Recept voor sucadelappen

Recept voor sucadelappen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Mijn moeder vertelde me altijd dat haar moeder Frans kookte. Of dat zo is weet ik niet, want ik weet niet veel van de Franse keuken af. Ik denk eerder dat het internationaal was, want sommige recepten ken ik zelfs uit Griekenland. Maar dit recept heb ik inderdaad eens op een Franse kookwebsite gezien. Het leek er verdacht veel op: sucadelapjes met aardappelen in Franse jus.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 sucadelapjes of ander runderstoofvlees
olijfolie en / of zonnebloemolie
eventueel 50 gram margarine
een half bakje champignons
een middelgrote ui
een scheutje rode wijn
zout
een paar laurierblaadjes
witte en zwarte peper, paprikapoeder, een handje pimentkorrels en foelie
aardappels voor 4 personen

Bereiding:
Snij de champignons en de ui in schijfjes zo dik of dun als je ze graag hebt. Laat de olie heet worden in de pan. Naar smaak kun je olijfolie of zonnebloemolie nemen of van allebei wat. Eventueel een beetje margarine daar nog bij. Strooi zout en peper op het vlees en leg het in de pan met opgewarmde olie. Voeg de champignons en ui toe. Laat het bakken totdat het aan alle kanten goed bruin is en blus het vervolgens met een scheutje rode wijn. Niet te veel, want de smaak van de wijn is erg overheersend. Voeg een halve liter water toe en schil ondertussen de aardappelen. Voeg alle kruiden er ook bij: pimentkorrels, laurierblaadjes, paprikapoeder en foelie. Voeg eventueel wat meer zout en peper toe.

Laat het vlees een halfuurtje stoven en voeg daarna de aardappelen toe. Laat ze meekoken in het geheel en zet het vuur uit als ze gaar zijn. Dit duurt 20 – 30 minuten.

Eet smakelijk!

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggers like this: