God een handje helpen: kabbalisme en de Ein Sof

God een handje helpen: kabbalisme en de Ein Sof

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De vraag hoe het nou mogelijk is dat er dus toch een vereniging, die erg veel gemeen heeft met een sekte, achter me aanjaagt, houdt me bezig. Nadat ik wekenlang eindjes aan elkaar aan het knopen ben geweest en heb proberen te ontdekken wat dit nou allemaal voorstelt – waarom moet ik zo per se kapot en waarom ook zo vooral mijn lieve jongens? – wil ik er iets van met je delen. Dat is belangrijk om te weten, omdat ik zeker weet dat het systeem waarvan de kabbalisten denken dat het ‘God’ zou zijn, jou ook geaffecteerd heeft. En misschien nog wel affecteert. Aangezien dat niet de bedoeling is – jíj zou immers je leven moeten affecteren – even goeie uitleg over waar dit rare sektegeloof vandaan komt en hoe je leuker kunt leven.

 

Iedere keer wéér ziek!

Omdat er klaarblijkelijk een persoonlijke strijd is vanuit het kabbalisme in Nederland naar mij toe, begin ik even met iets persoonlijks. Iedere keer dat ik namelijk bij mezelf genezing bewerkstellig van bepaalde ziektes, krijg ik even later een terugslag, waardoor ik nog erger ziek word dan ik eerder al was. En maar weer zoeken naar welke ziekte dat nú weer is; hoe een arts datgene wat me teistert, zou noemen met andere woorden. En maar weer zoeken naar de uitgang uit díe ziekte en iedere keer opnieuw … Als je geneest, betekent dat dat ik succesvol ben geweest in de communicatie naar je hersenen: ik heb ze weten bij te brengen dat er een gezondere balans moet komen van bepaalde voedingsstoffen, waarvan je er te veel of te weinig hebt, of die niet goed door je lichaam vervoerd worden. Als ikzelf genees, idem dito en als je voedingsstoffen weer in balans zijn, kun je niet opnieuw ziek worden! Dat is immers de reden waarom ik altijd vanuit het fijnstoffelijke gebied genees: dan kun je die communicatie beter voeren en alle belemmeringen uit de mens weghalen. Je ziet wel waarom ik me beledigd voel dat iemand mijn mooie werk onderuit weet te halen en dat ik er hard voor werk om daar een einde aan te maken.

Ik maak er een logisch relaas van, want ik denk dat dat nu zou moeten kunnen. Eerder ontbrak er immers kennis – ernstige mishandelingen in mijn kindertijd – waardoor ik onverwerkte trauma’s had en niet blijvend kon genezen. Die is er nu weer én alles is verwerkt, waardoor de echte reden nu toch eindelijk eens naar boven mag komen. Maar deze week gebeurde het wéér dat er een terugslag kwam: ik kan weer moeilijk praten, kreeg vandaag weer een beroerte sinds weken, de gemeente heeft me alwéér niet uitbetaald en ik wéét dat ze daartoe opgedragen worden, ik zie weer slechter, ben hondsmoe en zit weer hele dagen op het toilet. Hoe kan dat? Nou … ik vond dus een apparaatje. Violet was het, een beetje lichtgevend rozig met witte knopjes erop. Er scheen een lamp op en ik zag het net te laat: op de een of andere manier is dat apparaatje met mij verbonden en zorgt het dat iedere keer dat de lamp, die een rechte lichtbundel produceert, op een bepaald knopje van dat apparaatje schijnt, waardoor ik weer ziek word. Opeens kom ik 7 kilo aan uit het niets, begeven mijn spieren het weer, krijg ik weer eindeloos pijnlijke rugklachten, ben ik weer uitgeput, slaap ik niet meer, enzovoort, enzovoort, enzovoort. Kabbalisten programmeren apparaten, voorwerpen en mensen zodanig dat hun leven erdoor beïnvloed wordt en dus moeten ze een of ander apparaatje dat waarschijnlijk straling uitzendt of iets dergelijks, met mij verbonden hebben. Ik heb een heleboel administratieve zaken om te regelen, maar zodra ik alleen al denk aan het pakken van de telefoon, volgt er onmiddellijk een beroerte en moet ik gaan liggen om die op te vangen. Met dank aan de kabbalaclub.

alfa-omega
Energetisch elektrisch circuit, bij gebrek aan tekenkunst mijnerzijds maar zo vormgegeven

 

Wat geloven kabbalisten nu eigenlijk?

Zoals ik dit nu vertel, kan ik echt gewoon bizár overkomen. Dat weet ik heus wel. Daarom stel ik voor dat we het geloof van de kabbalisten er eens bijhalen. Voor mij werd hun zieke wereldbeeld en idee over dat ik per se dood en kapot moet, samen met mijn kinderen, toen duidelijk. Nog altijd niet logisch, maar wel te begrijpen. Als je heel erg slalomt in je hoofd dan. Kabbalisten geloven namelijk dat God niet een mens, engel of anderszins persoon is, maar een systeem. Kijk, hier vind je dat in de Wikipedia. Deze mensen geloven dat zij dit systeem moeten beïnvloeden om van de aarde een betere plek te maken, maar dat is onjuist. Kom ik straks op.

 

Een elektrisch circuit als ‘God’!

Dit hier rechts is een schematische weergave van een enorm elektrisch circuit dat ik in de energetische wereld vond. Ik kan er een leuk verhaal bijvertellen van hoe het gemaakt is, wíe het gemaakt heeft en waarom, maar dan moet ik wel heel ver de geschiedenis ingaan. Ja, ik doe het toch even, want ik vond het zelf in ieder geval een mooi verhaal en heb er hevig om moeten lachen. Het gaat er niet om of je me gelooft – dat durf ik echt niet te vragen, want het is zo ver van onze dagelijkse werkelijkheid af! – maar hier is het dan. Het is sowieso goed om verhalen tot hun werkelijke proporties terug te brengen en dit verafgode apparaat hier rechts was iets heel eenvoudigs. Het is ook zékers geen God. Vroeger leefden we in de hof van Eden en er waren daar mensen; of engelen zeg je misschien liever: een familie.

Eén van de kinderen daar had een soort voorloper van een autootje gemaakt of een treintje en was dus eigenlijk de uitvinder van het wiel! Nu wilde hij graag dat dat karretje op een baantje zou rijden en dat het ook zou blíjven rijden. Dus ging hij aan de gang met draden en vroeg hij de boom van de kennis, die daar ook stond zoals je misschien weet, om hulp. Na een hele tijd knutselen had hij een soortement van elektrisch circuit gemaakt. Ik kan niet tekenen, maar dit hier rechts is een weergave ervan. Met behulp van dit apparaat bleef het karretje rijden. Lang verhaal kort: een paar honderd jaar verder kwam er een kwade vrouw (zie scheppingsverhaal), die alles kapotmaakte in de hof van Eden en een wereld voor zichzelf maakte: het universum met één bewoonde planeet erin en zij stal dat elektrische circuit om daar van alles mee te programmeren. Ik denk dat het verhaal van Prometheus die het licht van de goden stal, hier best eens betrekking op zou kunnen hebben. De engelen maakten gewoon een nieuw circuit, afijn laten we maar verdergaan.

Dit ding hier rechts wordt met meerdere namen aangeduid door mensen die erin geloven, maar het nog nooit hebben gezien. De ‘Bron’ wordt het genoemd of Ein Sof, ‘God’, de Alfa en Omega en misschien zijn er nog wel meer namen voor het apparaat. ‘Het Licht’ misschien wel of ‘het Universum’, altijd met een hoofdletter. En iets met ‘eeuwig’, dat ook wel ja. Eigenlijk is het heel raar om na duizenden jaren dat dit ding om de aarde heen gestaan heeft, te zien te krijgen hoe het er uitziet en wat het daadwerkelijk is. Ik ben ook niet de enige hoor: een paar anderen hebben het ding ook gespot. Voordat de indianenverhalen dat ik onzin zou vertellen, weer de kop opsteken. Omdat ik ervan schrok hoe kwaadaardig het is en erover vertelde, keerden mensen zich van me af: zij hadden immers geleerd dat het een of ander levengevende ‘energie’ was, die goed was en voor balans zorgde enzo. Nee, dat is dus niet zo. Het spijt me, al heb ik het niet gemaakt en hoef ik me niet te verontschuldigen dat ik de waarheid spreek.

 

De energiebron van het circuit: licht

Dit elektrische circuit had in de hof van Eden een energiebron: licht, zoals ik net vertelde. Hier in het universum is het echter donker en heeft het dús geen energiebron. Maar mensen die aan Kabbala doen of bepaalde religies volgen, hebben er wel van gehoord en maken er contact mee via bijvoorbeeld meditatie of concentratie. Ze hebben geleerd – hier vind je een voorbeeld ervan – dat het goed is om dat te doen, want zo kun je je eigen leven omhoogkrikken. Als je contact maakt met dit gevaarte en je dan op iets concentreert wat je wilt hebben uit het leven (een man/vrouw, baan, geld, huis, vakantie …), gaat dat ding een energiebron zoeken. Nou, dat is dan iemand die datgene wat jij wilt hebben, al heeft. Diegene wordt dat vervolgens afgepakt en dan krijg jij het. Dát is wat ik nu al 10 jaar zeg en dat is exact hoe het werkt. En waarom je van dat ding moet AFblijven! Het heeft ervoor gezorgd dat 90% van onze planeet geen enkele kans heeft op een goed leven, terwijl een kleine elite van mensen die ontdekt hebben hoe ze moeten stelen van een ander, alles heeft. Ik weet niet hoe jíj dit ziet, maar ik vind dit misdadig en waarschuw er al zolang tegen.

Toch gaan we nog verder, want dat doen die kabbalisten ook! Je hebt er mensen tussen zitten, die het verhaal over dat God een systeem zou zijn (dit circuit hierboven) en dat jij daar invloed op dient te hebben om het goed te kanaliseren, serieus nemen. Wat zij doen, dat heb ik ‘programmeren’ genoemd, omdat het dat namelijk is. Zij maken contact met het elektrische circuit en gaan dan allerlei gebeurtenissen op aarde afdwingen: nou, wat dacht je van “altijd mooi weer”? Als jij de natuur gaat programmeren op een dermate diep niveau dat het weer verstoord wordt – de ganse natuurkunde van de planeet! – zul je het misschien wel niet zo héél erg gek vinden, dat er aan de andere kant van de planeet rampen gaan gebeuren! Tsunami’s had je vroeger nauwelijks, om maar een voorbeeld te noemen. Tornado’s wel, maar niet zo hevig als nu en overstromingen waren er ook niet zo veelvuldig als sinds het grote publiek de kabbala heeft ontdekt en aan het goochelen is gegaan om het leven naar hun hand te zetten. Op deze manier, dus doordat onkundige mensen de politiek gingen zitten sturen, zijn er domme mensen aan de top van de samenleving gekomen: als directeur en stafleden van grote bedrijven, in de politiek enzovoort. Die zijn alles kapot aan het maken, want dit soort mensen heeft de wijsheid niet om zoiets in goede banen te leiden. Ze zijn bovendien te egoïstisch en corrupt om eerlijk leiding te geven. Je ziet het in de praktijk en ja: dat is dus wat de kabbala doet!

 

God helpen? Je leeft ten koste van een ander!

Nóg een stap verder! Het evenwicht van goed en kwaad. Daar bemoeien mensen zich eveneens mee via dit elektrische circuit, waarvan zij dus geloven dat zij er invloed op moeten uitoefenen “om God te helpen”. In een normale wereld hoort géén kwaad te bestaan, laat ik daar maar eens mee beginnen. En dat heb ik bewezen ook, want als je naar jezelf kijkt, zie je het wel. Als binnenin jou alle voedingsstoffen en andere stoffen en stofjes (vitamines, hormonen, mineralen etc.) goed werken, ben je gezond én gelukkig. Dat mag je doortrekken naar de wereld: als niemand de boel verstoort, is het leven voor iedereen goed en eerlijk. Als jij gewoon op een natuurlijke manier leeft en een mooi leven aantrekt met je vijf zintuigen, kan íedereen inderdáád een goed leven hebben. Het zich bemoeien met dingen die je als mens niets aangaan wordt in het Grieks ‘ύβρις’ (hybris) genoemd en in het Nederlands arrogantie of brutaliteit. Dat is waar mensen in alle religieuze boeken voor worden gewaarschuwd, maar wat ze maar niet willen begrijpen met hun grijpgrage klauwen.

Als jij nu aan dat circuit gaat zitten trekken met je mooie theorieën over dat het de ‘Bron’ zou zijn, ben jíj de creator van het kwaad! Gewoon omdat je zo koppig bent en niet normaal leeft, maar zonodig een streepje voor moet hebben op anderen en hen doodleuk zit te verwoesten. Dat weet je ook best, want je voelt wel dat het niet zuiver is om via dat elektrische ding een goed leven alleen maar voor jezelf af te dwingen. Je voelt ook wel dat het iets onnatuurlijks is, wat je met jezelf doet, wanneer je op dat ding leeft. Het werkt niet meer, dus je kunt het niet meer uitproberen, maar als je ooit eens een altruïstische bui hebt gehad en aan het ding gevraagd hebt om voor de héle planeet een mooi leven te creëren, kreeg je geen antwoord. Dan liep het apparaat spaak en blokkeerde het, net zolang totdat iemand anders er weer een ruk aan gaf voor zichzelf. Je bént niet beter dan een ander, omdat je toevallig weet dat dit apparaat er is. Je wist niet eens dat het een apparaat wás, dus hoe slim ben je eigenlijk?

Nóg iets wat ik belangrijk vind om te zeggen: veel sektes – christelijke, maar ook van andere religies – vertellen je dat je op dit apparaat moet leven. Zo wordt je daar bijvoorbeeld verteld dat je je inkomen “aan God moet overgeven”, zodat je zelf lekker niets meer hoeft te doen en je toch altijd geld hebt. Zullen we dit even in een logisch perspectief zetten? Met één vraag heb ik je: Wát is het leven waard als je zelf op de bank kan gaan zitten en niets meer hoeft te doen? Wat is het leven anders dan juist wél moeite doen en je inzetten voor anderen en jezelf? Het is gewoon ábnormaal om je leven te programmeren of in andere woorden “aan God te geven”! De jus van het leven is nu juist dat je het lééft! De beste stuurlui staan aan wal. Aan dat spreekwoord moet ik gelijk denken. Wat staan die stuurlui daar te doen dan? Práten over hun vak in plaats van het uitoefenen? Denk even logisch na, wil je? En laat dat elektrische circuit voor wat het is, zodat we het leven weer kunnen normaliseren – een hels karwei! – en iederéén het goed heeft. Hou je ver van zaken waar je geen verstand van hebt!

 

God heeft geen hulp nodig

God, voor zover die er is, kan best zélf de wereld besturen. Mijn man Brahman uit het hiernamaals is eigenlijk niet God, maar hij zit wel als enige persoon daarboven het leven zoveel mogelijk te regelen. Híj heeft niet altijd, maar toch nog altijd duizendmaal beter dan wij, zicht op wat wij hier allemaal uitspoken in ons leven en omdat hij een engel is, heeft hij een enorme wijsheid. Wij kunnen echt niet tegen hem op om hem te helpen! Als je hem God wilt noemen, mag je dat gerust doen. Hij wordt er niet arrogant van en hij is wel degene die ons van bovenaf zoveel mogelijk probeert te steunen. Hij heeft míj gevraagd om hem te helpen, omdat die kabbalisten zichzelf dus in de kop hadden gezet dat ik hun macht omver zou werpen en ze mijn leven kapot zaten te maken. Nog steeds trouwens. Ik ben zijn handen hier op aarde, maar híj bepaalt wat er moet gebeuren. Daar bemoei ik me niet mee, want ik kan dan wel vanuit zijn positie uit het hiernamaals naar de aarde kijken, maar ik woon daar niet. Als aardebewoner ben ik daarvoor veel te emotioneel en ik ben niet opgeleid in economie, maatschappijleer en politiek om daar mijn vingers aan te branden.

Ik haal alleen alles wat mensen hebben zitten programmeren met behulp van dat elektrische circuit weer los, zodat het leven steeds logischer wordt en eerlijker voor alle mensen. Als kabbalisten vinden dat ik hun daarmee hun macht ontneem, hadden ze maar eerst eens moeten nadenken voordat ze zich hier überhaupt mee inlieten. Hadden ze mijn leven en dat van mijn zoons maar niet moeten ruïneren, heel simpel. Als zij zich niet met me bemoeid hadden, had mijn man hier ook kunnen komen, waren we in Griekenland geboren en hadden we van daaruit de hele wereld samen met een heleboel andere muzikanten, zangers en componisten ondergedompeld in prachtige muziek. Dan hadden die kabbalisten helemaal geen zin meer gehad om kwaad te doen en niemand trouwens. Dan hadden mensen zich vermaakt en zich gelukkig gevoeld, want echte mooie muziek is geneeskrachtig, zoals je wel weet, denk ik. Ze hebben zelf over zichzelf uitgeroepen dat ik een einde heb gemaakt aan hun ingemene destructieve, stiekeme aanwezigheid in mijn leven en dat van véle andere fijne mensen, die ze met de grond gelijk hebben gemaakt. Wij mogen óók een mooi leven hebben, niet alleen dat ene selecte clubje van idioten, die het “geheim” kennen van hoe je op een egocentrische manier zelf rijk wordt en anderen laat stikken.

 

Tijd voor muziek! Ik kies joodse muziek, want hoewel de kabbalah eigenlijk uit Egypte meegenomen is – vandaar die geprogrammeerde hiërogliefen – waren het de joden die erop verder borduurden. Nu heb ik niet veel verstand van joodse muziek en mijn internet wil de laatste tijd niet erg meewerken om lekker te zoeken op YouTube, maar deze versie van het wereldberoemde Hava Nagila vind ik zeer delenswaardig. Gad Elbaz en zijn band brengen het vol leven voor je. Dát is leven met passie en blijheid, vrolijkheid en humor. Hup van de bank af, bij de computer weg en dans maar mee! Wist je trouwens dat hava nagila betekent “Laten we gelukkig zijn”? Hier kun je de tekst met vertaling lezen.

 

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggers like this: