleren en een lading make-up om u tegen te zeggen. Waar is dat zogenaamde geloof dan nog?

De geschiedenis van de hoofddoek
Vergeet niet dat er ver vóór de tijd van Jezus al discussie was over de vraag of vrouwen nu wel of niet gesluierd moesten lopen. Het staat meermalen in de bijbel, om maar eens ergens te beginnen. Dat was in het Midden-Oosten en Afrika, maar ook hier in Europa moesten vrouwen tot zo’n 100 jaar geleden nog zware hoofdbedekking dragen. In Griekenland moest het in de kerk nog tot een paar decennia terug en de vrouwen zijn ertegen in opstand gekomen.

Nu lacht iedereen erom, maar als er dan nieuwe vrouwen uit andere oorden in ons land komen wonen, die die strijd nog niet geleverd hebben, gaan we ze opeens steunen in het dragen van die toezel op hun hoofd. Hoe logisch zijn we eigenlijk, beste mensen? Geen enkele vrouw draagt echt uit eigen wil zo’n ding. Als ze even nadenken, weten ze echt wel dat het niets met religie te maken heeft, maar gewoon met die idiote gedachtengang dat een kerel een beest is. Ja, ze zijn er wel, maar er zijn ook vrouwen die beesten zijn. En een beest kun je temmen.

Beschaving kun je leren!
Kijk maar eens naar Algerije, waar allemaal onbeschaafde woestijnmensen uit Saoedi-Arabië werden geplaatst door de regering om het verzet van de Berbers te breken. Nou, de Berbers brachten die wilde types gewoon hun cultuur bij en klaar is Kees. En kijk maar naar Spanje. Je weet wat de Spanjaarden allemaal aan wreedheden hebben begaan in Zuid-Amerika, niet? In Spanje was nooit beschaving namelijk. Maar toen kwamen de Moren, mensen uit de kustgebieden van Noord-Afrika en trouwens moslims. Die brachten de Spanjaarden cultuur bij en nu is er daar zelfs een enórme beschaving.

Radicalisering van moderne denkers
Wat je óók ziet, is dat mensen die tégen den hoofddoek zijn, enorm tekeer gaan en schromelijk overdrijven. Zo las ik een stuk van ene Zineb El-Razoui, een Frans-Marokkaanse journaliste, die het zelfs over fascisme heeft. Ze is dan ook min of meer veroordeeld door de islamitische wet. Als je radicaal doet tegen radicalen, ben je niet anders dan zij, alleen met een andere mening. Je moet radicale moslims juist verslaan met logica, met uitspraken uit hun eigen boeken en door ze te laten zien hoe absurd het is, dat zij toelaten dat hun eigen mensen verplicht in armoede moeten leven, omdat zíj in de weg staan dat ze zich aanpassen en een succesvol leven leiden.

Een vrouw is ook een mens
Aangezien er geen enkel ander argument is om een hoofddoek te dragen dan het drogbeeld dat alle mannen wilde gekken zouden zijn, lijkt me de discussie gesloten! Draag ‘m gerust op een feestje of voor mijn part thuis, maar pas je gewoon aan aan de moderne tijd. Ik vergeet namelijk bijna nog te zeggen dat juist moslims in hun landen van afkomst ook last hebben van de radicalisering hier in Europa. Het is toch niet normaal dat moslimvrouwen niet naar het zwembad of het strand kunnen en ook niet naar een sportschool, omdat ándere mannen dan over hen gaan roddelen dat zij ‘van lichte zeden’ zijn. Vrouwen zijn ook mensen!

Laat vrouwen met rust! Het is niet zo dat je geen moslim bent, als je normaal modern gekleed bent. Je bent zonder hoofddoek ook zeer zeker geen vrouw van de straat, maar gewoon iemand die met de tijd meegaat en zich leuk, maar netjes kleedt. Hetzelfde geldt voor moslimmannen, die zo’n wilde baard laten groeien en rare praat uitslaan, maar kwaad worden als ze vervolgens geen baan kunnen krijgen.

Tegen radicalisering moeten we optreden
Hoe? Door abnormaal gedrag van moslims niet te tolereren, zodat je het radicaliseren in de kiem smoort. Wij zijn hier in Europa onderdeel van hun strijd om bevrijding uit het harnas van het verleden en we moeten daarin een kant kiezen: die van de logisch nadenkende mens, die zich aanpast aan het leven in deze tijd. Als een moslim er normale gedachten op nahoudt en met de tijd meegaat, moet die gewoon een baan kunnen krijgen en kunnen meedoen in de maatschappij. Zo iemand is een verrijking in het leven, want deze mensen hebben vaak hartstikke goede maatschappelijke en politieke ideeën. Plus het zijn warme, hartelijke mensen.

Doet iemand dat niet, dan is het niet meer dan logisch dat diegene níet geaccepteerd wordt. Als je zulke mensen geen uitkering geeft of ze erop kort, omdat ze zélf zorgen dat ze geen baan kunnen krijgen, is het heel gauw afgelopen. En nee, dat is geen discriminatie! Het is discriminatie dat een vrouw zich moet sluieren. Dat moet in de wet geregeld worden, want als één moslim zich aanpast aan de tijd, gaat de rest over hem of haar roddelen en diegene uitstoten uit hun gemeenschap. Als de wet echter eist dat hoofddoeken niet mogen – hijabs, boerka’s en dat soort dingen meer – kunnen mensen kiezen tussen hier blijven of emigreren naar een land waar het wél mag. En dat worden er dan steeds minder.

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.