Recept voor linzen

Recept voor linzen

Excusez, ce message n’existe pas en français. Le voyez ci-dessous en néerlandais quand-même: Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Vaak heb ik me afgevraagd hoe men 500 jaar geleden en meer linzen klaarmaakte. Er waren toen immers geen tomaten! En ik ben erachter: met crème fraiche. Zelfs 50 jaar geleden ging dat nog op deze manier in Nederland:

Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram groene linzen
een ui
een paar teentjes knoflook naar smaak
ongeveer 2 wortels of een niet al te dikke winterpeen
zonnebloemolie (of olijfolie)
25 gram margarine
zout
zwarte en witte peper, komijn, gemalen koriander
een groot pakje crème fraiche

Bereiding:
Snij de uien in ringen, de wortels en knoflook in schijfjes. Doe de olie en margarine in een soeppan en laat de uien en knoflook even glazig bakken. Voeg daarna de linzen en het zout toe en flink wat water. Anderhalve liter ongeveer. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de peper, komijn en koriander toe. Laat het geheel ongeveer 35 minuten koken, totdat de linzen zacht zijn geworden en een klein beetje uit elkaar vallen.

Haal vervolgens een paar schepjes water uit de pan en doe die in een bakje. Voeg de crème fraiche toe en meng goed. Giet het dan terug bij de linzen, terwijl je goed roert. Anders krijg je klonten.

Eet smakelijk!

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Fermer le menu
%d blogueurs aiment cette page :