Wereldwijde impasse: lerarentekort, IS-vrouwen, Koerden en meer

Wereldwijde impasse: lerarentekort, IS-vrouwen, Koerden en meer

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Omdat ik niet veel meer kan en ook niet veel meer mag doen op een dag, haal ik mijn slaap van zo’n 40 jaar slapeloosheid maar in en bevind ik me vaker dan normaal op Twitter. Mensen willen nog wel eens leuke spitsvondigheden in 280 karakters posten of raak nieuws delen, dat je verder niet zo gauw leest. Bovendien merk ik dat veel slapen me op de een of andere manier geneest, hoewel ik er niks an vind en mezelf maar een bedlegerige luiwammes vind. Wat ik dan weer zo op die sociale media zie, dat is dat we ons met de hele wereld flink klem aan het zetten zijn. Iedereen zit op een eigen eilandje te foeteren op alles wat hij of zij niet okee vindt en de regeringen gewoon echt wereldwijd maken er een vette soepzooi van. Als dit nog een paar jaar zo doorgaat, zijn we allemaal arm en heeft iedereen ruzie of zelfs oorlog met elkaar. Vandaag over het dilemma van de IS-vrouwen en meer.

 

Overal protesten

Boeren, mensen uit de bouw en mensen uit de zorg blijven protesteren, maar de overheid geeft geen krimp. En dat is Nederland. Geen verstandige oplossing voor het stikstofprobleem of voor het milieu, maar alle bouwvergunningen op slot – met alle gevolgen van dien – en boeren moeten maar de helft van hun dieren laten doodmaken. Dat ze dan financieel niet meer kunnen overleven, interesseert de regering totaal niet. Ze moesten immers uitbreiden om van de veel te lage prijzen die ze voor hun producten ontvangen, te kunnen leven? Op de hele wereld zijn protesten uitgebroken. Iedere dag is er wel op zeker 10 plaatsen een enorme vreedzame demonstratie, waar mensen iedere keer weer bruut worden geslagen en geschopt door de oproerpolitie of zelfs het leger. Gisteren werd in Rusland het vieren van Halloween verboden en in Annecy in Frankrijk moet een boer maar zien dat zijn twee hanen hun klep dichthouden, want de rechter vond dat ze te veel herrie maakten. In een andere plaats in Frankrijk (Oléron) mocht een haan wél kraaien, eveneens volgens de rechter.

Een haan, dat zingt in de ochtend (un coq, ça chante le matin) … zo reageerde iemand op het bericht.

 

Ik ging dus zoeken of er nog een politieke partij in Nederland was, waar ik mijn steun aan kon geven. Als ik dan heel hard ga schreeuwen dat iedereen erbij mot komme en meer mensen doen dat, weet je nooit of de situatie verbetert – zo dacht ik. Nou, van FvD en PVV weet je dat ze hard schreeuwen en best veel dingen correct zeggen. Alleen moet je die niet aan de macht hebben, want dan slaan ze door en is de democratie nog sneller verleden tijd dan nu met de regering-Rutte. De PvdD en GroenLinks zijn me te veganistisch, de PvdA zegt überhaupt niets en de SP heeft óók alleen maar provisorische oplossingen voor problemen. Tijdelijke bouwvergunningen, geld naar het onderwijs, de zorg en vooral ook jeugdzorg (!), terwijl dat er niet is op korte termijn. Ik vind het heel jammer, want ik had gráág op een socialistische partij willen stemmen en er lid van willen zijn. VVD, CDA, CU en D’66 hebben nooit één keer een behoorlijke oplossing op welk vraagstuk ook en als je bewijs wilt: ze willen nu dus nog steeds, nadat er al zoveel maanden protesten zijn, die ISIS-vrouwen die oorlogsmisdadigers zijn in Syrië en Irak, terughalen hierheen. Ze vinden hun kindertjes zo zielig! Ik ook, laat ik dat vooropstellen. En ik weet zeker jij ook.

 

Moeten IS-vrouwen terug? Zo niet: wat dán?

Deze IS-kindertjes zien al vanaf hun geboorte gruwelen voorbijkomen. Mensen die door hun ouders onthoofd worden, bruut verkracht en anderszins mishandeld. Waarom? Omdat ze dat belachelijke geloof van hen niet aanhangen, de Islam volgens de letter van de koran en dan alleen de oorlogszuchtige letter, wel te verstaan. Ze horen hun vader, maar vooral ook hun moeder grove oorlogstaal uitslaan en ook tegen hen schreeuwen en ze leren dat alle vrouwen hun gezicht dienen te verbergen. Onderdanig moeten zijn aan hun pa, die samen met z’n vrinden onschuldige vrouwen hardhandig verkracht, totdat ze eraan overlijden. Ze zien hoe hij de rest van z’n tijd mensen doodschiet of oorlogszuchtige passages uit de koran voor zit te lezen in plaats van sprookjes van Pinokkio, Sneeuwwitje of Aladdin. Hun moeders vernederen de Yezidi-seksslavinnen, die zelf vaak óók een gezin hebben, maar daar weggesleept zijn, op vele manieren en in het bijzijn van hun kinderen. Ze leren hun kinderen dat iedereen die niet gelooft in die ‘Allah’ van ze en die niet net zo bruut leeft als zij, een nietsnut is en vrijelijk mishandeld en vermoord moet worden. Deze mensen zijn monsters en de allerergste pedofiele satanist verbleekt erbij.

In België zijn vandaag de eerste IS-vrouwen die heel erge dingen hebben gedaan – zoals helpen bij verkrachtingen, onthoofdingen en andere martelingen – vrijgesproken. Probleem: hun misdaden zijn moeilijk te bewijzen, want ze zijn immers van top tot teen bedekt met zo’n identieke zwarte vulliszak en ze schreeuwen allemaal door elkaar heen ook, dus hoe bewijs je wie er wat krijst? Hun kinderen komen bij Belgische kinderen op school en die jongens hebben daar mogelijk zelfs mensen zelf onthoofd, zoals op vele video’s te zien is. Wat gaan die doen als ze ruzie krijgen met een ander kind? Pa’s pistool pakken en ook maar hup doodschieten? Of met een bijl erop … ??? En wat gaan die meisjes doen? In het geniep niet-moslimmeisjes martelen? Mensen die gehersenspoeld zijn en getraumatiseerd, die genezen niet meer. Zelfs ik krijg dat niet gedaan als ik ze energetisch behandel, want het werkt gewoon niet door naar hun dagelijkse leven. Dat komt omdat hun wil verdwenen is en iemand die niet wíl genezen, kun je niet dwingen. Mijn ervaring is dat ze alléén maar een heel klein beetje kunnen verbeteren wanneer ze heel erg schrikken. Dat moet dan honderden malen gebeuren voor één centimeter verbetering van die hersenen. Nou, ga d’r maar an staan! Aan therapie hoeven we echt geen geld uit te geven, da’s duidelijk.

De vraag is: gaat dit nu ook in Nederland gebeuren? Maar wat zou er met ze gebeuren als ze in Syrië moeten blijven? Syrië heeft tot nu toe helemaal niets gedaan tegen die gevangen IS-moordmachines. Ze laten ze maar lekker bij de Koerden zitten, die niet eens een staat hebben en dus ook niet het geld en de mogelijkheden om die gevangenissen en tentenkampen voor zo’n lange tijd goed te blijven bewaken. Erdoǵan kwam eroverheen walsen en niemand deed iets om de Koerden te helpen! Ineens was het Koerdische leger, de YPG, een terroristische organisatie geworden en moesten alle Koerdische soldaten dood. Geef die mensen dan hun land terug, zodat ze een echt leger kunnen organiseren! Het is zo gemakkelijk om een volk dat geen fatsoenlijke rechten heeft, de grond in te trappen. Wist je al dat de PKK al sinds minstens 2005 en eigenlijk al wel langer geen aanslagen meer pleegt? Ze vragen zelfs niet eens meer onafhankelijkheid van Turkije, waar ze toch wel degelijk recht op hebben en wat hun in Genève meermalen beloofd is tussen 1919 en 1927, bij de besprekingen tussen Engeland/VS, Frankrijk, Rusland en de verschillende volkeren in het Midden-Oosten, die állemaal een land hebben gekregen, behalve de 40 miljoen Koerden. Zelfs de Palestijnen kregen een land: Jordanië, hoewel dat niet zo’n succes was.

Dus hoezo is de PKK nú een terroristische organisatie? Al had de YPG er banden mee, dan nóg zijn het geen terroristen meer. De PKK vraagt alléén maar basisrechten voor de Koerden in Turkije: les in eigen taal en cultuur op school, geen discriminatie omdat ze Koerden zijn en werkgelegenheid in hun gebieden in Zuidoost-Turkije. Alles gaat via debat en nooit via aanslagen of wat voor ander geweld ook. Ik heb een boek over de Koerden gedownload, waar je het allemaal in kunt lezen. Kijk, hier kun je het gratis downloaden. Wat het zogenaamd ‘sterkste’ argument is tegen een Koerdische staat, is dat de Koerden zo verdeeld zouden zijn: ze hebben meerdere talen en dialecten en meerdere godsdiensten. Nou, vergelijk hen even met Nederland, dat 1/10 deel van Koerdistan beslaat en waar we twee officiële talen hebben – het Vlaams en Limburgs meegerekend zelfs vier – en in iedere provincie één of meer dialecten. Je hebt protestanten, katholieken, atheïsten en tegenwoordig zelfs moslims hier. De Koerden hebben één hoofdtaal: het Kurmancî (uitspreken als Koermandjí), dat je ook kunt vinden op Google Translate als ‘Kurdish’. Ze hebben één hoofdgodsdienst: het Yezidî, een natuurgodsdienst met heuse sjamanen als priesters en een heleboel interessants om te ontdekken. Alleen hebben zij als volk het stadium van nationale éénwording gemist, doordat ze tegen alle beloftes in, door maar liefst vier landen worden overheerst en duchtig uit elkaar gehouden worden. In Italië had je toch ook tot in de 16e eeuw stadsstaatjes? In het oude Griekenland ook en zo waren de vroegere Babyloniërs en Mesopotamiërs, de Parthen, Meden en de Laz (bij de Zwarte Zee in het huidige Turkije) allemaal Koerden. Geen glorieus verleden zei je? Geen beschaving? Jawel hoor en groots ook.

 

Pressiemiddelen voor onwillige overheden

Overal waar geschillen zijn, krijgt momenteel alwéér de foute partij gelijk. Het maakt niet uit hoeveel mensen de straat opgaan, de regering brieven schrijven, de kranten en tv volpraten over het onrecht en nog meer boze dingen doen. Overal op de hele wereld wint het onrecht het zelfs nu nog. Nu de protesten zó luid klinken. En waarom? Omdat de mensen geen politieke partij hebben om op te stemmen. Ik moet eerlijk zeggen dat die twee ultrarechtse partijen hier in Nederland tenminste, wel vaak de vinger op de zwerende plek leggen. Ze durven te benoemen dat de immigratie en vluchtelingenopvang moeten stoppen, omdat het land vol zit en we gewoon niet nog meer kunnen doen voor anderen. Ze stellen oplossingen voor op het gebied van landbouw, nou ja dat stikstofgebeuren, onderwijs en zorg, waar allemaal crisis is. Maar ze dwingen alles erdoor en als die op een dag in het kabinet komen, doen ze alleen nog maar wat ze zelf willen en dat is niet goed voor het land. Het goede is nu juist dat er verschillende zienswijzen zijn, die elkaar aanvullen. Het zou zo moeten zijn dat iedere partij op zeker een stuk of vijf punten de beste oplossing zou moeten bieden.

In de VS zie je hetzelfde: wij zeiden hier altijd dat de Democraten zo’n beetje in het centrum zaten, van ons uit bezien en de Republikeinen ultrarechts zijn. Nee, ik volg het nieuws zo goed als ik kan en zie dat de Democraten het meest op GroenLinks lijken en de Republikeinen het meest op de VVD. Op welke partij moet je stemmen als de één geitewollensokken voorstaat en de ander overal marktwerking?? In zoveel landen is de toestand net zo als in deze twee landen: de grote hoop van de min of meer middenpartijen zegt ongeveer dezelfde dingen en de meer linkse of rechtse partijen zeggen andere dingen die net zo dom zijn. Onbeperkte immigratie en opvang van vluchtelingen, zoals links wil, is gewoon niet langer mogelijk. Mensen worden er terecht boos om dat het land te vol wordt, nieuwkomers huizen krijgen, terwijl zij jarenlang op de wachtlijst moeten staan en banen die zij ook wel wilden. Rechtse partijen kleden de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer uit, wat ook tot grote crises heeft geleid. Vind je het gek dat iedereen dan toch maar weer op de gevestigde partijen stemt, omdat ze bang zijn massaal blanco te stemmen, bang dat ze hun stemrecht óók nog kwijtraken op die manier? Het referendum is al afgeschaft, dus wat heb je als burgers dan nog als pressiemiddel? De ‘gekozen’ regering zegt ijskoud: “jullie hebben ons gekozen, dus nu gaan we vier jaar lang precies doen waar wíj zin in hebben”. Daarmee creëren ze een onmogelijke impasse.

 

Als geld de oplossing was …

Als burgers een probleem aandragen bij de regering, fronst die direct: Oh het gaat weer om geld. Terwijl heel veel problemen juist gáán over het feit dat de overheden – gemeentes, provincies, de regering in Den Haag en het koningshuis – veel te veel onnodig geld uitgeven. Waarom moet het regeringsgebouw voor een half miljard euro opgeknapt worden, terwijl de huizen van de woningbouw die dat veel hárder nodig hebben en waar kinderen wonen, níet worden opgeknapt? Het is slechts een voorbeeld. Waarom moet het koninklijk paleis opgeknapt worden voor zóveel geld en waarom betaalt het koningspaar niet eens één keer zelf voor al hun belachelijke uitgaven?? Ze krijgen al miljoenen, dus laat ze daar ook eens mee uitkomen! Veel burgers moeten zien uit te komen met €800 in de maand of zelfs nog minder. Bij mij is het €800 in de min zelfs. Waarom moeten er zóveel adviescommissies worden ingeschakeld door de verschillende overheden? Kunnen ze niet eens zelf erop uitgaan en bekijken hoe ze hun geld moeten verdelen over verschillende doelen?? Moet de woningbouw een injectie krijgen of de kinderopvang? Moeten er bossen gekapt worden of juist bijgeplant? Die ambtenaren hebben toch ook een hbo- of universitaire opleiding? Dan kunnen ze toch zelf wel eens hun verstand gebruiken, zou je denken? Doen wij ook en wij weten toch ook meestal wel wat het juiste ding is om te doen!

Het onderwijs als voorbeeld! Daar is niet zozeer geld nodig, maar een grondige herziening van de hele sector. Vmbo-scholen moeten weer echte vakscholen worden, die trotse vakmensen afleveren en geen bange, onzekere jongeren die hun leven lang niet anders hebben gehoord van hun leraren (!) dan dat ze dom zijn en niets kunnen. Het basisonderwijs moet eens ophouden kinderen te stigmatiseren door willekeurig stoornissen uit te delen. Klassen moeten kleiner, er moet later begonnen worden met lezen en schrijven en kinderen moeten niet als peuters en kleuters al verplicht worden om allerlei regeltjes uit te voeren. Laat ze lekker spelen en wees niet zo idioot streng voor ze! En waarom mag leren lezen en schrijven niet leuk zijn? Waarom moet dat binnen 3 maanden gebeuren in groep 3 op 6-jarige leeftijd? Wat is dat voor terreur? Er is toch geen géld nodig om dat te veranderen? Leraren hoeven niet méér te verdienen, maar hun moet toegestaan worden om in vrijheid op een LEUKE, KINDVRIENDELIJKE manier les te geven. Ouders moeten mogen meedoen. Er moeten dieren zijn, een schooltuin, ouders en anderen die om de school heen werken, zodat kinderen van hen mogen leren. Als het onderwijs leuk is, is het ook leuk om leraar te zijn en is het lerarentekort ook gauw afgelopen.

Leren uit boeken is zeker niet fout, maar als je in de praktijk leert, kun je het vaak veel beter onthouden. Sta kinderen dat toe! Graaf een sloot met visjes, kikkertjes en salamandertjes, laat er een park in de buurt zijn met konijntjes, eekhoorntjes, egeltjes en allerlei bomen, planten en bloemen die ze in de les moeten leren. Ik heb nog veel meer ideeën en heel erg veel anderen met mij! Het hoeft allemaal niet veel te kosten: het moet leuk zijn, gezellig en kindvriendelijk. Niet ouderwets en streng. Vandaag zag ik een lerares op Twitter, die allerlei flauwe dingen tegen haar leerlingen zei – dat vertelde ze. Ze vond zichzelf ontzéttend grappig, maar ik vond sommige dingen gewoon gemeen. Bijvoorbeeld dreigen met onvoldoendes als de leerlingen een proefwerk graag snel nagekeken willen zien. Doe het dan in de klas! Laat ze elkaars proefwerk nakijken, dan zien ze hoe moeilijk het is om eerlijk te zijn voor iedereen en hoeveel tijd erin gaat zitten. Hier een goed en kort stuk over schoolfinanciën, waarin ook geconstateerd wordt dat er geen geld nodig is voor het onderwijs. Het geld moet beter en vooral ook méér besteed worden, want besturen zijn veel te bang om geld uit te geven en laten het maar op de bank staan. Van de gekken. Een paar van de dingen die ik hierboven noemde als verbeteringen, kunnen zó al uitgevoerd worden.

Aan ál deze dingen werk ik dagelijks. Door erover te lezen en schrijven, maar ook door van bovenaf vastzittende structuren – wetten, mensen met een bord voor de kop enzovoort – los te knopen. Als ik dat niet zou doen, zou er helemaal niets meer veranderen. Niet ten goede tenminste. Alles zou steeds slechter worden, terwijl er nu af en toe ook goede dingen gebeuren. Niet veel, maar het komt wel voor. Dat het er niet veel zijn, komt doordat de incapabele mensen massaal bovenaan de maatschappij staan. Mensen komen overal op de wereld door mijn werk weer op eigen benen te staan, want dat leunen op elkaar en dat meegaan in de ‘flow’ wat ze allemaal doen, dat kan iedere dag een beetje minder. Iedereen trekt er een grote scheur over open, dat we zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons leven, dus laat maar zien dat je het kunt, zou ik willen zeggen! Maak maar een feest van je eigen leven en van dat van de mensen om je heen! Leef op je eigen kracht, vertrouw niet op Jezus, geef je bedrijf niet aan God om het te leiden, maar leid het zelf (het is jóúw bedrijf!) en wees zélf lief voor anderen, zodat je veel vrienden krijgt, een blijvende relatie en zodat je gelukkig bent.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggers like this: