Doorbraak: je pijnappelklier gehersenspoeld

Doorbraak: je pijnappelklier gehersenspoeld

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ja, nog een artikel vandaag. Ik heb namelijk ein-de-lijk de grote doorbraak voor wat je vrijheid en je gedrag betreft. Véle malen heb ik verteld en geschreven hoe mensen opeens of geleidelijk aan een andere persoon kunnen worden en stoppen met hun leven. Ze stoppen met studeren zonder dat je erachter kunt komen waarom, maken hun gelukkige relatie uit en gaan zelfs zomaar weg bij hun gezin, gaan opeens op straat lopen en willen niets maar dan ook hé-le-maal niets meer te maken hebben met mensen die van ze houden en het goed met ze voor hebben. Heel in het kort vertrouwen ze alleen maar foute personen en helpen ze eigenhandig hun hele leven naar de maan. Ik heb eindelijk de manier gevonden om deze mensen terug te halen bij zichzelf en ja, dat is een doorbraak!

Als dit je man of vrouw overkomt, je kind of iemand anders waar je veel om geeft, is dit echt ontzettend pijnlijk. Daar waar je gelukkig met elkaar was als vrienden, collega’s, familie of geliefden, is het plotsklaps over! De ander wil je opeens niet meer zien en is onvermurwbaar. Hij of zij voelt totaal niets meer voor jou en smijt je maar zo aan de kant. Luistert niet meer naar logica of naar wijze mensen. Duidelijk gehersenspoeld, maar hoe? Door wie? Wat is er gebeurd? Je komt er vaak niet of slechts deels achter wat er zich heeft afgespeeld en moet maar zien te accepteren dat de ander zijn of haar leven zomaar vergooit. Ik heb mensen meegemaakt die aan de drugs gingen, op straat gingen rondlopen denkend dat ze geen thuis meer hadden, hun gezin in de steek lieten, hun vader of moeder niet meer wilden zien, hun opleiding lieten varen, vanuit het niets opeens gingen trouwen met een of andere freak, etcetera etcetera.

Zoals ik altijd heb gezegd wanneer ik dit verhaal vertelde, vindt iedere coach, psycholoog of welke hulpverlener ook die je om hulp vraagt bij een dergelijk probleem, dat je die persoon moet laten gaan. “Accepteer zijn of haar vrije keuze”, bralt iedereen maar domweg in het rond. NEE, roep ik heel hard daartegen in! Je moet het niet accepteren, maar wat je wél moet doen, dat wist ik ook tot vandaag niet. Ik kon de oorzaak wel deels vinden, maar niet helemaal. Wat er áltijd gebeurd is, is dat een kwaadwillende persoon jouw geliefde (wie dat verder ook is) heeft gechoqueerd met een sneer van een rotopmerking. Daar is die geliefde van geschrokken, waardoor de herinnering aan de shock niet door de hersenen is verwerkt, maar in het gebied van Wernicke zit opgeslagen. Daar horen geen herinneringen te zitten en geen psycholoog of psychiater zoekt er daar dan ook naar! Ik wel, maar ook alleen maar omdat mijn man vanuit het hiernamaals me tipte over dat hersengebied. Het gebied van Wernicke is het gebied dat vooral actief is, wanneer iemand iets tegen je zegt en je dat probeert te begrijpen. Verdwijnt daar een herinnering in, dan ben je die niet vergeten, maar denk je er niet meer aan. Wijst iemand anders je erop, dan ontken je het. Nog niet eens omdat je dat wílt ontkennen, maar omdat je denkt: nee, dát is het niet, daar moeten we het niet over hebben. Zoiets.

Wat ik óók al wist, dat is dat de linkerkant van je kleine hersenen of cerebellum je gedrag stuurt. Maar hoe ik daar ook gezocht heb bij een heleboel mensen, ik vond er eigenlijk niet veel. Misschien mag ik wel ‘niets’ zeggen zelfs. Het kan ook zijn dat de rest nog komt, als ik eerst de wortel van het gebeuren eens schoonveeg. Dus eerst dat maar eens doen. Ik dénk dat de kleine hersenen alleen maar de uitvoerders zijn en dat we bij de Grote Baas moeten zijn. Lees eerst maar eens verder!

Deze stukjes informatie hadden we al, maar hoe kan het nou dat iemand na één zo’n sneer van een kwaadaardige persoon in één keer juist aan díe persoons voeten ligt en verder niets of niemand meer wil? Jawel, dat heb ik nu net gevonden, alweer met de hulp van mijn man uit het hiernamaals. Dit kun je echt niet vinden zonder hem hoor! Waarom denk je dat de wetenschap hier niets over weet? Die mensen zijn echt niet dom, maar de pijnappelklier is bij alle mensen op de hele wereld ingenomen door een kwade persoon en dus is niemand in staat om dit geheim te ontrafelen. Dat is dan om te beginnen madam de duivel herself, maar die hadden we er al jaren geleden uitgejaagd. Nu zit het ding in ieder geval nog danig in de knoop en zitten er nog wel meer gestoorde personen in te kamperen. Bij het woord ‘kamperen’ moet ik altijd met een glimlach denken aan de Grieken, die er niets van snappen dat Europeanen het leuk vinden om zo’n slak achter hun auto te trekken en in de brandende zon op zo’n boomloos veld te gaan staan om daar dan in de stikhitte en midden tussen de muggen in te gaan slapen. Zonder water en elektriciteit in sommige gevallen zelfs. Griekse jongeren gaan meestal in een slaapzak op het strand slapen en de rest huurt een kamer in een pensionnetje. Dan zit je net zo goed met z’n allen op een piepklein kamertje, maar allá.

 

Leven zonder gevoel!

Wat ik volgens mij nog níet verteld had, is dat deze beïnvloede mensen helemáál niet meer voelen. Ze voelen niet alleen niets meer voor jou, maar voor niemand. Nee, ook niet voor die malloot waar ze opeens mee gaan trouwen! Ze maken het uit met de partner die net zo was als zij en die duidelijk bij ze hoorde. Met die partner hadden ze immers een inhoudelijke relatie en hun gevoel is opeens potdicht. Ze kunnen die persoon dus niet meer gelukkig maken, zonder dat ze liefde kunnen voelen. Ze denken dat ze hun partner daardoor niet meer waard zijn en keren zich van haar of hem af. Met die nieuwe pief hoeft dat allemaal niet, want negatieve mensen hebben geen inhoudelijke relaties. Die zeuren en zeiken alleen maar alles bij mekaar, maken de hele dag ruzie, maar uit elkaar gaan ho maar.

Hoewel ik dit ook bij vrouwen heb zien gebeuren, gebeurt het meestal bij mannen. Die zijn immers van nature al meer van de status quo, terwijl vrouwen iedere keer de dingen net weer even anders willen. Dat is de reden waarom mannen gemakkelijker bij zichzelf en hun geliefden kunnen wegdrijven dan vrouwen. Die vinden een relatie al gauw bést, ook al mist die iedere inhoud, ieder gevoel van liefde of saamhorigheid en ook al hebben ze de hele godganse dag oorlog met zo’n mens. Het is de indoctrinatie natuurlijk, waardoor ze niet meer de baas zijn over hun leven, maar bij een vrouw is dit veel moeilijker zover door te voeren dat ze echt absoluut niet meer door heeft waar ze mee bezig is. Om een vrouw vast te houden, moet een man zijn agressie gebruiken, zodat ze bang wordt om hem te verlaten.

Maar ik heb mannen gezien, die een lelijk wijf met een snerpende stem hadden, die de hele dag door stond te kwelen of zelfs te krijsen en die dat nóg allemaal maar normaal vonden en dachten dat ze niet bij zo’n heks weg konden. Of mannen met zo’n vrouw die echt de héle dag aan één stuk door goedkeuring nodig heeft. Oeh! En een engelengeduld … “Ja schatje, je doet het gewéldig!!!”. Arghhhh!!! Nou ja, mijn eigen man ging ervandoor met een strontchagrijnig kreng, dat alleen wat zei als ze iemand de grond in kon boren en dat altijd en eeuwig dacht dat ze alles beter wist. Hij had niet eens een seksuele relatie met ‘r, maar was ervan overtuigd dat hij dat wél had en dat het geweldig was allemaal. Hij had het daar ook altijd over tegen mij, wat ik uiterst vreemd vond en je zult mijn verbazing kunnen schetsen, toen ik erachter kwam dat de zoon die hij zogenaamd met dat mens had, helemaal niet eens van hem was. Hoeveel magie het mens er ook op had losgelaten, hij leek op zijn echte vader en niet op mijn man.

Het aller-, allergrootste probleem met mensen die dit overkomt, is wel dat ze een EGO hebben! Ach du liebe, die denken echt dat ze alles beter weten en luisteren naar niemand. En toch zie je in hun ogen dat ze gevangen zitten. Het is gebeurd doordat ze dus een shock hebben meegemaakt, die ze niet konden begrijpen en verwerken. Daardoor is hun linker hersenhelft oftewel hun logisch denken ermee gestopt. Maar niet alleen hun logisch denken, want ook je bescheidenheid hoort daarbij en het feit dat je weet wie je kunt vertrouwen en wie niet. Ik heb het zonder réchter hersenhelft moeten stellen en dat was goed balen, maar zonder línker hersenhelft kun je niets meer voelen, ben je keihard en leef je alleen nog maar in je fantasie. Je talenten zijn verdwenen, want die horen ook bij dit pakketje hersenen en je hebt geen zelfreflectie meer. Eigenlijk ben je autistisch en schizofreen tegelijkertijd geworden en íedereen maar zeggen dat het je eigen keuze was om gek te worden. Nee, natuurlijk niet! Welke gek kiest daar nou voor? Niemand toch? Even wel wezen.

 

Je pijnappelklier in slaap

Ja, nu zul je misschien denken: heb je haar weer! Gaat ze weer zeuren dat ze geesten moet vangen uit de pijnappelklier. Maar helaas is het een feit dat de mensen die je geliefde naar zich toe hebben gedwongen, in zijn pijnappelklier zitten te knoeien om hem tot slaaf te houden. Dit soort mannen ziet er ook uit alsof ze gedrogeerd zijn. Je kent de ingeslapen blik wel toch? Het hele leven is eruit en dat klopt, want zoals ik hierboven vertelde, leven ze eigenlijk niet echt meer. In je linker hersenhelft zit dat wat je ‘leven’ noemt: liefde, bescheidenheid, humor, vrolijkheid, je talenten … en rechts zitten de tools om met die eigenschappen iets moois te doen. Daar heb je gelijk ook niets meer aan als de eigenschappen zelf weg zijn en daarom blijft dit soort mannen gewoon zitten waar ze zitten.

Mééstal kan een man die bij zijn eigen levenspartner weggetrokken wordt, helemaal geen andere relatie meer hebben. Hij zit dan wel z’n leven uit bij zo’n heks-van-een-vrouw, maar heeft er geen relatie mee. Hij kan er alleen niet meer weg, want zíj denkt voor hem en zij laat hem dus denken dat hij niet weg kan. Zonder reden hè, gewoon omdat madam dat niet wil. Vreemd genoeg zijn dit soort vrouwen daar nog tevreden mee ook, waarschijnlijk omdat ze een of ander seksueel complex hebben ofzo. Je weet het nooit met die mensen. Zolang je man maar niet meer bij jou is, is alles okee, vinden ze. Ze houden hem doodleuk gevangen. Nogmaals: het komt ook bij vrouwen voor, maar ik heb het zelf maar één keer gezien, voor zover ik me herinner. En ook die jongedame zag eruit alsof ze gedrogeerd was. Alsof ze heel diep in slaap was of in trance, onder hypnose … zoiets.

Je pijnappelklier is uiteindelijk de baas van je hele hersenpan en daarmee van de hele jij. Als je “ik” zegt, bedoel je het meest van alles eigenlijk dat kleine pindaatje onderaan je hersenen! Hoe gek het ook klinkt, het is toch zo. Kijk maar naar Napoleon: dat was ook zo’n klein manneke van amper 1m60, maar de baas was hij wel!

Als je nu gevangen wordt door een kwaadaardige persoon, dan sust die jouw pijnappelklier in slaap. En dat krijgen die types gedaan door een ontzéttend valse sneer te maken over iets wat je doet: je bent niet goed genoeg voor de studie die je doet, bijvoorbeeld. Of deze: die vrouw waar je verliefd op bent, die wil jou toch helemaal niet? Zie je dat niet ofzo? Hoe blind kun je zijn? Of: je bent niet goed genoeg voor haar. Daar zijn mannen heel erg gevoelig voor, want waardigheid is de belangrijkste waarde voor hen. Met één zo’n welgeplande opmerking is hun pijnappelklier gelijk down. Op narcistische mannen na uiteraard, want die léven op een vrouw van wie ze weten dat ze die niet verdienen. Een vrouw kan daardoor ook verblind zijn via haar pijnappelklier, maar om haar bij zich te houden, moet een man gewelddadig zijn en agressief.

Dat is bij een man niet het geval, hoewel het ook érg vaak voorkomt dat een man alleen maar bij zo’n mens blijft uit angst voor een scheiding. Je kent het soort manwijven wel, die een man totaal uitkleden bij een echtscheiding? Ze pakken de kinderen mee en hun vader mag hen nooit meer zien. Ze graaien alle geld, het huis, het bedrijf en isoleren hun ex van zijn familie en vrienden, door die vol te roddelen over hoe gevaarlijk en agressief hij wel zogenaamd niet is. Daar zijn veel mannen bang voor en ook dat weerhoudt hen van een echtscheiding van zo’n kwaadaardige persoon. Toch zouden ze die angst niet hebben, als ze zelf de baas over hun pijnappelklier waren.

Ik heb er nog één: ken je dat, dat je bijna voor elkaar hebt dat je zoon het gras gaat maaien? Even als voorbeeldje hoor. En dan opééns vanuit het niets zegt hij: “O nee, ik kan niet, want ik heb een proefwerk vandaag” en weg is hij. Je hebt bijna een korting bedongen op die prachtige ouderwetse piano en dan opeens wil de verkoper het niet meer. Erger: je hebt bijna die moeizame rechtszaak gewonnen en opeens gaat de officier van justitie dwarsliggen en verlies je alles. Iemand die zo opeens van mening verandert, heeft een gevangen pijnappelklier! Daar zit dan gewoon iemand in die hem kan besturen (zie mijn stuk over mindtrucs) en die laat hem of haar zo opeens omzwaaien. Zelf kan ik het ook zien dat er dan iemand in zit te sturen en ik denk dat ik niet de enige daarin ben.

 

Nu je pijnappelklier weer uit de knup

Om de pijnappelklier uit zijn gevangenis te bevrijden, moet ik inderdaad de energetische rommel er uithalen. Daar komt de boosdoenert uit, gevolgd door enorme lagen stof en asbest (!) om hem (of haar) te verstikken. Ik moet ook opzoeken wat die boosdoenert en eventueel ook nog anderen allemaal hebben gedaan om het slachtoffer te traumatiseren en wat er mogelijk nog vóór die persoon is voorgevallen. Het is heel erg goed mogelijk dat de persoon al eerder iets naars heeft meegemaakt. Dat kan variëren van een traumatische gebeurtenis of een shockervaring tot een ongeluk. Dat moet ik opzoeken, want daar kan de persoon zelf niet meer over praten. Dan moet ik die nare ervaringen allemaal zelf verwerken voor de persoon, want dat gaat snel en als dit dan inderdaad het einde van de gevangenschap is, moet de persoon weer wakker worden, bijkomen en zelf degene die de baas over hem speelt, er uitsmijten. Dan moet diegene weer in zichzelf en in zijn of haar eigen kunnen gaan geloven. Dat doe ik door mijn specifieke manier van coachen.

Weet je wat nou het grappige is? Die slechte mensen, díe hebben pas een bezette pijnappelklier! Ze hebben een natriumtekort in hun voorhoofdsholte, maar ook zijn ze hun gedrag gewoon niet de baas. Het verschil met goede mensen is evenwel dat die, zelfs als ze zo erg in slaap zijn, nog altijd mooie dingen zouden willen doen. Ze hebben een hart vol liefde en ook al voelen ze die niet meer, de liefde is er nog wel en maakt dat ze niet slecht worden. Slechte mensen hebben geen grenzen en draaien helemaal door, zodra degene die hun pijnappelklier ownt, een hens aan het stuur geeft. Zo zie je het verschil tussen iemand die ooit iemand geweest is en iemand die gewoon geen normen en waarden heeft.

Het aller-, allerpijnlijkste is nog dat die persoon van wie je zoveel houdt, zijn of haar wil kwijt is. De pijnappelklier is de zetel van je wil en als daar iemand in zit te sturen, dan doe je gewoon je best niet meer en laat je die mensen die zo verschrikkelijk veel van je houden en zo’n onmenselijk groot verdriet om je hebben, doodleuk stikken. Het is wat mijn eigen man, de man die bij me hoort bedoel ik en niet de man met wie ik getrouwd ben geweest, ook gedaan heeft met mij. Ik weet hoeveel pijn je dan hebt. Bij mij was die zo ondraaglijk dat ik hem per ongeluk geskipt heb. Ik heb het niet eens gemerkt en toen ik later probeerde het trauma terug te vinden teneinde het te verwerken, bleek dat dat mens dat mijn man gestolen had, het gegrist had. Ik heb het nog altijd niet teruggevonden en ook daarin ben ik niet de enige. Het is echt niet altijd je eigen domme schuld als je een trauma of shockervaring niet verwerkt! Deze negatieve mensen hadden me krachten, daar lusten de honden geen brood van en je kunt het je niet eens voorstellen. Ik zie het iedere dag en nog steeds kan ik het niet begrijpen en zelfs niet eens geloven eigenlijk.

Omdat ik nu weet dat we bij je pijnappelklier moeten zijn en omdat ik daar nu ook bij kan komen – wat eerder onmogelijk was – , komen ook de trauma’s allemaal terug. Alle trauma’s en shocks die te maken hebben met het verliezen van een geliefde persoon. Of dat nu je kind is, een van je ouders, een buurmeisje, een vriend of wie ook. Alles kan nu genezen en ik hoop dat het eindelijk maar dan ook echt eindelijk tijd is dat we onze mensen terug kunnen halen. En dat de mensen weer helemaal helder zullen worden, zodat ze het kwaad samen met mij kunnen verjagen. Iedereen is in enige mate wel verdoofd door een of andere Miep of Joop. Ik ben doodmoe van de strijd in mijn eentje en ben er wel aan toe om het op z’n minst samen met anderen verder te doen. Eerst maar eens welterusten en een fijn weekend voor jou, lezert.

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggers like this: