Een stoot positieve energie

Sophia in actie

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Iedereen weet dat genezen van welke ziekte ook niet alleen gaat over het innemen van medicatie of het ondergaan van een operatie, maar dat een stimulerende omgeving misschien wel 50% van het werk doet. Die zorgt er in ieder geval voor dat je überhaupt begint te genezen, dat is een ding dat zeker is.

Als je in je eentje bent, zonder familie of vrienden en je lijdt aan een chronische ziekte, is het veel moeilijker om te genezen dan als je een positieve omgeving hebt. Dat is heel eenvoudigweg zo, omdat een mens een sociaal wezen is. De maatschappij is hard en kan je hard krenken. Je weet door mijn vele uitleggingen dat dat de basis is, waardoor je überhaupt ziek wordt of klachten krijgt. Er gebeurt dan iets in je hersenen, wat maakt dat je lokale voedingsstoffentekorten oploopt. Die stoffen worden gewoon niet meer goed je lichaam doorgebracht en daarvan word je ziek.

Heb je nu een ondersteunende omgeving, dan duurt het langer totdat je ziek wordt. Je genezingsproces verloopt ook sneller en eenvoudiger. Mensen met een negatieve partner, die alsmaar aandacht vraagt, constant bevestiging nodig heeft of nare opmerkingen maakt, hebben het daarbij veel zwaarder dan mensen met een gezellige partner. Vervang het woord partner ook even door ‘ouders’, ‘collega’s’ en ‘vrienden’ en je snapt me.

Dat stukje sociale omgeving kan aangevuld, maar ook goed gemaakt worden door positieve coaching. Ik geef een heleboel positieve feedback en steun in een consult; vergis je er niet in hoeveel dat betekent! Iedereen die hier komt voor een consult of die dat consult zelfs via telefoon, Skype of Whatsapp neemt, is een heel stuk vrolijker en zelfverzekerder dan toen hij of zij kwam. En daar zit meestal zo’n 2 uur tussen!

Wat ik nooit doe, is tussen jou en je dokter in zitten. Wat die jou voorschrijft, is zijn of haar zaak en mijn mening daarover is dat je in het algemeen geen doktersbehandeling zou moeten weigeren. Als je over iets twijfelt, wil ik er best met je over praten, maar verder ga ik niet. Vaak onderdrukken farmaceutische medicijnen de symptomen van een ziekte en dat is lang niet altijd overbodig.

Wat ik wél doe, is mijn aandeel in je genezing: naast een explosie aan positieve coaching help ik je je vitaminen en mineralen weer te laten stromen. Bijna altijd is het zo dat je ze wel in je hebt zitten, maar dat ze ergens opgeslagen zitten en niet rondgebracht worden. Dan heb je algeheel geen tekort, maar wel één of meerdere plaatselijke tekorten aan voedingsstoffen. Dat is de reden waarom vitaminepillen in veel gevallen niet zo’n verstandige keuze zijn.

De tweede reden is dat je voedingsstoffen met elkaar samenwerken en alleen in samenwerking met ándere stoffen genezingswerk doen. Vitamine C zonder quercetine, resveratrol, histamine en / of bioflavonoïden doet niets! Dus is het beter om je vitamine C weer te laten stromen, door goede vruchtensappen in te nemen, die dit proces ondersteunen dan door alleen het basisstofje te slikken. Het sap dat jij nodig hebt, is niet altijd dat wat een ander nodig heeft.

Dit is deel 2 van wat ik voor je beteken in mijn consulten: voedingsondersteuning om je voedingsstoffen weer goed te laten werken. Dat doe ik door je brein weer aan het denken en werken te zetten, want daar zit de kink in de kabel: als je hersenen (limbisch systeem) niet tegen je hypofyse zeggen: “Stuur eens een lading calcium naar die linker grote teen!”, dan krijg je een kalknagel. En zo werkt het met alles.

Deel 3 is dan dat ik help met het verwerken van nare ervaringen uit je leven, die je hebben laten schrikken. Daardoor zijn die kleine stukjes van je hersenen ermee gestopt te werken. Op een hersenscan kun je pas schade zien als die heel erg is. Dan moet een stukje brein echt helemaal aan flarden liggen. Anders is het niet te zien op zo’n onduidelijke scan! Daarom weten artsen dit niet en ook omdat iemand die geen ongeluk gehad heeft, niet weet dat hij schade heeft en dus geen scan laat maken.

En ik kan het allemaal zien. Niet alleen dat, maar ik kan er dus ook wat aan doen om de boel weer aan de praat te krijgen. Het is mijn dagelijkse werk en ik ben er goed en ervaren in. Als dat niet zo was, zou ik ander werk gaan doen. Zelf ben ik immers bijna genezen van alles wat me dwarszat, dus waarom zou ik anderen helpen? Ik heb meer dan één talent en kan allerlei vakken uitoefenen, waar ik zelf ook eens wat mee verdien. Dit werk doe ik omdat jij dat nodig hebt en nergens anders voor.

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.