Recept voor vanillevla

Recept voor vanillevla

Excusez, ce message n’existe pas en français. Le voyez ci-dessous en néerlandais quand-même: Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

In Nederland opgegroeid, kende ik vla als kind. En dubbelzoute drop enzo. Voor dat laatste heb ik niet zo gauw een recept, maar vla kun je wel zelf maken. En lekker ook, ik beloof het! Vroeger kreeg je meestal alleen yoghurt uit zo’n groen pak als toetje en als je moeder even niet keek, deed je daar stiekem suiker in, omdat het anders niet te pruimen was. Op zondag was het vla-flip: yoghurt met een scheutje vla erin en van die ouderwetse ranja uit een glazen fles.

Hoe anders maakte mijn oma vroeger toetjes! Hier komt het recept voor vla:

Ingrediënten voor 4 personen:
1 liter volle melk
40 gram maismeel of maisgries
60 gram suiker
2 vanillestokjes, een scheut vanillesiroop of 2 zakjes vanillesuiker
4 eierdooiers
een snufje kaneel

Klop de eierdooiers met de suiker in een kom. Kook ondertussen de melk in een pan en voeg het maismeel of de maisgries toe wanneer de melk kookt. Voeg de vanille toe, een beetje kaneel en het mengsel van eierdooiers met suiker. Laat het geheel nog een minuut of 3 doorkoken, totdat het vla is geworden. Blijf roeren tijdens het koken, zodat het niet aankoekt.

Eet smakelijk!

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Fermer le menu
%d blogueurs aiment cette page :