En oorzaak en daaruit voortvloeiend de genezing voor ME of CVS

En oorzaak en daaruit voortvloeiend de genezing voor ME of CVS

Daar waar ik in mijn vorige artikel gelijk kreeg en even stilletjes feest had, heb ik nu een oplossing voor een verwante, maar andere ziekte, die de wetenschap gevonden heeft. Ze schieten alleen niet zo hard op met daar dan ook een kuur aan verbinden en ik had het ondanks de moeilijkheidsgraad van het artikel binnen een minuut uitgevogeld. Chronische vermoeidheidsziekte of myalgische encephalomyelitis, afgekort tot CVS of ME. Dit is absoluut geen psychische ziekte, het is ook geen verkapte aanstelleritis, maar komt voort uit een euvel in je maagdarmkanaal. In de wetenschap is men eerst eens een vet aantal gevechten aan het voeren over de vraag of de oorzaak, die toch alweer een jaar geleden gevonden is en aantoonbaar via een bloedtest, wel geloofd mag worden. Nou, reken maar van yes: daar hoef je echt geen jaar over te doen! Je hebt het foutje in de titel wel gezien, denk ik: En oorzaak moet zijn De oorzaak.

Het is ook zo ‘leuk’ dat alles klopt. Ik ken behoorlijk wat mensen met ME en inderdaad hebben die allemaal ook ‘troubles’ met maag en darmen. Sommigen hebben zelfs de ziekte van Crohn of een andere ziekte gediagnosticeerd gekregen en één iemand heeft, voor zover ik kan nagaan, de ME mede opgelopen door een lactose-intolerantie. Wat er in héél simpele taal aan de hand is bij iemand met ME, is dat diegene te weinig diversiteit aan maag- en darmbacteriën heeft. Te weinig soorten dus en de soorten die voorál ontbreken, zijn de anti-inflammatoire. Dus de soorten bacteriën die ontstekingen tegenhouden en bevechten. Deze mensen krijgen vaker dan anderen maag- of darminfecties en dáár worden ze zo uitgeput door. Ik laat je even het artikel zien waarin staat hoe het in elkaar steekt, want misschien snap jij er inhoudelijk meer van dan ik: hier staat het.

Om de ziekte te kunnen genezen, is het feitelijk niet nodig om het fijne ervan te begrijpen. Als je namelijk door hebt dat iemand met deze ziekte te weinig maag- en darmbacteriën heeft en daardoor steeds infecties oploopt, waar hij of zij uitgeput door raakt, weet je genoeg. Je weet dan ook wat diegene nodig heeft om te genezen: héél veel probiotica en die zitten vooral in volle, goeie kwaliteitsyoghurt en melk. Geen drankjes uit de winkel of de drogist nemen, want die werken niet. Je moet de benodigde bacteriën puur natuur binnenkrijgen namelijk en een fabrikant weet ten eerste niet welke van tientallen bacteriën jíj tekort komt. Daarnaast werken probiotica oftewel melkzuurbacteriën samen met het mineraal vanadium. Dat zit in ruime mate in volle melkproducten. Dus daar zou ik maar eens mee beginnen. Volle zuivel en kamillethee! Ik zal maar niet zeggen dat kamille ook volzit met melkzuur en vanadium, want dan krijgen we daar weer gelazer over. Het is gewoon goed, punt.

Kun je er niet tegen, dan zou ik beginnen met dadels. Je kunt ook venkel nemen, maar dat werkt wel minder goed. Het is een laatste optie als je verder niets kunt verdragen. Bovenstaande is geen reden om antibiotica voor andere ziektes of klachten te mijden! Je hebt ze gewoon nodig en de onterecht vermoorde bacteriën vul je wel weer aan met een goeie yoghurtkuur. Je hoeft daarvoor geen dure yoghurt te nemen: als ‘ie maar vol is! Zelfs die stoffige donkergroene pakken van vroeger zijn goed genoeg.

Daarnaast moet je natuurlijk ouderwets naar de nog onverwerkte shocks en trauma’s uit je leven kijken en daar iets aan doen. Ik zal je geen advies meer geven hiervoor, want mij geloof je toch niet en als je je iets beter voelt, ben je al dik tevreden. Niemand wil tegenwoordig genezen, want dan moet je weer werken en je huis schoonmaken: taken waar niemand echt heel vrolijk van wordt. Of je moet mij vertrouwen, ook al zoiets wat niet iedereen graag doet, zal ik maar zeggen. Er is in ieder geval iets wat níet helpt tegen ME en tegen welke ziekte ook: erover zeuren en ondertussen geen actie ondernemen om te genezen. Of mij zwartmaken, terwijl ik de enige op de wereld ben, die zoveel mensen echt helemaal heeft genezen. Waarom ik dan niet beroemd ben? Omdat artsen én alternatieve therapeuten er niks an vinden dat ik dat kan en zij niet. Daarom.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: