Een eenvoudig natuurlijk middel tegen het Coronavirus

Een eenvoudig natuurlijk middel tegen het Coronavirus

Αls je helderziend bent, heb je soms rare vaardigheden. Zo zag ik gisteravond opeens een molecuul van het coronavirus door mijn huis zweven en kon ik het dingetje vangen. Misschien moet ik het Guinness Book of Records eens bellen of ik er nu in mag. Vandaag zag ik er ook wel honderden in de supermarkt, maar ze zaten ergens achter en konden de mensen niet bereiken. Eén zo’n ding dat bij je binnenvliegt, is genoeg om ziek te worden. Maar toen ik er één ving, kon ik mooi experimenteren met wat nou helpt om zo’n ding dood te krijgen en wat denk je? Jawel: ik kreeg het voor elkaar door er iets overheen te smijten.

Ik had laatst van een vriendin een fles vlierbloesemsap gekregen en moest daar al een paar dagen steeds aan denken. Gooide in gedachten wat over het energetische virus en … dood was het. Kijk, zo hoort het: weg ermee! Hiermee bedoel ik uiteraard niet dat je niet meer naar de dokter moet. Dat is aan jezelf en aan de voorschriften ook. Maar wat dat vervelende virus dood krijgt, dat is iets wat onder andere in vlier zit: melkzuur. Melkzuur zit ook in kamillebloemetjes, dus kamillethee helpt, maar alles van een vlier ook. Toch denk ik dat het wel handig is om nog wat meer ideeën te hebben, want alle melkzuur helpt een stukje. Mijn vorige artikel, waarin ik het had over kamillethee met honing en citroen en vers sinaasappelsap was een heel goed begin, maar er is meer. Kamille vertelt je hersenen wat ze moeten doen om je weer beter te maken als je ziek bent, dus het is altijd goed om daar af en toe eens een kopje van te nemen. Of je nou gezond bent of ziek. Het helpt je met die informatie immers ook om gezond te blijven!

Waar dus ook melkzuur in zit, dat is in de volgende voeding: prei, venkel, appels, Molkosan, karnemelk, druiven, zuurkool, augurken, uitjes, andere groente in het zuur, alles wat gefermenteerd is, Taksi (vruchtensap met melkwei), ananas, kropsla, (bleek)selderij, courgettes, olijven, feta, kiwi’s, avocado’s, sinaasappelen en uien.

Uien zijn sowieso goed bij verkoudheid, dus maak gerust een pan vol uiensoep of eet haring met een lading uitjes. Verder ontsmetten citroenen goed, dus doe maar wat citroen bij alles wat je eet of drinkt. In de thee, in je sap en in de soep kun je verder nog ei-citroensaus doen. Ik dacht dat het Grieks was, maar kwam het ook in Nederlandse recepten tegen. Je maakt het zo: je klopt een ei en doet er wat citroensap doorheen. Dan schep je wat soep uit de pan, die je voorzichtig door het mengsel schept, zodat het ei niet alle kanten op gaat schiften. Daarna gooi je alles in de soep. Voor een flinke pan heb je wel een ei of drie nodig en een halve citroen ongeveer. Zo komen we toch weer terug bij de kippensoep, want daar past ei-citroensaus perfect bij. Ik zou het niet in de tomatensoep doen, maar in champignonsoep en uiensoep kan het ook en in wel meer niet-rode soepen. Probeer het maar eens uit en stop ook maar een boel prei in je soep.

Verder is er nog iets wat helpt om het virus te vermoorden en dat is zeezout! Het is het beste zout dat er is en het ontsmet ook, zoals je denk ik wel weet. Doe het dus maar door de soep en niet te veel bouillonblokjes hè, want daar zit van dat MSG in (E625). Daar word je dik van en het is gewoon heel ongezond. Kervel, selderij en platte peterselie brengen je soep ook op smaak en verder zeezout en peper.

O ja en dan nog dat Molkosan. Dat heb ik vroeger ooit eens van een vriendin geleerd die leverklachten had. Het is ontzéttend smerig, maar dokter Vogel heeft het uitgevonden voor zover ik begrepen heb. Hij noemt het in ieder geval in zijn boek De kleine dokter. Bij het Kruidvat kun je het halen of bij een reformwinkel en het is gemaakt van echte Zwitserse melkwei. Je kunt een scheutje door sommig vruchtensap doen of door water. Ik zou het niet door sinaasappelsap doen, want dat kan gaan gisten, maar het staat wel op de fles. Als je met behulp van Google zoekt op melkzuur, kom je ook nog allerlei gefermenteerde groentesappen tegen in de biowinkel. Ik zou zeggen: kies maar wat uit waar melkzuur in zit en leef je uit! Overdrijf niet te erg, want ik weet niet hoe goed je maag tegen te veel melkzuur kan, als je grieperig bent.

Beterschap als je al ziek bent en voorkom-ze als je nog gezond bent!

P.S. Ik zat even op het internet te zoeken naar ‘melkzuur’ en las dat er gezegd wordt dat deze stof slecht zou zijn voor sporters. Hij zou zorgen voor krampen en spierpijn. Ja, als je er te veel van eet of het misschien wel via pillen inneemt of weet ik wat allemaal, dan kan ik me voorstellen dat het op een gegeven moment slecht is. Maar het is gewoon een soort voedingsstof en net als alle andere voedingsstoffen hoort ook melkzuur gewoon in ieders eetpatroon! Ik heb net een pan uiensoep gemaakt met crème fraiche en ei-citroensaus; als je dat eet, voel je dat het wat goeds met je doet hoor. Soms heb je bepaalde voeding gewoon even nodig en mag je er iets meer van nemen dan je normaliter doet. Melkzuur killt dit virus, mocht je het bij je dragen en ik hoop dat deze kennis een boel mensen gaat helpen.

P.S.2. Of het voor iedereen zo snel helpt, weet ik niet. Maar ik had het virus ook bij me en was er twee dagen ziek van. Na een halve pan uiensoep gisteravond en twee salades met allemaal groentes waar melkzuur in zit, was ik vanochtend daar weer beter van. Het kán dus en je mag weten dat ik al een longziekte heb – complicaties dus. Daardoor zou ik normaliter juist lánger en érger ziek moeten zijn. Niet dus!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.