header
Een beschermlaagje om je heen
Dit blijft een goeie leus voor iedereen en alles!

Een beschermlaagje om je heen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Overal waar je in therapie of iets dergelijks gaat, wordt je aangeraden om jezelf te beschermen tegen negatieve energie, negatieve mensen en dergelijke. Uiteraard heb ik zelf ook uit-en-te-na geprobeerd zo’n laagje voor elkaar te boksen. Ik kreeg het alleen niet voor elkaar en daar was ten eerste een reden voor, maar er is nog iets: als jij heel bent, helemaal zoals je moet zijn, dan is zo’n laagje helemaal niet nodig. Dan kun je niet aangevallen worden op je integriteit en heb je geen last van ‘in de lucht hangende energieën’. Dat is waar ik naar toe werk in mijn praktijk en dat krijg ik ook gedaan voor mijn cliënten. Waarom? Omdat ik erover nadenk en dan een oplossing ontdek. Denken is een hartstikke nuttige bezigheid, ook al wordt je overal verteld dat je moet voelen en vooral niet denken. Het is allebei heel gezond, maar als je rationeel ingesteld bent, kun je je leven beter sturen.

Omdat ik helderziend ben, kan ik bij de mensen zien wat ze allemaal hebben gedaan, onder anderen ter zelfbescherming. Daar zitten dus gewoon mensen tussen, die iedere zondag twee keer naar de kerk gaan, op vrijdag naar de moskee, op zaterdag naar de synagoge enzovoort! Die mensen maken zo’n beschermend laagje in een zogenaamd vurig gebed of diepe meditatie. Wat ze dan feitelijk doen, is dat ze de integriteit van een ander verbreken – dus ze gaan de privé-sfeer van een ander ongevraagd binnen – en die voor zichzelf gebruiken. Je hebt er ook tussen, die bij hoog en bij laag systematisch ontkennen ook maar iets van spirituele zaken af te weten. Die doen dat door hun frontale cortex af te richten om te zorgen dat zíj nooit aangevallen kunnen worden, bekritiseerd of ontslagen (enzovoort). Nadeel is dan wel dat je die frontale cortex niet meer kunt gebruiken voor alle andere dingen waar die ook toe dient: indrukken verwerken bijvoorbeeld, creatieve ideeën krijgen en uitwerken en logisch nadenken. Daarom hebben dit soort mensen ook geen humor, zie je wel.

Je zult begrijpen dat dit niet echt een integere manier van doen is, ook al zijn er beslist ook mensen die een ander niets aandoen en ook niet uit zijn op macht, maar zichzelf wel willen beschermen. Bij hen zie ik meestal dat ze een inmiddels tot de draad toe versleten witte jas om zich heen hebben zitten, die met een rits dicht zit. Het was een bekende oefening om jezelf te beschermen tegen nare invloeden van buitenaf. Bij mensen die het wél met de bedoeling doen om macht te verkrijgen of die het doen door andermans integriteit plat te leggen, zie ik een dikke, soort cellofaanachtige, doorzichtige laag om ze heenzitten. Hij beweegt mee als ik hem aanraak en het kost me altijd heel veel tijd om die los te krijgen.

Déze laag is de belangrijkste reden waarom je nooit eens iemand met een overheidsbaan, die blundert, kunt laten ontslaan. Of dat je iemand zonder overheidsbaan een klein stukje aan de kant krijgt, omdat die op jouw grondgebied staat en je daar last van hebt. Die laag zorgt er namelijk voor dat jijzelf de schuld krijgt, als je ook maar iets probeert bij ze. De minste terechte kritiek op hen stuit al op een enorme campagne tegen jouzelf en ik ben al jaren bezig om dat bij iedereen los te halen. Gelukkig komen al die cellofaandingen bij één plek vandaan en kan ik dus al die mensen in één keer hun dekmantel afnemen, zodra ik bij die plek kan komen. Daarvoor moet ik echter hard zoeken en een heleboel mensen al verzwakt hebben. Zover is het nu wel en daarom vertel ik nu alvast hoe je jezelf op een betere, meer duurzame en eerlijker manier kunt beschermen.

Nog even een paar concrete voorbeelden van hoe zo’n beschermingslaag uitwerkt: waarom krijgen we met z’n allen deze vreselijke regering niet weg? Nou, omdat Mark Rutte ook zo’n laag om zich heen heeft staan en een heleboel van zijn ministers en andere partijleiders ook. Je kunt heel af en toe wel eens eenmalig door zo’n laag heenprikken, maar daarna sluit het cellofaan (of andere spul) zich weer en blijft de persoon gewoon in functie zitten waar hij of zij zit. Nog een heel duidelijk voorbeeld is Jeugdzorg! Die mensen daar zitten letterlijk gebakken op hun plek en je krijgt ze echt nooit weg. Als ze je kinderen hebben gepakt, krijg je ze nooit meer terug, want je kunt geen klacht of rechtszaak van ze winnen. Lukt het je toch een keer, dan krijg je toch je kinderen niet terug, want dan gaat er weer een ander systeem in werking dat zorgt dat ze weer een smoes hebben om je gezin uit elkaar te houden. Precies net als bij de regering, bij de grote bedrijven en ook bij mensen uit je buurt, die macht over jou hebben of over anderen. Je kunt die beschermlaag wel voelen, maar slechts héél weinigen kunnen hem zien. Alleen ik kan hem ook effectief (dus niet eenmalig!) opruimen, zodat ‘ie echt niet meer bestaat.

Voor de goede orde: het is níet zo dat deze mensen zo machtig zijn, omdat ze verbaal sterk staan en altijd en eeuwig een smoes hebben om de waarheid over hun functioneren te verdraaien. Nee, het is andersom: ze staan verbaal zo sterk en weten iedere waarheid om te keren, ómdat ze die energetische laag om zich heen hebben. Dat is wat die laag doet! Nog één: als je heel bent en alles wat van jou is – alle delen van jou die bij je horen en die je wel eens in je dromen ziet, bijvoorbeeld – IN je zit, kun je zo’n laag niet eens maken. Als je één bent met jezelf, ben je niet aanwezig op andere plekken, waardoor er natuurlijk ook een energetisch lek in je zit. Hoe kunnen al die stukken van jou die je kwijt bent en die je meestal ‘je hogere zelf’ noemt of ‘je etherische lichaam’, anders uit je weggegaan zijn?

Ja, denken is een prima bezigheid, zie je wel? Niemand op de hele wereld weet dit, alleen ik en dat is omdat ik als enige hierover nagedacht heb. Dat was nodig, omdat héél erg veel mensen mijn integriteit aangetast hadden – en nog steeds zijn er een paar die ik daar onmogelijk vanaf krijg (waarvan akte) – en ik geen leven meer heb door hun toedoen. Ze konden dat omdat ik iets erg naars heb meegemaakt, toen ik een pasgeboren baby was. Daardoor raakte ik stukken van mezelf kwijt en konden andere kwaadwillenden misbruik van me maken. En zo is het met heel veel mensen. Je hebt er die zelf zo’n energetisch gat hebben gemaakt om anderen te kunnen uitbuiten, maar je hebt ook mensen die dat ‘cadeau’ hebben gekregen, door een nare ervaring ergens in hun leven.

 

Een betere bescherming voor je integriteit

Hoe bescherm je jezelf op een duurzame en eerlijke, maar vooral ook effectieve manier tegen mensen die je om je heen ‘voelt’ of die je aanvallen? Als je bijvoorbeeld altijd te hoge rekeningen krijgt, altijd geweigerd wordt bij sollicitaties, altijd je spullen kapot hebt en meer van dat soort tegenslagen. Dat doe je door … aan je zelfvertrouwen te werken! Ga maar eens voor de spiegel staan en jezelf uitgebreid complimenten geven, net zolang totdat je er toch welzeker een deel van gelooft. Waarom dit werkt? Nou, omdat je je zelfvertrouwen bent kwijtgeraakt juist door dat energetische lek. Of je het nu zelf hebt gecreëerd of dat het is gebeurd doordat je iets naars hebt meegemaakt, maakt daarbij niet uit. Een bres in je zelfvertrouwen is datgene wat andere mensen bij je voelen en zullen misbruiken, als ze gemeen van aard zijn. Dus dat moet gedicht worden, zal ik maar zeggen.

Als je er hulp bij wilt, ben je welkom in mijn praktijk. Ik heb nog één ding, want er is iets wat nog wel eens wil helpen: citroen! Knijp maar eens een citroen uit in je vruchtensap, je thee of je water (in de koffie wil je dat misschien liever niet). In je bier schijnt het ook te kunnen (wel op eigen verantwoordelijkheid!) en je kunt geraspte citroenschil door je cakedeeg mengen. Wellicht heb je zelf nog betere ideeën met citroen, maar ik ga nog even uitleggen hoe het komt dat dit werkt. In citroen zit namelijk een stofje dat zorgt dat je geen trombose krijgt, dus dat eventuele propjes in je bloed opgelost raken. Dat is histamine, samen met een bom aan vitamine C. (De wetenschap zal wel zeggen dat het vitamine K is en ja, die zit er ook in). Als je bloed weer goed loopt, loopt je leven ook beter en zo zit het in elkaar.

Dan heb ik ook nog heel vrolijke muziek voor je. Αδωνίς heet het nummer (Adonis) en dat is de naam van een café waar iedereen naar toe gaat om weer vrolijk te worden of om z’n stress te vergeten. Het is geschreven door Stamatis Kraounakis, de man rechts in beeld met een rode muts op en het blijkt een band te zijn die het speelt: Onirama heten ze. Vooral de violist is gaaf, die maakt er zelfs iets Iers van op een gegeven moment. Vrolijkheid en humor zijn immers dé manieren om meer zelfvertrouwen te verkrijgen en het leven niet zo ontzéttend serieus te nemen, waardoor je ontspant. Als je hier niet vrolijk van wordt, weet ik het even niet meer:

 

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu