“Een helderziende kan niet genezen”

“Een helderziende kan niet genezen”

Vanavond zat ik zo’n beetje op mijn sociale media te koekeloeren en ik vond een berichtje over rasgoochelaar Hans Kazán. Het streepje moet de ándere kant op geloof ik: Kazàn. Hij had een gezellig verhaal in een tijdschrift genaamd TPO, waarin hij onder andere vertelde dat “Jomanda veel te ver ging door te zeggen dat ze ziektes kon genezen met helderziendheid”. Gelijk bekroop dat nare gevoel me weer van: Ja Sophia, jij beweert dat ook en hou nou je mond maar eens, want zelfs Hans Kazàn zegt het. Ik herstelde me snel en las verder. Hij vertelde dat hij vaak grappen op Twitter deelt en dus ging ik hem volgen. Met een goeie grap kun je me ‘s nachts wakker maken.

Maar zo’n opmerking hakt erin hoor. Natúúrlijk is het mijn onzekerheid, maar het is ook het onveilige gevoel dat ik heb, omdat er voor de genezingen die ik doe, geen opleiding bestáát. En tegenwoordig moet je per se een diploma hebben voor de soort therapie die je toepast; anders mag je dat niet doen. Daar zit ik nog mee in m’n maag hoe ik dat moet oplossen voor de officiële heropening van mijn praktijk. Ik heb het immers zelf uitgevonden, samen met die schat van een Brahman of tegenwoordig Theódhoros alias Teo. Die roept nu naar beneden dat het wel goedkomt en dat ik zo’n helderziendentesje moet doen. Kom ik nooit doorheen natuurlijk, want ik zie niet zomaar van alles op commando en ik kan verder kijken dan andere mensen, dus dan word ik vast niet geloofd. “Nee”, roept Brahman, “ik laat mezelf wel zien”. Okee, nou één zorg minder, maar ik heb nog steeds een verhaal.

Bovendien heeft Kazàn en iedereen trouwens gelijk om te zeggen dat Jomanda de kluit belazerde. Ten eerste was ze niet helderziend en ook geen medium. Iedereen die een fijnstoffelijk persoon naast zich krijgt, die wat tegen ‘m zegt, hoort dat en heel veel mensen zouden het ook wel min of meer zien. Dat maakt je nog geen medium en wat is een medium nou ook eigenlijk? Iemand die een boodschap overbrengt aan een ander die dat in veel gevallen zelf óók wel had kunnen horen, van zo’n fijnstoffelijk tiep. En Jomanda deed sowieso niets zelf: ze liet het doen door een zootje fijnstoffelijke gastjes en die maakten mensen ziek of deden helemaal niets. Maar echt genezen zoals ik dat doe, dat een dokter het ook ziet enzo, nee dat kon zij niet. Toch zit me nóg iets dwars, want hij zei ook dat als het waar was dat zij kon genezen, iedereen daar toch wel heen zou gaan. Dat déden heel erg veel mensen ook, maar de meesten vonden nooit genezing en ik heb heel wat voorbeelden gezien van mensen, die door haar juist ziek gemaakt zijn of een hele hoop tegenslagen hebben gekregen.

koe-tonguitEn dan blijft die ene opmerking hangen: “Waarom gaat dan niet iedereen naar haar toe, als zij kan genezen?”. Het enige antwoord dat ik daarop kan geven, is: ik word naarstig tegengewerkt, omdat ik in tegenstelling tot Jomanda en vele anderen zoals zij wél echt kan genezen. Ik doe ook niet wat zij doet en ik ben wél echt helderziend, wat betekent dat ik gewoon alles zie wat er te zien valt. Ook als het nogal fijn of nogal korrelig is of met besneeuwd beeld. Weet je wat ik vandaag zag? Ik moest er enorm om lachen: een hele kelder vol met allemaal drieliterflessen olijfolie! Had iemand geprobeerd míj even te genezen. “Aardig”, zei ik tussen twee dropjes door tegen Brahman, die heftig protesteerde: “Arrogánt is het”, sprak hij, zijn stem verheffend. “Die dacht dat hij het beter wist dan jij”. Toen ik even later zag wie het geweest is (iemand uit mijn privéleven van wie ik dat nooit had verwacht), moest ik nog harder lachen.

Het blijft een rare gewaarwording om zogenaamd vrome en gelovige mensen op zulke dingen te betrappen. Ze beweren bij hoog en bij laag dat ze zo tégen al dat spirituele gedoe zijn en fulmineren erop los over ‘zulke domme mensen’, maar ondertussen doen ze het zelf als geen ander. Deze persoon had míj zelfs overal zwart zitten maken, maar kijk wat hij zelf doet. Denkt dat hij mij kan genezen door een lading flessen olijfolie voor me neer te zetten met een slangetje, waardoor ik het spul netjes in mijn maag binnenkrijg. Trouwens, terwijl ik bezig was de flessen op te ruimen, verscheen er plotseling een enórme schorpioen, die tussen de flessen verscholen had gezeten. Helemaal schuimbekkend sprong het beest naar mijn keel. Gelukkig kon ik hem net op tijd vangen en doden. En deze schorpioen past weer helemaal bij de persoon die dit gedaan heeft: altijd heel aardig doen en als je je afvraagt of je het moet geloven, gauw een steen gooien.

Dan geef ik er gelijk ook maar even een college over, nu we toch bezig zijn en ik zal kort zijn, beloof ik. Olijfolie geneest alles, dat klopt. Je kunt het voor of eigenlijk tégen alle ziektes gebruiken, maakt niet uit of het een depressie is, autisme of kanker: het doet altijd wel wat, want olijfolie houdt je gezond en sterk. Maar genézen dat wil ten eerste zeggen dat je alles wat iemands lichaam blokkeert om de benodigde voedingsstoffen goed overal heen te sturen, uit die persoon verwijdert. Of dat nou zichtbaar is op een scan of niet. en met weghalen bedoel ik dat je dat op zicht doet, gewoon met je handen in de modder. Als de weg vol met boeren met tractors staat, kun je er niet langs, wel? Dus eerst de boeren weg en dan nemen we de blokkeerfriezen en de klimaatactivisten ook gelijk even mee voor het gemak. Precies zo werkt het ook in je lichaam.

Maar even serieus nu: het is gewoon dieptriest dat na 10 jaar zulk hard werk mijnerzijds nog altijd maar een paar duizend mensen weten dat ik er ben. En dat die niet bij me durven komen, omdat hun omgeving zwaar overtuigd is van de onzin dat je niet zou kunnen genezen van ziektes en ze voor gek verklaart als ze toch gaan. Ja, zo erg is het! Ik heb er nog één hoor: hoe kunnen mensen zó ontzettend dom zijn om te denken dat álles wetenschappelijk gezien op te lossen is, terwijl diezelfde wetenschap pas een paar honderd jaar bestaat en iedereen altijd genezen is geweest door werk op het fijnstoffelijke gebied?? Het is pas net een eeuw genezen dat aderlatingen en het toedienen van zware metalen zoals kwik eindelijk afgekeurd zijn als “wetenschappelijk” medicijn! Alle duizenden jaren daarvóór jasten we de geest van de mensen die een ander ziek hebben zitten maken, eruit en kijk: de persoon geneest gewoon. Echt niet altijd en er is veel meer nodig dan dat om écht helemaal gezond te worden, maar geesten vangen is beslist stap 1. Ik heb een arts dat nog niet zien doen! En ja: een arts kan mijn genezing zien en meten en die staat dan stomverbaasd te zweten hoe het mogelijk is dat je genezen bent zónder hem. Tja, onze bakker in het dorp heeft een ingang en een uitgang, dus heeft een ziekte dat toch minstens ook! Het was even zoeken om de uitgang te vinden, maar de eerste keer dat ik in die bakkerij was, moest ik de uitgang ook zoeken. Dat heb je nu eenmaal met eerste keren. En met uitgangen.

Ik heb niet eens één compliment gehad over de toch werkelijk geweldige nieuwe header die ik dit weekend in mekaar heb zitten fröbelen. Weet je wel hoe moeilijk het was om die drie rode appels en die bloesem zo precies op die afgebroken zuil te krijgen? Want die lagen er echt niet op hoor. Sterretjes zag ik! Echt waar. En nu is de header zowel heel professioneel als een medische uitstraling hebbend alsook Grieks. Dat kan niets anders zijn dan de nieuwe header van Sophia Vassiliou. Nu moet er nog een logo bij, hoewel dat ook eigenlijk niet hoeft, want ik kan gewoon onder mijn eigen naam werken. Mijn praktijk hoeft niet ook nog een naam te hebben, toch? Kijken hoe snel ik naam krijg als dit bericht 100x gedeeld wordt overal op sociale media! Go your gang en deel het maar.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: