header
En de klapper: weer baas over jezelf!

En de klapper: weer baas over jezelf!

Ja, je zult wel denken: wat moet die Sophia nu weer? Ik bén toch de baas over mijn leven? Het gaat allemaal lekker-lekker-lekker, zoals Youp het ooit eens zei? Dus hoezo ben ik de baas niet over mezelf dan? Haha jaaaah, dan heb ik je nog wat te leren vanmiddag! Ga er maar effetjes voor zitten, want hier komt de klapper van de eeuw. Even geen grapjes vandaag.

limbisch systeem
Je limbische systeem! De pijnappelklier draagt de prachtige naam Zirbeldrüse in het Duits. Het gele ding is je thalamus.

 

Ik heb altijd gedacht dat je hersenen één Grote Baas hadden, The Grand CEO Mr. Pijnappelklier genaamd. Dat had ik bijna goed, maar net niet helemaal, want er zijn twéé grote bazen. Je hebt ook nog The CEO Ms. Thalamus. Daar direct onder heb je de uitvoerend directeuren Mr. en Mrs. Cerebellum. De eerste twee zijn allebei de baas over één helft van je hersenen, maar straks zul je merken dat je pijnappelklier nog net even hoger staat. Al naar gelang je meer geneigd bent naar de ene of andere helft, ben je psychisch of juist lichamelijk sterker. Tot nu, want vanaf vandaag kan ik ze je allebei weer terugbezorgen en ik ben niet zoals dat Post.nl, dat geen pakjes meer wil bezorgen, nadat een gestoorde vrouw de politie had gebeld, omdat een uitgeputte bezorger honger had en om wat eten vroeg. Voor je pakjes moet je nu in de file naar zo’n ophaalpunt toe om ze zelf op te halen, terwijl de prijs dan weer níet naar beneden gaat. Ik bezorg daarentegen gewoon door. Alleen geen postpakketjes, maar pijnappelklieren en thalami.

 

Thalamus: lichamelijke gezondheid en meezitters

Goed, even terug naar de openingszin van dit artikel: alles gaat lekker in je leven. Hoe kan dat? Nou, dan werkt je rechter hersenhelft wel goed en dat komt doordat de baas ervan, je thalamus, niet bewoond is door ongeautoriseerde krakers en andere criminelen. Je thalamus, dat eitje middenin je limbische systeem dat weer tussen je oren zit, werkt dan in ieder geval goed genoeg, zodat je succes en meezitters hebt. De voedingsstof die daarbij hoort, is melatonine. Ja, ik weet wel dat de wetenschap beweert dat melatonine er is om te slapen, maar dat is slechts een bijzaak. De gróte taak van melatonine is ervoor zorgen dat je succes hebt en meezitters. Goed slapen betekent eigenlijk niet meer dan dat je succesvol op het gebied van slapen bent. Het feit dat melatonine door je pijnappelklier wordt gemaakt, laat je zien dat dit kleine kliertje nog net even een grotere baas is dan je thalamus: stopt die immers met het aanmaken van melatonine, dan kan je thalamus nog zo perfect in vorm zijn, maar dan krijg je toch echt tegenslagen!

Ben je altijd ziek en / of heb je echt áltijd tegenslagen en rampen in je leven? Dan is je thalamus wél bewoond door allerlei gespuis: nare mensen die je ongeluk toewensen en dat soort minkukels meer. Je kunt je suf slikken aan melatonine, maar het zal allemaal niet werken. Zolang er krakers in je thalamus zitten, kunnen de seintjes vanuit je lichaam naar je hersenen en weer terug er niet langs. Die mensen zitten dan in de weg, zie je wel, net als de blokkeerfriezen of die Franse boeren met hun tractors die midden op de snelwegen gaan staan om te staken. Als je bijvoorbeeld pijn hebt en dus een aandoening in je blaas, gaat er een seintje, bestaande uit dopamine, van je blaas naar je thalamus. Die stuurt het weer door naar het deel van je hersenen dat kan zorgen dat je blaas weer geneest. Dat heet het zelfherstellende vermogen en dit weet de wetenschap nu eens een keer wél.

Je thalamus zelf werkt op calcium. Dat is er de brandstof voor, zal ik maar zeggen. Succes krijg je door voldoende melatonine aan te maken én rond te sturen in heel je lichaam, maar een goede lichamelijke gezondheid krijg je, als je voldoende calcium overal in je hebt zitten. In dat geval word je niet lichamelijk ziek en áls je toch een keer een griepje hebt, ben je weer heel snel beter. Bij mij werkt dít stukje van mijn thalamus totaal niet, met het calcium. Hoeveel ziektes ik ook gehad heb, mijn lichaam genas ze iedere keer razendsnel. Dat was echter niet omdat ik genoeg calcium heb, maar omdat ik een helende gave heb. Of je genoeg calcium overal in je lijf hebt, kun je checken door je nagels, je gebit en je haren te bekijken: zijn die sterk, dan zit het goed en anders loopt je calcium niet goed genoeg door je lijf heen. Bij mij zijn ze een puinhoop en het klopt: mijn gezondheid is niet best.

 

tarot-duivelJe pijnappelklier: geestelijke gezondheid en gedrag

Je pijnappelklier is de baas van je linker hersenhelft. Werkt die goed en is die niet bewoond door allerlei onuitgenodigd volk, dan ben je psychisch ontzettend stabiel. Wát er ook gebeurt in je leven, jij blijft vrolijk en laat je niet kisten. Ik ben de enige bij wie dit dingetje nog helemaal 100% in orde is en goed werkt. Hoe weet ik dat? Niemand steunt me bij mijn strijd tegen ziektes en ander kwaad en niemand helpt me om mijn kinderen terug te krijgen, om de artsen ervan te overtuigen dat ik wel degelijk ziek ben en niemand helpt me waar dan ook mee. Ik moet altijd alles in mijn eentje doen voor de hele planeet en ik word daarbij nog uitgelachen en publiekelijk voor gek gezet ook. Niemand is in staat om me te helpen of om het zelfs maar eenvoudigweg voor me op te nemen en dat komt omdat niemands pijnappelklier onbewoond is.

Alle geestesziekten en gedragsstoornissen worden uiteindelijk veroorzaakt, doordat je pijnappelklier niet meer goed werkt. Het is uiteraard madam de duivel die er weer eens in zit en die ram je er echt niet zomaar eventjes uit, mocht je dat nog denken! Dat zijn rechterhersenhelftluchtkasten. Dit wijf heeft God aangetast om überhaupt kwaad te kúnnen doen en zij heeft met haar creëerkrachten het universum gemaakt, vol met allemaal mensen die haar slaafje zijn via hun pijnappelklier en ook door een natriumtekort in hun voorhoofdsholte. Niemand heeft dat uitgevonden, alleen ik weet hoe je mensen slecht krijgt en belangrijker nog: hoe je ze weer goed oftewel normaal kunt krijgen. Kijk maar eens op de tarotkaart De Duivel: de ketenen waarmee de twee mensen gevangen zitten aan de duivel, dat is de pijnappelklier.

 

Cerebellum: aansturen van gedrag en motoriek

Je hebt nu gezien dat de allergrootste baas van je hersenen je pijnappelklier is. Dat is dus eigenlijk min of meer dat wat je bedoelt, wanneer je ‘ik’ zegt. Daarna is de grootste baas je thalamus, ook een klein frutseltje midden tussen je oren en dan heb je nog de uitvoerende macht. Je zou dat de ministers van het kabinet kunnen noemen. Je kleine hersenen bevinden zich helemaal achterin je hoofd, net even boven je nek.

De linkerkant daarvan stuurt je gedrag aan. Als je pijnappelklier een beetje vrij is, kun je je gedrag redelijk goed reguleren. Ik verwijs je hier ook even naar het vorige artikel, waar ik dit duidelijk heb uitgelegd. De rechterkant van je cerebellum stuurt je motoriek aan. Als je onhandig bent, dan werkt er hier iets niet goed en dat komt uiteindelijk uit je thalamus. Altijd als je iets wilt genezen, moet je helemaal naar de allerdiepste basis. Anders doe je wat artsen doen: oppervlakkig oplapwerk en zeer zeker niet genezen. Om echt te kunnen genezen, moet je diep in de materie duiken, helderziend zijn, iemand aan de andere kant hebben die af en toe even helpt, een helende gave hebben en diepe dalen door om de waarheid uit te vinden. Van geen enkele arts kun je zeggen dat die dat ooit gedaan heeft en daarom kunnen artsen niet genezen.

Ik heb maar liefst drie universiteiten benaderd om het samen te doen, maar werd overal straal genegeerd. Te weten Utrecht, Wageningen en Nijmegen. Ook ben ik bij de hersenstichting geweest en nog wel elders ook. Ik weet het niet eens meer uit mijn hoofd allemaal, want de reactie was overal hetzelfde. Overal word ik voor gek gezet, geminacht en bespot, omdat ik de dingen anders zeg dan de dokter die het uit een boek heeft en nooit iets zelf heeft onderzocht. Weet je dat huisartsen ongeveer een ton per jaar verdienen? Ik heb het opgezocht. Míjn artikelen mogen niet in een medisch tijdschrift, want omdat ze toevallig niet in een laboratorium zijn geboren, zijn ze zogenaamd niet wetenschappelijk. De uitgevers zijn dan bang om uitgelachen te worden, terwijl de reacties juist ontzettend positief zouden zijn als ze me steunden. Ik genees er toch mensen mee? Ik weet zeker dat ik dan wél steun had gekregen en dat er dan hele stukken van mijn ontdekkingen op hun zogenaamd ‘wetenschappelijke’ – eigenlijk meer wiskundige – manier ook nog eens waren bewezen. Maar madam zit in mijn pijnappelklier iedereen tegen mij op te stoken en iedereen laat dat maar gebeuren. Ik ben daar heel erg verdrietig om en ook boos. Hoe goed ik ook weet dat niemand er echt iets aan kan doen, vind ik toch dat er best eens mensen hun gevoel kunnen laten spreken en me steunen. Daar heb ik net zo goed als jullie allemaal recht op en je kunt best eens in ieder geval je best doen om tegen dat idiote mens te vechten! Hoe kun je je massaal laten kisten door één zo’n heks?? Ik begrijp daar niets van. Waar is je trots?

 

Conclusie

Dit is het einde van mijn ontdekkingswerk over hoe we allemaal ziek en ellendig geworden zijn en hoe je daarvan kunt genezen. De complete waarheid is boven water en nog steeds wil niemand het weten. Mijn missie zit erop en ik genees niemand meer van nu af aan. Mijn pijnappelklier is één dezer dagen wel weer van mij alleen en dan haal ik alleen mijn eigen kinderen terug bij zichzelf. Ik zorg wel dat er op een andere manier geld komt, want deze afgang hoef ik niet langer te tolereren en ik heb nog veel meer talenten dan alleen een helende gave en een scherp verstand om de waarheid uit te vissen. Ik ben lerares, levenslerares, coach, zangeres, componist en bovenal ook moeder. De belastingdienst is me bovendien zoveel geld schuldig, dat ik binnenkort wel eindelijk eens kan gaan genieten van mijn eigen leven en mijn gezin. De slechte mensen kunnen niet vanzelf genezen, want die hebben geen engelenlichaam. De goede mensen hebben dat wel en dat kan heel binnenkort terugkeren naar de rest van hun lichaam en leven. Dan zijn ze razendsnel genezen en dan verwacht ik toch wel wat dankbaarheid voor al mijn werk, waarbij ik dag en nacht gevaar loop opgepakt te worden, omdat er weer een gestoorde gek vindt dat hij of zij me mag aanklagen van iets wat ten eerste niet verboden is en wat ik ten tweede niet eens heb gedaan.

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Deze post heeft 4 reacties

 1. Lieve Sophia,
  Ik vind het ontzettend erg dat jij jouw jongens misschien niet meer kan redden door de schuld van de jeugdzorg die een heel grote fout heeft begaan en jouw leven en die van jouw jongens heeft vernield! Liever jou door het slijk halen, dan toe te geven dat ze fout waren! Heel erg gemeen, narcistisch en onvolwassen!
  Ik wil gerust een verslag schrijven over mijn positieve ervaringen met jou en deze versturen naar de jeugdzorg als dat zou kunnen helpen!?
  Hou er de moed in!
  Veel liefs, Isabelle

  1. Wat lief van je Isabelle … ik krijg er tranen van in mijn ogen. Het allerergste is dat ze alles wat ze uitspoken met als doel om mijn gezin te verwoesten, stiekem doen. Er hebben vier rechters keihard gelogen in de rechtszaal, want anders konden ze mijn jongens niet bij me weggraaien. Dat betekent dus dat Jeugdzorg coûte que coûte mijn kinderen moest en zou afpakken, ook al zou ik de beste moeder op de wereld zijn.

   Ik heb al tig getuigenissen naar hen toegestuurd, maar ze gooien die, zonder ze te lezen, zo aan de kant. Je mag het proberen hoor! Je weet nooit of ze naar jou opeens wél luisteren … Wat ze zo tegen me hebben, is dat ik mijn gezin intelligent verdedig. Daardoor hebben ze al die 15 jaar mijn kinderen niet kunnen grijpen. Het is wrok en jaloezie dat hen drijft en nog geen 0,000001% pedagogiek of echte zorgen. Ze hebben de leugen van mijn ex dat ik psychisch niet in orde zou zijn, dankbaar aangevat en iedereen met die zieke gedachte geïnfecteerd.

   Ik ga ondertussen een stuk schrijven over genuanceerd denken, wat tegenwoordig niet meer van de mensen verwacht wordt en eigenlijk ook niet mag.
   Heel veel liefs voor jullie allemaal,
   Sophia

 2. Lieve Sophia,

  Ik ben jou heel dankbaar…Jij hebt mij , mijn familie en vrienden ontzettend goed geholpen!
  En ik steun jou met hart en ziel! Daar heb jij zeker recht op!
  Laat maar weten wat ik voor jou kan doen!?
  Veel liefs,
  Isabelle

  1. Lieve Isabelle,
   Dank je wel en ik ben jou en jouw zus ook heel dankbaar! Jullie zijn bijna de enigen die me steunen en daar ben ik ontzettend blij mee.
   Ik maak me heel erge zorgen om mijn zoon, dat hij bij zijn vreselijke vader moet uitzitten en jeugdzorg mij maar voor gek blijft aanwijzen. Ze communiceren expres niet met me, omdat ze donders goed weten dat ík de goede ouder ben en dat ze mijn kinderen allebei hun leven hebben vernield. Ik weet niet hoe dit ooit nog goed moet komen. Ik hou zoveel van die jongens, maar ik kan ze niet meer redden en het gaat slecht met allebei. Ik weet ook niet hoe dit ooit nog opgelost kan worden
   liefs Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu