Gedachtespinsels over traditionele kennis, over Jezus en boeddhisme

Gedachtespinsels over traditionele kennis, over Jezus en boeddhisme

Steeds wanneer ik weer een stuk van mijn boze verleden weggewerkt heb, evalueer ik hoever ik gekomen ben en wat ik eigenlijk allemaal te weten ben gekomen in de laatste 11 jaar van mijn leven. Dat is een hele hoop, maar veel van wat ik vaak meende ontdekt te hebben, bleek later weer onjuist te zijn. Iedere keer moest ik weer opnieuw de bovenwereld in, de boeken in, het internet op en weer zoeken naar hoe dit moest, hoe dat werkte, hoe de geschiedenis van deze of gene persoon geweest was … Ik werd verschrikkelijk voor gek gezet om de dingen die ik ontdekte, maar de meeste waren al duizenden jaren bekend! Alleen zijn er de laatste jaren een hele hoop verkeerde kruiden en voeding gebruikt, die onterecht tot geneeskrachtig werden gebombardeerd. Steeds meer mensen klagen erover dat het allemaal niet werkt of hen zelfs zieker maakt. Ja klopt! De echte traditionele geneeskunde is zo gek nog niet. En die vind je op mijn website.

 

Geneeskrachtige kruiden en voeding

Al die genezende kruiden en voeding waar ik steeds mee kwam en soms nog wel kom, daar zit ook een verhaal aan vast. Ik kan mijn wederhelft Costas, die mijn leven welzeker een paar duizend keer gered heeft, pas sinds december vorig jaar zien. Wist wel dat hij het was, maar de communicatie ging verschrikkelijk moeilijk. Daardoor was ik allang blij als hij me weer hielp met allerlei kruiden en voeding die ik kon gebruiken om van mijn ziekte af te komen, naast het energetische en het traumaverwerkende deel van mijn genezing. Omdat het zo lastig was om uit te vinden waar hij die kennis allemaal vandaan had, vroeg ik hem dat nooit en ging ik zelf altijd even ‘boven’ kijken en visualiseren om te zien of ik dacht dat het klopte. Dat was altijd zo en het werkte ook gewoon in de praktijk. Maar nu de communicatie een heel stuk beter gaat, weet ik dat hij bijna alles van zijn familie wist. Ik heb weinig mensen gekend in Griekenland die verstand hadden van kruiden, maar Costas’ moeder wist er alles over. Daarnaast was ze verpleegkundige en kijk maar eens met me mee wat ik allemaal van deze twee keien heb geleerd!

Voorbeelden? Nou, dat je niet zoveel water moet drinken! Het klinkt natuurlijk idioot, maar van water word je zelfs dik, omdat het vol met natrium zit. Kijk maar eens op een fles mineraalwater, dan zie je het zelf. Je kunt ook allerlei emoties zoals woede en verdriet gaan opkroppen, als je te veel natrium binnenkrijgt, bijvoorbeeld via een teveel aan water. Nog meer? Het verhaal over dat vanille je ijzergehalte op peil brengt en houdt. Dat kruidnagelen je spieren ontspannen en genezen, dat rozemarijn negatieve mensen op afstand houdt en daarom heel goed voor je haar is, want daarin blijft negativiteit altijd hangen. Dit hoorde ik ook weer terug van een kennis van me uit Colombia, die zelf crèmes maakte net als ik. Dat eucalyptus je zenuwstelsel verzorgt … Wat wil je nog meer? Ik zelf kende alleen het verhaal van de kamille met honing en citroen, van de bergthee en de lindethee. En dat koffie je helemaal niet overactief maakt, maar dat je er juist heel goed op slaapt, waarna je op tijd en uitgeslapen wakker wordt. Dat het ook een geneesmiddel voor je maag en darmen is. Dat je je haren zwart kunt verven, door bladeren van de tamme kastanje te koken.

Dat was zo’n beetje alles wat ik uit Griekenland wist. Costas wist de hele rest en daarmee heeft hij mijn leven gered, maar ook dat van honderden anderen die bij me kwamen in mijn praktijk. Wat dacht je nog van het feit dat ik altijd zo hard roep dat je níet dik wordt van vet, maar van vocht? Ook van Costas! Jasmijn om je DNA te repareren, kaneel om je bloed goed naar je hersenen te laten stromen, het feit dat je vitamine B12-gehalte niet hoger moet staan dan ongeveer 275 pmol/l, omdat je anders allergieën krijgt. Pepermunt voor je longen en om je spieren zuurstof te verlenen tegen verzuring. Olijfolie geneest alles waar je last van hebt en houdt je sterk en gezond. Alles is traditionele kennis, waar mensen zichzelf en elkaar duizenden jaren gezond mee hielden en genazen wanneer ze toch ziek werden. Welke mineralen en vitamines er in welke plant zitten, is ook kennis uit zijn familie. De wetenschap probeert het zelf uit te zoeken, maar zit er bijzonder vaak naast met deze dingen. Iedereen die mijn tips heeft uitgeprobeerd, heeft er baat bij gehad, omdat de traditionele kennis correct is.

 

Historie: wie was Jezus nou toch?

En dan wat de historie betreft! Een heel belangrijke figuur was Jezus. Ik heb altijd erg in hem geloofd. Niet op zo’n overdreven manier, maar ik zag hem gewoon als een bijzonder wijze man die de mensheid hoop had gegeven door mensen te genezen en wijze verhalen te vertellen. Dat hij aan het kruis gestorven zou zijn om onze zonden min of meer wit te wassen, heb ik nooit geloofd en toen Costas en ik keer op keer weer het verleden indoken om te proberen los te krijgen hoe het nou in elkaar gestoken had met die wijze meneer, bleek ook dat het inderdaad niet klopte. Die informatie hebben we verkregen door de bijbel in te kijken, het evangelie van Maria Magdalena te bestuderen, de bovenwereld in te gaan en daar, in het hiernamaals de tijd door te reizen en informatie op te zoeken, door er met anderen over te praten enzovoort.

Toen we bij de kabbalisten aankwamen en ontdekten hoe die lieden dat doen, de wereld beheersen met behulp van cijfertjes, waren we allebei even bang dat Jezus ook een kabbalist was geweest. Met die cijfertjesreeksen kon je immers allerlei occulte dingen doen? Mensen nep genezen bijvoorbeeld en ik dacht toen dat Jezus misschien wel opgepakt was en ter dood veroordeeld door de Romeinen, omdat de mensen zijn bedrog door hadden en zat van hem waren. Ik heb niet lang geleden over kabbala geschreven en hoe het werkt. We vonden het allebei vreselijk, al hadden we toen wel minder moeite met die vreselijke kruisiging. Ik heb nooit een kruis aan de muur of om mijn nek of waar ook gewild met Jezus eraan en als ik het bij anderen zie, zeg ik hun altijd dat ze dat weg moeten doen. Op de ikonen die ik van hem heb, staat hij les te geven, in een boek te lezen en dat soort dingen. Zoiets gruwelijks, die lieve man lijdend aan het kruis, wil je toch niet zien? We wisten dat hij geen kabbalist was, toen we bij de tijd na zijn overlijden kwamen en bekeken of kabbalisten ook als geest bij mensen konden verschijnen. Nee, geen berichten van bekend, dus dat konden ze niet. Dan was Jezus dus echt de lieve, wijze man waar we altijd in geloofd hebben.

Eén ding dat ik altijd heb geweten, is dit: Jezus is niet gestorven voor de zonden van anderen, maar omdat hij verraden is aan de Romeinen. Die overheersten Israel immers in zijn tijd en je moest erg uitkijken wat je zei om te voorkomen dat de Romeinen je arresteerden en ter dood veroordeelden om niks. Jezus werd de hele tijd uitgedaagd door allerlei boosaardige jaloerse en betweterige figuren; misschien herinner je je de verhalen over hem wel. Hij liep op eieren om niet per ongeluk iets onhandigs te zeggen en opgepakt te worden. Een voorbeeld dat ik me herinner, ging over geld: een priester vroeg hem met wat voor geld men in de tempels moest betalen voor allerlei rituelen. Er werden meerdere soorten geld gebruikt toen, zoals Grieks en Romeins geld, maar er was ook speciaal geld voor in de tempels. Jezus antwoordde toen: “Geef de keizer wat van hem is (Romeins geld) en God wat hem toebehoort (tempelmunten)”. Uiteindelijk werd hij verraden door Judas, een ambtenaar die voor de Romeinen werkte. De kabbalisten stookten een boze menigte tegen hem op in de rechtbank en zo lieten ze een drieste moordenaar los, Bar Abbas, terwijl Jezus op brute wijze vermoord werd aan het kruis.

Wat wél heel duidelijk blijkt uit het verhaal van Jezus, is hoe die walgelijke kabbalisten in zijn tijd nog op de voorgrond stonden! Ze hadden zijn geboorte al honderden jaren van tevoren uitgerekend met behulp van astrologie die alleen zíj kennen en hadden een of andere ster gespot, die zijn geboorte dan aankondigde. Precies wat ze met mij hebben gedaan bij míjn geboorte. Toen de Romeinse koning van Israel, de bruut Herodes, dat hoorde, gaf hij opdracht aan zijn leger om alle jongetjes van onder de 2 jaar in heel Israel te doden. Dat betekent dat hij in ieder geval in kabbala geloofde en hoogstwaarschijnlijk zal hij ook wel zo’n charlatan aan zijn hof gehad hebben, die met cijfertjes, symbolen en sterren zat te knoeien. In onze tijd hoeft koning Willem-Alexander zoiets niet te proberen! Hij zou onmiddellijk afgezet worden, als hij het over kabbalisten had die iets hadden voorspeld enzo. Dus op zich gaat de wereld wel vooruit en nu ze geen nieuwe slechte dingen meer kunnen berekenen en bewerkstelligen, is het einde wel zo’n beetje in zicht.

En dan het kruisjes slaan, dat moest ik natuurlijk ook weten. En waarom werden moordenaars gekruisigd door de Romeinen? Trouwens, het gebeurt vandaag de dag nog altijd in Saoedi-Arabië. Het kruis was een symbool voor goede gebeurtenissen die eraan kwamen. De Romeinen wilden de hoop van de mensen op goede gebeurtenissen verijdelen, want ‘goed’ voor de mensen was bevrijding van hun wurgregime. De mensen hadden hun hoop gevestigd op het christelijke geloof om van die barbaarse overheersing af te komen en daarom werden christenen aan een kruis geslagen in de Romeinse tijd. Zo wreed! Als je nu een kruis slaat, dan maak je eigenlijk in je geest de weg vrij, waardoor er goede dingen kunnen gebeuren voor jou en je geliefden. De drie vingers waarmee je het kruis slaat (duim, wijsvinger en middelvinger bij elkaar), geven de goddelijke drie-eenheid aan. Vader, zoon en Heilige Geest. Nou, daar heb ik flink over moeten nadenken om dát te doorgronden, maar ik heb het samen met Costas gevonden.

In de oudheid wisten de mensen nog dat de duivel een vrouw was: Eva, de vrouw van Adam! Daarom was het moeilijk te begrijpen dat God óók een vrouw had, namelijk de Godin of Moeder God. Om die reden hield de godsdienst het maar op gewoon ‘God’ met een mannelijk tintje eraan. Dan had je de Vader die God zelf was, Jezus die God op aarde was en de Heilige Geest: dat is de zegen van God. Als je een zegen krijgt van een orthodoxe priester, voel je dat! De kracht om te zegenen krijg je als je de opleiding tot priester volgt en dat heeft Costas gedaan. Op mijn producten zette hij altijd een zegen, toen ik die nog verkocht en mijn klanten voelden dat. Hij heeft me ook bezworen dat het paasvuur echt, echt, echt vanzelf aangaat. Als vrouw mag je niet in het heilige gedeelte van een kerk komen, dus dan kun je het niet zien, maar het is echt zo! Als Jezus een kabbalist geweest was, had zo’n vuur nooit vanzelf kunnen aanspringen. Nu ik weet wat ze wel en niet hebben gekund met zwarte krachten, weet ik ook waar hun grenzen liggen.

 

Het wijze boeddhisme

Misschien moet ik dan nog even doorgaan over een paar andere godsdiensten? Het boeddhisme bijvoorbeeld, waar mensen bescheidenheid trainen, innerlijk geluk ondanks de omstandigheden en waar ze hun geest trainen om gelukkige gebeurtenissen in hun leven te halen. Daar is geen woord Frans bij en niets onzuivers aan! Iedereen kan van de boeddhisten leren om eenvoudig te zijn en tevreden met wat je hebt. Ik ben altijd al bijzonder gesteld geweest op Azië, vooral China, Korea, Tibet en Siberië. Daar zit een wijsheid in hoor, in die mensen daar! Gisteren was ik de rijkste mensen ter wereld aan het bekijken en daar stond een Chinese meneer tussen. Op zijn foto zag je direct dat die man anders was dan al die andere rijke typetjes: ik zag dat hij een gelovig boeddhist was en dat hij veel voor anderen deed. Toen ik nog meer informatie over hem opzocht, bleek dat te kloppen. Ma Huateng heet hij, of ook wel Pony Ma als bijnaam. Hij heeft een megabedrijf in internettechnologie.

En nog iemand: de oprichter van AliBaba, weet je wel die website waar je van alles uit China kunt bestellen. Jack Ma heet hij en omdat hij ook Ma heet, kwam ik hem tegen, terwijl ik die andere meneer opzocht. Maar díe man heeft een wijsheid in zich! Zoek hem maar eens op via YouTube, dan zie je het zelf wel. De kracht van boeddhisme is dat hoor. Hij geeft iedereen de kans om via zijn bedrijf ook een mooi inkomen te verdienen en leidt ook mensen op tot ondernemer. Hij heeft prachtige ideeën om anderen te helpen met zijn filosofie, echt een mooie mens is hij. Je kunt zelf een bedrijf(je) starten en dan via AliBaba je spullen verkopen. Het is een beetje net als Bol.com of Amazon, maar dan veel positiever en met meer mogelijkheden. Ik heb een paar jaar geleden geprobeerd om via dat platform geneeskrachtige crèmes te verkopen. Kreeg het niet voor elkaar, want ik had de energie er niet voor, maar de mogelijkheden zijn er zeker.

Ik vind het even genoeg geweest. Anders wordt het een zeurstuk! Maak er maar een mooie zondag van zometeen.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.