Training thuiszitten en je toch niet vervelen

Training thuiszitten en je toch niet vervelen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Deze dagen moet ik steeds lachen als ik op Twitter kom. Allemaal mensen die steen & been klagen, vaak met humor, over het verplichte thuiszitten vanwege het coronavirus. Ja, als je gewend bent om iedere ochtend vroeg op te staan en naar het werk te gaan, is dat een grote overstap opeens! Ik kan me nog vaag herinneren dat ik dat ook had, toen ik thuis ging werken in 2002. Voor mij was het verschil dat er ten eerste geen longziekte rondging en dat ik ten tweede vaker bij mijn zoontje kon zijn, waar ik erg blij mee was. Daarbij de voor mij niet te overziene taak om een bedrijf te starten, waarmee ik – werkend onder schooltijd – een inkomen zou kunnen verdienen. Het is me gelukt en veel jaren verder doe ik nu weer heel andere dingen. Maar heel veel mensen zitten nu thuis te balen of zijn hun baan zelfs kwijtgeraakt door de coronacrisis. Kinderen zitten eveneens thuis, proberend wat te leren, maar vooral verveeld gamend, append en teeveekijkend. Daarom heb ik Iederedaggies voor je. En heel speciale recepten voor de liefhebbers! Al met al een complete training om thuis te zitten zonder je te vervelen. 

 

Verhalen!

Het is niet zo mijn stijl om spelletjes te verzinnen. Als kind was ik tégen spelletjes en dat in een tijd zonder internet. Ik verloor namelijk meestal, zie je wel. Misschien zijn jullie, lezers, óók wel niet gek op spelletjes! Dat kan toch? Maar verhalen schrijven kan ik wel en wat is er nou leuker dan een verhaaltje lezen, als je van verveling tegen de muren oploopt? Of als je ziek in bed ligt en niet weet hoe je je tijd moet doorkomen. Ik ben alleen niet zo van het keurig netjes volgens de regeltjes iedere dag een verhaaltje schrijven en netjes hier op de site publiceren. Als gevoelsmens schrijf ik het beste wanneer ik inspiratie heb en dat is niet op commando. Maak je echter geen zorgen, want ik heb nog een stelletje oude korte verhalen liggen en die zet ik nu op de site. Strakjes kun je dus onder het kopje ‘Corona‘ verhalen vinden voor groot en klein.

Het eerste heb ik al in de zijlijn staan en gaat over konijntjes. Het is een pdf-je dat je kunt downloaden, want het is langer dan de andere verhalen en dan leest het zo verrot hier op de site. Bijzonder aan dit verhaaltje is dat er geen ellende in voorkomt. Normaliter stoppen verhalen altijd wanneer alles weer goed is, want men denkt dat je geen verhalen kunt schrijven over een goede tijd. Dus heb ik het eens uitgeprobeerd en ik denk dat het redelijk gelukt is. Het kan dus gewoon wél. Weten we dat ook weer. Ik denk dat er in deze thuiszittijd heel wat handige apparaten, apparaatjes en andere spullen uitgevonden zullen worden door zich groen en geel aan alles ergerende echtgenoten, echtgenotes andere thuiszitters.

 

Bijzondere recepten!

Wat ook opviel toen ik laatst boodschappen ging doen, was dat al het meel op was! Ik dacht dat ik de enige was die thuis van alles bakt en kookt, maar er zijn er dus meer die denken: haaaa nu ik thuis moet zitten, heb ik éíndelijk tijd om eens lekker uitgebreid taarten en cakes te maken. Brood ook wel denk ik. Met van die broodbakmachines of hoe heten die dingen. Tja, kijk ik héb ook een onderdeel Recepten op mijn website, dus mocht je zin hebben om zelf van alles te maken: kijk daar dan ook maar eens! Ik zal eens kijken of ik nog meer boeiends heb om eraan toe te voegen de komende tijd. De recepten die ik op mijn website heb staan, zijn speciaal: een paar zijn nog van wijlen mijn Nederlandse oma die enorm goed kon koken, een paar zijn Grieks en nog een paar zijn recepten voor geneeskrachtige voeding. Niet zomaar smulweb dus!

Voor nu wens ik je een geweldige tijd thuis en ga ik alvast een voorraadje verhalen en misschien ook wel recepten op de site zetten. Van harte beterschap als je ziek bent en weet dat voeding waar melkzuur in zit, het coronavirus doodmaakt. Hier heb je er een artikel over, mocht je het willen uitproberen. Zelf was ik binnen een dag hersteld toen ik het probeerde en ik had al longklachten, dus dat was een net resultaat. Of het voor iedereen zo snel werkt, weet ik uiteraard niet en ik ben bang van niet. Maar al helpt het je maar een stukje!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.