Pim, pam, puit, wie zit daar op mijn huid?

Pim, pam, puit, wie zit daar op mijn huid?

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vroeger hadden alleen heksen wratten, maar tegenwoordig hebben heel veel mensen huidziektes. Jeuk, wratten, puisten, negenogen, schurft, moedervlekken, littekens, wijnvlekken, gordelroos, netelroos, pokken, vitiligo, eczeem, gerstekorrels, eelt en schimmel … en krijg ze maar weer weg! Voor het geval je me nog niet kent: ik maak er grapjes over, omdat het pijnlijk is als je huidziektes hebt. Als je erom kunt lachen, heb je er minder verdriet van.

Vaak wordt er gezegd dat ziektes en klachten die eigenlijk ín je lijf zitten, er uitkomen via je huid. Mensen die je op je huid zitten en dat soort dingen, zouden huidziektes kunnen veroorzaken. Dat klopt in mijn ervaring wel, alleen zitten daar nog een paar stadia tussen. Dus iemand zit op je huid en zegt iets waar je van schrikt. Dan kunnen je hersenen die opmerking niet verwerken, waarna er een vitaminetekort ontstaat, dat je huid ziek kan maken. Of je kunt die persoon niet ‘verteren’, niet uitstaan dus, omdat hij of zij zo op je huid zit en je de hele tijd bekritiseert. Dat soort dingen kunnen inderdaad indirect huidziektes veroorzaken. Het zijn ook vaak onverwerkte emoties, die er uitkomen via je huid. Boosheid, verdriet, stress … ja, dat kan allemaal. Wat ook kan, is dat je een probleem met je spijsvertering hebt en dat dat op je huid slaat. Je wilt daar natuurlijk graag vanaf.

Een leuke: bijna iedere hobbel op je huid heeft een eigen verhaal. Een shockervaring dus van zichzelf en dus moet je, om eraf te komen, al die verhalen bij langs. Want je moet niet denken dat de schurft verdwijnt als je een paar shocks gehad hebt. Leuker kunnen we het niet maken; de belastingdienst zei het al. Je moet echt alle shockervaringen gehad hebben, voordat je gaat genezen. Nogmaals: dat hoeft niet uit-en-te-na. Ik kan heel veel zelf voor je doen, zodat je ze niet steeds weer hoeft op te rakelen.

Ik noem nog even een voorbeeld uit de praktijk. Mijn buurmeisje van vroeger. Die had een heel leuke, vrolijke moeder, maar die liet altijd toe dat de hele buurt bij hen in huis speelde. Héél gezellig, maar haar dochter kon daar niet zo goed tegen. Die had meer rust nodig, maar werd daarin niet gezien. Er was vooral één erg opdringerig meisje bij, dat letterlijk áltijd bij hen in huis zat en niet weg te krijgen was. Mijn buurmeisje voelde zich machteloos tegenover haar constante aanwezigheid en ontwikkelde eczeem.

Dit soort oorzaken spelen vaak bij huidziektes in het algemeen en vaak zijn het meerdere incidenten, die eraan ten grondslag liggen. Nogmaals: ze zijn te genezen, als je het maar grondig doet zoals ik dat aanpak. Crèmes, pillen, hormonen en andere medicijnen helpen alleen een beetje tegen de symptomen, maar ze genezen je niet. Vaak kennen ze bovendien veel bijwerkingen. Als je een natuurlijke crème wilt gebruiken, denk dan eens aan calendulacrème, arnicacrème of hamameliscrème.

Ik zeg niet dat je geen medicijnen moet gebruiken, want het is zeer zeker niet altijd fout om symptomen te onderdrukken. Maar er is ook een blijvende oplossing. Dan ga ik nu weer verder met mijn gezin, nadat ik je hiermee een geweldig weekend gewenst heb.

O ja voordat ik het vergeet: het is nog altijd niet verboden om likes uit te delen voor mijn artikelen en mijn Facebookpagina!

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggers like this: