Vrede met Rusland? Luister hier eens naar!

Vrede met Rusland? Luister hier eens naar!

Excusez, ce message n’existe pas en français. Le voyez ci-dessous en néerlandais quand-même: Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Ik kon weer eens niet slapen vannacht en zat een beetje Russische muziek te beluisteren. Al zoekende ontdekte ik een heleboel verschrikkelijk goeie artiesten, maar één ervan stak er met kop en schouders bovenuit. Voor mij ook nog leuk dat ze een Griekse naam heeft: Pelageya, Pelayía in het Grieks, het meisje van de zee (Πελαγία).

Wat ik toen dacht, was dat als we hier in Europa eindelijk eens met de Russen willen leren omgaan en willen snappen dat dat ook gewoon mensen zijn net als wij, dat we dan déze dame een Europatour moeten laten houden. Pelageya dus en ze heeft ook een achternaam die totaal niet uit te spreken is: Ptashetchka. Die gebruikt ze wijselijk niet, zou echt niet te doen zijn! Maar even serieus, ze zingt hier op de video die ik hier met je deel een prachtig nummer van de Portugese Dulce Pontes en nog eerder van Amalia Rodrigues, Cançao do mar. Ze doet dat samen met een andere zangeres die ook een prachtstem heeft, maar mijns inziens niet dat echt helemaal bijzondere van Pelageya en ze heet Elmira Kalimullina. Ze zijn allebei tien keer beter dan Dulce Pontes die toch ook niet de minste is. Pelageya is de blonde zangeres links trouwens.

Ze hebben ook sjamanen in Rusland en die doen weer andere ontzettend interessante acts. Een volgende keer deel ik dat wel met je, maar nu even dit. Ik denk namelijk echt dat het in één klap vrede is met heel Rusland en dat Poetin als een held wordt gezien, als deze dame in Europa komt optreden. Of allebei, misschien nog wel beter. Welterusten voor nu!

 

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Fermer le menu
%d blogueurs aiment cette page :