De oorzaak en genezing voor ME of CVS

De oorzaak en genezing voor ME of CVS

Daar waar ik in mijn vorige artikel gelijk kreeg en even stilletjes feest had, heb ik nu een oplossing voor een verwante, maar andere ziekte, die de wetenschap gevonden heeft. Ze schieten alleen niet zo hard op met daar dan ook een kuur aan verbinden en ik had het ondanks de moeilijkheidsgraad van het artikel binnen een minuut uitgevogeld. Chronische vermoeidheidsziekte of myalgische encephalomyelitis, afgekort tot CVS of ME. Dit is absoluut geen psychische ziekte, het is ook geen verkapte aanstelleritis, maar komt voort uit een euvel in je maagdarmkanaal. In de wetenschap is men eerst eens een vet aantal gevechten aan het voeren over de vraag of de oorzaak, die toch alweer een jaar geleden gevonden is en aantoonbaar via een bloedtest, wel geloofd mag worden. Nou, reken maar van yes: daar hoef je echt geen jaar over te doen!

Het is ook zo ‘leuk’ dat alles klopt. Ik ken behoorlijk wat mensen met ME en inderdaad hebben die allemaal ook ‘troubles’ met maag en darmen. Sommigen hebben zelfs de ziekte van Crohn of een andere ziekte gediagnosticeerd gekregen en één iemand heeft, voor zover ik kan nagaan, de ME mede opgelopen door een lactose-intolerantie. Wat er in héél simpele taal aan de hand is bij iemand met ME, is dat diegene te weinig diversiteit aan maag- en darmbacteriën heeft. Te weinig soorten dus en de soorten die voorál ontbreken, zijn de anti-inflammatoire. Dus de soorten bacteriën die ontstekingen tegenhouden en bevechten. Deze mensen krijgen vaker dan anderen maag- of darminfecties en dáár worden ze zo uitgeput door. Ik laat je even het artikel zien waarin staat hoe het in elkaar steekt: hier staat het.

Om de ziekte te kunnen genezen, is het feitelijk niet nodig om het fijne ervan te begrijpen. Als je namelijk door hebt dat iemand met deze ziekte te weinig maag- en darmbacteriën heeft en daardoor steeds infecties oploopt, waar hij of zij uitgeput door raakt, weet je genoeg. Je weet dan ook wat diegene nodig heeft om te genezen: héél veel probiotica en die zitten vooral in volle, goeie kwaliteitsyoghurt, kwark en melk. Geen drankjes uit de winkel of de drogist nemen, want die werken niet. Floradix alleen als je iets anders niet kunt verdragen. Je moet de benodigde bacteriën puur natuur binnenkrijgen namelijk en een fabrikant weet ten eerste niet welke van tientallen bacteriën jíj tekort komt. Daarnaast werken probiotica oftewel melkzuurbacteriën samen met het mineraal vanadium. Dat zit in ruime mate in volle melkproducten. Dus daar zou ik maar eens mee beginnen. Volle zuivel en kamillethee! Ik zal maar niet zeggen dat kamille ook volzit met melkzuur en vanadium, want dan krijgen we daar weer gelazer over. Het is gewoon goed, punt. 🙂

Kun je er niet tegen, dan zou ik beginnen met dadels. Je kunt ook venkel nemen, maar dat werkt wel minder goed. Het is een laatste optie als je verder niets kunt verdragen. Trouwens, als je bijna niets kunt verdragen, heb je waarschijnlijk een voedselintolerantie. Ook dat kan bij vermoeidheidsziekte horen en bij meerdere auto-immuunziektes. Bovenstaande is geen reden om antibiotica voor andere ziektes of klachten te mijden! Je hebt ze gewoon nodig en de onterecht vermoorde bacteriën vul je wel weer aan met een goeie yoghurtkuur. Je hoeft daarvoor geen dure yoghurt te nemen: als ‘ie maar vol is! Zelfs die stoffige donkergroene pakken van vroeger zijn goed genoeg.

Daarnaast moet je natuurlijk ouderwets naar de nog onverwerkte shocks en trauma’s uit je leven kijken en daar iets aan doen. Die zorgen immers dat alle andere dingen die je probeert om te genezen, niet werken. Een trauma maakt dat je hersenen informatie missen om alles te kunnen doen om je gezond te houden. Als je dat op de juiste manier verwerkt en het niet wist met EMDR of iets aanverwants, krijgen je hersenen de juiste informatie weer binnen. Dan gaan ze alle stoffen weer goed opnemen, aanmaken en doorsturen met als gevolg dat je geneest. Zo simpel is het. Je moet alleen wel weten hoe je dat allemaal moet doen en alleen ik weet dat.

 

 

© Natassa Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.