Recept voor vanillevla

Recept voor vanillevla

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

In Nederland opgegroeid, kende ik vla als kind. En dubbelzoute drop enzo. Voor dat laatste heb ik niet zo gauw een recept, maar vla kun je wel zelf maken. En lekker ook, ik beloof het! Vroeger kreeg je meestal alleen yoghurt uit zo’n groen pak als toetje en als je moeder even niet keek, deed je daar stiekem suiker in, omdat het anders niet te pruimen was. Op zondag was het vla-flip: yoghurt met een scheutje vla erin en van die ouderwetse ranja uit een glazen fles.

Hoe anders maakte mijn oma vroeger toetjes! Hier komt het recept voor vla:

Ingrediënten voor 4 personen:
1 liter volle melk
40 gram maismeel of maisgries
60 gram suiker
2 vanillestokjes, een scheut vanillesiroop of 2 zakjes vanillesuiker
4 eierdooiers
een snufje kaneel

Klop de eierdooiers met de suiker in een kom. Kook ondertussen de melk in een pan en voeg het maismeel of de maisgries toe wanneer de melk kookt. Voeg de vanille toe, een beetje kaneel en het mengsel van eierdooiers met suiker. Laat het geheel nog een minuut of 3 doorkoken, totdat het vla is geworden. Blijf roeren tijdens het koken, zodat het niet aankoekt.

Eet smakelijk!

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.