Kinderrechters hoeven Jeugdzorg niet te geloven
Neem Jeugdzorg met minstens een kilo zout!

Kinderrechters hoeven Jeugdzorg niet te geloven

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De klacht dat kinderrechters Jeugdzorg klakkeloos geloven, wanneer die beweert dat een kind uit huis geplaatst of onder toezicht gesteld dient te worden, wordt breeduit in de pers uitgelicht. Niet dat míjn verhaal er ooit ingekomen is, maar een heel klein gedeelte van de blunders en schandalen komt toch wel in de krant, op de televisie en op het internet terecht. En altijd weer is het hetzelfde liedje: Jeugdzorg liegt en draait erop los, doet geen onderzoek naar feiten, is niet aanspreekbaar op fouten en voert een regelrechte dictatuur in het hele land. Als jouw kind nog niet gepakt is, is dat niet omdat jij een goede ouder bent, maar omdat je dom geluk hebt dat er niet iemand in je omgeving is, die jaloers is of je om een andere reden een loer wil draaien.

Hier even een paar voorbeelden van artikelen uit de krant:

Jeugdzorger laat onderbuik spreken, Telegraaf 18-07-2018

Met een stoornis sta je bij Jeugdzorg 10-0 achter, Leeuwarder Courant 05-02-2019

Petitie tegen misbruik door WSG en Jeugdzorg, ruim 21.000 keer ondertekend en die neem ik dus mee

Mijn grootste fout is dat ik hulp heb gezocht voor mijn kind, Leeuwarder Courant 11-02-2019

Kinderpsychiater pleit voor minder of liefst nog géén uithuisplaatsingen, Volkskrant 12-02-2019

Toch éven over de enorme financiële problemen gecreëerd door een verspillend en broddelend Jeugdzorg, Algemeen Dagblad 03-10-2018

Ook de kinderrechter heeft wel eens twijfel, Leeuwarder Courant 12-02-2019

 

De laatste tijd heb ik vrij veel gepubliceerd over narcisme. Iemand die kwaadaardig is, hoeft niet exact binnen de regeltjes van de officiële omschrijving van narcisme te vallen om narcistische – oftewel gevaarlijke – trucs uit te halen. Iemand kan bijvoorbeeld geen charme hebben, maar zóveel leugens verspreid hebben, dat hij of zij toch geloofd wordt. In zaken die over kindermishandeling gaan, speelt narcisme op de manier waarop ik het net omschreven heb, een enorme rol. Maar al te vaak wil één van de ouders per se de kinderen hébben (bezitten) om de ander een loer te draaien. Dat is dan slecht voor die kinderen, want een instabiele en bij tijden agressieve, neerbuigende en gemene ouder is nou niet echt dat wat je gedroomd had voor je kind. Ik wil wedden dat je het met me eens bent. Narcistisch-achtige ouders laten bovendien de kinderen voor hén zorgen in plaats van andersom en dat is verwaarlozing.

Niet alleen speelt narcisme vaak een rol bij één van de ouders – uiteraard heb je er ook wel eens twee, maar gelukkig niet vaak – maar ook bij Jeugdzorg zelf. Persoonlijk heb ik daar een vet aantal ‘jeugdwerkers’ en andere types ontmoet, die een heel eind komen in de omschrijving van een narcist. Mensen die wrok koesteren, omdat ze een keer een poging hebben gedaan om je kinderen weg te halen, maar gefaald hebben omdat jij een goede ouder bent en een goede naam hebt. Die jouw naam door het slijk gingen halen, door in hun dossier over jou te schrijven dat jij alleen maar goed líjkt, maar dat je in feite een broddelaar van een ouder bent. Uiterst gevaarlijk voor je kinderen, maar het is echt niet alleen míj overkomen. Duizenden en misschien wel tienduizenden mensen kampen met deze problemen. Zwartgemaakt door eventueel een ex-partner en in ieder geval door Jeugdzorg, terwijl jij de stabiele en liefdevolle factor in het leven van je kinderen bent.

En dan komt je zaak voor de kinderrechter, want je kinderen moeten immers weg, onder toezicht geplaatst of nog iets anders waarover een rechter ook moet beslissen. Ik heb in twee gevallen van mijn eigen gezin meegemaakt dat de rechter en de officier van justitie van tevoren werden ‘ingelicht’ over hoe zo’n verschrikkelijke gestoorde heks ik wel zogenaamd zou zijn. Als je in de rechtszaal staat en dit bemerkt, kun je daar niets aan doen: ten eerste krijg jij het woord nauwelijks en ten tweede zegt de rechter steevast dat de zaak om je kind gaat en niet om jou. Dat je zogenaamd de aandacht op jezelf richt en de aantijgingen dus waar zijn. Zeggen dat de rechter onwaarheden over je heeft gehoord en dat het gevaarlijk is als je kind niet meer bij jou mag wonen, levert hoongelach op. Ik heb het allemaal meegemaakt en ook van vele anderen gehoord. Zeg je niets, dan gelooft de rechter Jeugdzorg en is je kind ook verdwenen.

Rechters beweren dat een rechtszaak een kans zou zijn om je gezin te redden, maar daar klopt niets van. Rechters hebben eigenlijk altijd een grote minachting voor ‘burgers’, misschien nog wel erger als die hoogopgeleid zijn en intelligente dingen zeggen. Als er in meerdere dossiers, van meerdere instanties dus, foute dingen over je geschreven staan, heb je geen enkele kans om je gezin te redden. Instanties geven leugens over mensen ijskoud door aan derden, hoezeer er ook in zo ongeveer iedere wet van dit land staat hoe erg dit verboden is. Ze vallen niet onder het strafrecht, dus wat ze ook doen, ze komen overal mee weg. Waarom zouden ze dan naar je luisteren en in het welzijn van je kinderen geïnteresseerd zijn? Neu! Er zijn meer zaken, er moet geld gemaakt worden, gemeentes en het Rijk moeten uitgeknepen worden teneinde zij eindelijk eens inzien hóéveel ouders hun kinderen wel niet mishandelen. Door een goede ouder te zijn, door zorgzaam, opbouwend en liefdevol te zijn, door geïnteresseerd te zijn in hun kinderen … allemaal enorme misdaden volgens hen.

Jeugd’zorgers’ hebben vaak de meest belachelijke ideeën over kinderen. Wil je een paar uitspraken? Hier, ik heb ze allemaal of zelf gehoord of gehoord van anderen die dit te horen kregen van Jeugdzorg:

  • In Bélgië, dáár gaan ze nog eens goed om met jongeren op vakscholen! Mond houden en opdrachten uitvoeren. Toppie!
  • Wat?? Slaapt jullie zoon tijdelijk bij jullie op de kamer omdat hij ‘s nachts bang is? Dat is incest!!!
  • Jullie hebben kleine katjes en één ervan heeft per ongeluk achter de bank gepoept. Dat is smérig! Er mogen geen kinderen wonen in dit huis!
  • Er staan tijdelijk dozen op het balkon, omdat het huis verbouwd wordt: wat een troep hebben die mensen! De kinderen moeten hier weg en mogen hen ook nooit meer zien!
  • Dochtertje loopt ‘s zaterdagsochtends vroeg op blote voetjes buiten, terwijl ouders nog slapen. Wég met dat kind, uit huis ermee! (Ik deed dat vroeger ook, maar bij ons kwam er geen Jeugdzorg hoor)
  • De flat van déze vader is pas smerig! Alles plakt aan elkaar en je kunt er nog geen glas water drinken of naar het toilet van de bacteriën overal. Dát is nog eens een mooie plek om kinderen op te voeden. Hier gaan we de kinderen heensturen!
  • Deze moeder laat haar kinderen misbruiken door haar nieuwe partner. Prachtig, dan zorgen we even dat de vader van die kinderen hen nooit meer mag zien, dan krijgen ze een mooie opvoeding
  • Deze ouders zijn totaal onverschillig voor hun kinderen. Ze komen nooit op school, halen en brengen ze niet naar sport of andere activiteiten, letten niet op wat de kinderen doen of met wie ze omgaan en laten ze rustig in een bed vol houtworm en luizen slapen. Die moeten we maar met rust laten, want dat is een topopvoeding!

 

Zoals je ziet, zijn de uitlatingen niet alleen belachelijk, maar ook volkomen tegenstrijdig. Als een ouder zoiets vertelt in de rechtszaal, moet de rechter of het rechterlijk college toch snappen dat Jeugdzorg fout zit, zou je denken. Maar nee: ze lachen je vierkant uit als je de waarheid zegt en je zorgen uitspreekt over wat Jeugdzorg met je gezin plant uit te halen. Ze zeggen dat jij met modder gooit naar degene die je kinderen kwaad doet, terwijl degene die het kwaad doet, alle medeleven krijgt en de kinderen mag houden. Dat is bijna altijd het geval, maar rechters leren er niets van. Ze blijven arrogant en wel foute beslissingen nemen en je weet nooit waarom. Dát ze van tevoren instructies krijgen om een foute beslissing te nemen, is zeker, maar wat het belang is, niet. Veel mensen zeggen dat het om geld gaat, dat Jeugdzorg verdient aan uithuisplaatsingen en zulke zaken. Ze blijven dan immers allemaal ‘mooi’ aan het werk? Bij ons ging het niet om geld, maar om pure wraak op mij. Ze pakten mijn kinderen om míj kapot te krijgen. Om hun gelijk te halen, misschien: ze hadden immers al zo vaak bakzeil gehaald bij ons en negatieve mensen vinden zoiets beschamend. Weet je wát beschamend is? Dat je niet tegen je ongelijk kunt en dat je wrok koestert tegen goede ouders! Er kwam geen voogd bij en ze sloten de zaak onmiddellijk, zodat ik mijn kind niet meer kon redden. Dus er zijn meerdere motieven, waarvan er in ieder geval niet één goed of pedagogisch is.

Advies voor de kinderrechter: geloof Jeugdzorg niet klakkeloos, maar laat iedere zaak door échte onafhankelijke mensen, die daadwerkelijk om gezinnen geven, de waarheid zoeken. Inderdaad: dat kost een hoop geld en dat is goed! Waarom? Omdat het ministerie van Veiligheid en Justitie, waaronder – surprise! – zowel de rechtbanken als Jeugdzorg vallen, merk ik even terloops op, dan eindelijk eens met de neus op de feiten wordt gedrukt. Jeugdzorg blundert erop los en moet hoognodig een volledige reorganisatie doormaken van een pak geldverslindende dombo’s, narcisten en ego’s naar twee organisaties die het gezin beschermen.

Ik had het zelf al zo verzonnen en toen bleek dat er al een grotere, helaas als los zand aan elkaar hangende, ‘groepering’ is, die dit probeert voor elkaar te krijgen bij de overheid: een portaal dat meldingen degelijk screent en doorstuurt naar hulp aan huis en een zware afdeling voor gevallen van mishandeling, waar opgetreden moet worden. Geen uithuisplaatsingen, tenzij het echt niet anders kan, geen voogden en andere dictatoriale onderdrukkers, maar warme hulp aan huis in de gevallen waar dat kan. En opvoedcursussen, praatgroepen, therapie voor getraumatiseerde mensen. Zware straf voor ouderverstoting en zoals ik eerder al noemde: een Jeugdzorg dat onder het strafrecht valt, zodat ze wel uitkijken om nog weer zo schandalig met gezinnen om te gaan als ze nu doen. Het moet allemaal eens flink uitgeschud worden en opnieuw georganiseerd met capabele mensen erin.

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggers like this: