Excusez, ce message n’existe pas en français. Le voyez ci-dessous en néerlandais quand-même: Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

aristotelous
The Aristoteles Square in Sophia’s city Thessaloniki

 

Sophia Vassiliou zat met haar grote rechtvaardigheidsgevoel op het gymnasium al in het bestuur van MilieuDefensie in Kampen. Ze studeerde Franse en Griekse letteren en taalwetenschap, eerst aan de UvA Universiteit van Amsterdam en later aan de AUTH, the Aristoteles Universiteit van Thessaloniki. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in sociologische en antropologische taalwetenschap. Ze studeerde af op een studie over het verband tussen taal, beschaving en bewustzijn en hoe je door middel van taal de publieke mening kunt beïnvloeden in de media. Ze gaf cursussen Nederlands aan studenten en personeel van de universiteit in Thessaloniki. Verder studeerde ze zang aan de Centrale Muziekschool (Κεντρικό Ωδείο) en studeerde ze af in Sorbonne II aan het Institut Français de Thessalonique. In Amsterdam volgde ze ook de opleiding tot directiesecretaresse bij Instituut Schoevers. Na haar studie studeerde Sophia af als docent NT2 te Zwolle en ze volgde een studie Latijn en Grieks aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tenslotte volgde ze een marketingcursus bij Laura Babeliowsky, die haar groot succes bracht in haar in-companytrainingsbusiness.

gr-filosofiki
De Letterenfaculteit / The Humanities Faculty / Die Fakultät der Literaturwissenschaften / La faculté des lettres in Thessaloniki / à Thessalonique

Jarenlang was Sophia zangeres in Griekse muziekclubs. Haar repertoire: Griekse rembética, Griekse pop en kwalitatieve muziek van onder veel andere Nana Mouschouri, buitenlandse (pop)muziek waaronder nummers van Mariah Carey, Whitney Houston, Edith Piaf en jazznummers. Ze werkte met beroemde collega’s zoals Paschalis, Stamatis Kókotas, Marina Vlaháki en jazzartiest en muziekdocente Vicky Almazidou. Haar uitgebreide kennis van de Griekse taal, muziek, keuken en traditionele geneeskunde, maar ook van het oude, Byzantijnse en moderne Griekenland en in het algemeen van geschiedenis en culturen werden cruciaal voor haar werk als genezer en coach.

Terug in Nederland en inmiddels moeder, gaf ze vijf jaar lang les op middelbare en beroepsscholen. Het werk was echter te zwaar voor haar zwakke gezondheid en zo werd ze heel succesvol als taaltrainer en directeur van Parnassós Talen, dat gevestigd was in het bedrijvencentrum van Wageningen. Tevens werkte ze in die tijd bij een aantal projecten in de inburgering als docent en projectleider. Een greep uit haar klanten en opdrachtgevers: Stichting Marin, Unilever, Teeling Petfood, Menzis, Novartis, Wageningen University and Research center, Aramco en Sodexho, LTP, UWV Arnhem, Melkweg Holland, Campina, Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Agri Retail (leverancier van Boerenbond en Welkoop), Sparq Amstelveen, Vertaalbureau Concorde Groep, NCB Projecten, Language Partners, Emons Cargo en Gabriel Tsaligopoulos Translation Agency.

Genezen was misschien niet haar beroep, maar Sophia Vassiliou is beslist geen leek op dat gebied. In haar jeugd las ze al boeken van Carl Jung en was ze zeer geïnteresseerd in psychologie en natuurgeneeskunde. Vooral de voor zijn tijd zeer geavanceerde psychologische behandelingen voor mentale ziektes van Jung boeiden haar enorm. Ze las ook stapels zelfhulpboeken en andere therapeutische werken, zoals boeken van Alfred Vogel, de Nederlandse kruidendeskundige Mellie Uyldert, Johanna Kortink over (vr)eetbuien, verschillende boeken van Deepak Chopra over gezondheid en succes en van Masaru Emoto over water. Over psychologie las ze verder Conny Zweig and Jeremiah Abrams en Michel Foucault, die ze kende van haar universitaire studie. Verder las ze over hoe je succesvol kon worden, over opvoeding enzovoort bij Stephen Covey, Thomas Gordon, Elaine Aron, Wendy Lammers van Toorenburg, Daniel Goleman, Dr. Sears over gezondheid en een liefdevolle opvoeding voor kinderen, Lillian Too over feng shui, boeken over Tao, de Bhagavad Gita, over Avatars, Brandon Bays over The Journey, Byron Katie over The Work, Hans ten Dam over reïncarnatietherapie en een aantal delen van March & McEvers over astrologie om beter te begrijpen hoe verschillende mensen in elkaar zitten qua persoonlijkheid.

Sophia had een existentieel trauma doordat ze afgestaan was door haar biologische familie en geadopteerd, maar ze wist dat er meer was dan dat. Het was de oorzaak voor haar continue gebrek aan geluk en meezitters in haar leven, dat niet aan haarzelf lag, want ze maakte geen domme keuzes. Ze wilde meer succes en begon erover te lezen en allerlei therapieën uit te proberen. Toen ze zelf reïncarnatietherapie op zichzelf losliet, opgepikt bij een therapeut, ontdekte ze nog meer trauma’s door kindermishandeling en misbruik in haar vroege jeugd; het lukte haar alles te genezen. Niet alleen door de genezing te visualiseren, maar ook door er diep over na te denken en door de trauma’s op het fijnstoffelijke vlak uit haar brein te verwijderen. Ze paste deze methode die uniek was en die ze zelf had ontdekt, ook op haar kinderen toe, toen die het moeilijk kregen en op steeds meer mensen, omdat ze er zoveel succes mee had. Dat was omdat Sophia beroemde therapieën, zoals The Journey en reïncarnatietherapie effectiever toepaste, waardoor ze op diepere bewustzijnslagen werkten en mensen op cellulair niveau begonnen te genezen en zelfs nog dieper dan dat.

dotters-geel

Ze vond de volledige oplossing voor ziektes, tegenslagen en andere aandoeningen, toen ze een zo zware periode doormaakte met ziekte en ongeluk, dat ze geen hoop meer had op een goede afloop. Wat doe je in zo’n situatie? Sophia heeft een academische achtergrond in talen, communicatie en muziek. Ze is niet medisch geschoold, maar moest toch zelf zien te genezen van ernstige verlammingen door MS, want haar gezin had haar nodig. Haar huisarts en neuroloog lieten haar ijskoud in de steek en de alternatieve geneeskunde kende alleen maar extreem dure voedingssupplementen en een steentijddieet, waar Sophia zo mogelijk nog zieker van werd. Ze vervolgde dus haar reeds ingeslagen pad richting genezing, waar ze al zoveel meer successen mee had geboekt dan welke andere therapeut ook ter wereld. De oplossing diende zich aan, toen Theódhoros, de man die bij haar hoort uit het hiernamaals haar kwam helpen om verschillende elementen uit alle methodes uit de traditionele én moderne geneeskunde te combineren, samen met oeroude methodes die de tand des tijds niet overleefd hadden, maar die haar man nog wel kende. Dit is de énige echte manier om te genezen van zo ongeveer alle ziektes, aandoeningen, klachten, stoornissen en zelfs tegenslagen en ongeluk.

Sophia is al jaren geleden genezen van MS, werd een tientallen jaren oude dubbele hernia de baas en is nu op weg om ook haar versleten rug en nek, ziekte van Crohn en slagader aan de linkerkant van haar gezicht die haar beroertes bezorgt, te genezen. Ondertussen heeft zij honderden patiënten gecoacht en genezen uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Sri Lanka, Bonaire, Suriname, Afghanistan, Turkije, Algerije, Griekenland, Marokko en Iran. Op de pagina ‘getuigenissen‘ is een kleine greep te zien van genezen mensen, die dit graag aan de wereld willen laten zien.

 

 

Dank je wel voor alles wat je voor me hebt gedaan. Je verdient een lintje.
-een voormalige patiënt

 


Sophia Vassiliou in de media:

 

 

 

bienvenus

 

 

Fermer le menu