De relatie tussen vitamine B12, overgewicht en prikkelbare darmsyndroom

De relatie tussen vitamine B12, overgewicht en prikkelbare darmsyndroom

Excusez, ce message n’existe pas en français. Le voyez ci-dessous en néerlandais quand-même: Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Gisteren voor het eerst in mijn leven geprobeerd Russisch te koken. Borsjt. Gewoon met een recept van het internet; waarom niet? Dacht ik. Beetje bietensoep, moet toch kunnen? Nou, ik weet nu wel waarom niet: als je iets gaat koken wat je nog nooit hebt gegeten en waarvan je geen clou hebt hoe het er zelfs maar uit hoort te zien, heb je iets meer nodig dan een receptje van het internet. Een mens is niet voor niets een sociaal wezen. Ik zal je de foto besparen van het gebrouwde voer, want misschien moet je nog eten. Op eten leek het in ieder geval niet en toch zaten alle ingrediënten erin.

En dan nog zoiets! Vanmiddag ging mijn mobiel plotseling keihard toeteren. Gelukkig lag ‘ie naast me, ik had hem net opgehaald uit mijn praktijkruimte. Sms-je van Noodwaarschuwingen dat er een telefoonstoring was. Die kán dan niet heel erg zijn geweest, dacht ik nog, want ik kreeg het berichtje gewoon. Later volgden nog een paar zulke berichtjes en was ik bij: er was (is) een storing van KPN en het alarmnummer 112 doet het niet. Er is een ander voorlopig nummer: 088-66 28 240. Het hele kabinet is in rep en roer en iedereen in de Tweede Kamer staat ruzie te maken met elkaar, begreep ik uit een krantenbericht op het internet. “Hoe kán dat, dat KPN gewoon een storing heeft en dat je dan niet eens een tweet krijgt?. De ander: “Nou, ze hebben ook geen internet en meestal kun je dan ook niet twitteren?”. Ze denken natuurlijk dat toch niemand het ziet, aangezien het internet het niet overal doet. Maar hier in de noordwestelijke uithoek van Friesland wel en ik heb het allemaal gezien!

Verder wou ik eigenlijk alleen melden dat er een nieuwe nieuwsbrief uit is. Die gaat over nog wat dingetjes die ik ontdekte over vitamine B12. Je zult het niet geloven – ik moet er ook nog van bijkomen – maar je kunt dus zelfs door een hoog gehalte aan deze vitamine dik worden. Dan zwel je namelijk op en uiteraard is dat nóg weer een volgende oorzaak in mijn geval van mijn eigen overgewicht. Het zal eens niet. Verder kun je moe worden, geprikkeld en geprikkelde darmen krijgen van een teveel of tekort aan vitamine B12. Enfin, je vindt de nieuwsbrief hier en hij is in het Engels. Mocht de link niet werken, dan is hier de pagina met álle nieuwsbrieven en daar kies je dan de nieuwsbrief van 24 juni.

Verder wellicht niet overbodig om te melden: je kunt je dus ook abonneren op mijn nieuwsbrief. Normaliter komt die één keer per maand uit en hij is in het Engels als tegenhanger van mijn Nederlandse blog. Het kan een keer gebeuren dat hij twee keer in een maand komt of een keer overslaat. Als ik niets te zeggen heb, hou ik namelijk liever mijn grote waffel dicht – en zo is het, zei de vader van Dik Trom. Hier rechts in het menu kun je je abonneren op de nieuwsbrief, die naar je e-mailadres wordt verstuurd.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Fermer le menu
%d blogueurs aiment cette page :