Satire van een kinderpsychiater

Satire van een kinderpsychiater

Excusez, ce message n’existe pas en français. Le voyez ci-dessous en néerlandais quand-même: Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Vandaag heb ik een psychiater uitgenodigd, die je gaat vertellen hoe zij kinderen therapie geeft met EMDR. Brigitte Kaandorp had het stapeldruk en kwam tussen twee voorstellingen even langsgerend om ‘de boel’ aan- en af te kondigen en ik had een mooie dag. Hoefde zelf immers niets te doen, nadat ik vanochtend de inmiddels toch zekers wel 311-ste beroerte had gehad. Als dat weer klaar is, moet je zoiets vieren, vind ik altijd en vandaar deze video vandáág.

Zo kan ik bovendien mooi een punt maken van de dingen die volgens mij gewoon echt helemaal verkeerd gaan in onze maatschappij, die verder hartstikke goed is. Laten we dat asjeblieft zo houden en geen rare therapieën meer geven, ook al worden die dan vermomd als reguliere psychiatrie en meer van zulksoortige slappe hap. En laten we ook ásjeblief geen pillen meer geven aan kinderen, zodat ze ‘mee kunnen’ in de klas op school! Laten we de schóól zo maken dat de kinderen erin mee kunnen.

Deze video kun je via dit artikel bekijken en delen, maar je kunt ook tijdens het kijken doorklikken naar YouTube en hem van daaruit delen. Dat is dan een bedankje voor de makert ervan, moi in dit geval. Dr. Herma Cammingha uit Groningen en Brigitte Kaandorp dan eigenlijk. De vorige keer kreeg ik op mijn lazer dat ‘ie te lang was – die van Jeugdzorg – maar deze duurt 7 minuten. Dat moet te doen zijn, dacht ik en die andere moet ook gedeeld worden hè! Ik zie wel dat m’n deelknoppen weg zijn. Komt door een nieuwe update van WordPress en er zijn nog veel meer tooltjes opeens verdwenen. Ik zal proberen ze weer aan de praat te krijgen, maar je kunt altijd de url (het webadres) selecteren, kopiëren en dan zo delen waar je het wilt hebben.

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Fermer le menu
%d blogueurs aiment cette page :