Een dans voor je spijsvertering

Een dans voor je spijsvertering

Het kan heel goed zijn dat je me zo saai vindt dat je ervan moet gapen, maar óók voor spijsverteringsklachten is vitamine B12 weer een groot deel van de oorzaak. Deze vitamine raakt immers verstoord, doordat je er een teveel van krijgt na een nare gebeurtenis als een trauma of shock. Dan gebeurt er ook van alles in je darmen: je gal heeft niet meer de kracht om je voeding goed te laten verteren en zodoende hou je slakken over in je darmwanden. Daardoor kan het vocht uit je voeding minder goed opgenomen worden in je lymfevaten én de vitamine B12, graag in gezelschap van vetten, blijft daarin hangen. Gevolgen: een opgeblazen buik, prikkelbare darmen en na verloop van tijd overgewicht.

Ik heb het over ziektes zoals de ziekte van Crohn. Het prikkelbare darmsyndroom, colitis ulcerosa, blindedarmontsteking, pijn in de endeldarm, schildklierontsteking en zelfs maag- en darmkanker. Deze zijn allemaal het gevolg van een slechte spijsvertering en wat daaraan voorafgaat, heb ik al verteld. Hierboven en véle malen op mijn blog. Wat zulke klachten allemaal verpesten in je leven, is bijna niet in woorden te vatten: je raakt er prikkelbaar van, je plezier bederft ervan, je wordt er dik van en soms juist mager en je zelfvertrouwen keldert er de diepte van in. Waarom denk je dat zóveel mensen negatief denken en altijd ontevreden zijn? En waar denk je dat al die jaloezie vandaan komt? Darmklachten, nu weet je het! Tijd om er eens wat aan te doen, of niet dan?

Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen en daarom is er voor hen een mooie therapie. Kom ik zo meteen op. Helemaal goed komt het weer eens niet naar voren in medische onderzoeken, maar dat zijn we inmiddels wel gewend, niet? Er zijn ook meer vrouwen die last hebben van chagrijnigheid, jaloezie en prikkelbaarheid dan mannen, dus het klopt in ieder geval wel. Ze worden ook gezien als vrouwelijke eigenschappen, wat het overigens niet zijn! Je hoort gewoon vrolijk, gezellig en tevreden te zijn en dat bén je ook als die maag niet in de weg zit. Hier heb ik een onderzoek voor je, waaruit wel een en ander blijkt. En hier heb ik een artikel over Nederland, waar maar liefst een kwart van de mensen last heeft van zijn of haar spijsvertering. Het staat op de site van Omroep MAX, dus wat intelligentere zaken zoals verschillen in afkomst van mensen of in geslacht worden niet genoemd. Om het simpel te houden.

darrabucca
Traditionele trommels van Griekse zigeuners

Het is dus gewoon bagger en dat is hier in Europa en in de Verenigde Staten erger dan in de rest van de wereld. Waarom is dat nou? Wel … niet alleen omdat we hier gewoon meer kant-en-klare troep eten met allerlei E-nummers en toestanden, die onze spijsvertering nou niet echt bevorderen, maar er is nog iets anders. In mediterrane landen, in Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië kennen de mensen dansen zoals de buikdans of iets wat erop lijkt! Ik heb nooit kunnen begrijpen dat westerse vrouwen absoluut niet kunnen buikdansen, want ik ben dan wel geadopteerd, maar ik kan het wel. Blijkbaar zit het in de genen! Maarrr … dat wil niet zeggen dat jij het niet kunt leren. Wis en waarachtig wel, want als jij het leert, dan gaan dat stukje van je genen waar die dans in zit en het stukje kleine hersenen waar die door gereguleerd wordt, aan staan en geef je het weer door aan je kinderen. Als je die al hebt, leer het ze maar!

Een buikdans is een vierkwartsmaat, dus ieder discoliedje is er geschikt voor. De darrabuccatrommels helpen wel extra voor het ritme én ze hebben een werking op je spijsvertering, dus dat is mooi voor de mannen onder ons die ook spijsverteringsklachten hebben. Zoals je ziet op het filmpje hieronder, is buikdansen niet echt iets voor mannen. Die spelen op die trommels en luisteren vooral mee, wat voor hen genoeg is. Vrouwen hebben een baarmoeder die ook zo haar beweging nodig heeft om gemakkelijker kinderen te krijgen en later in de overgang geen baarmoederhalskanker of vreselijke overgangsklachten op te lopen. En wat dacht je van de menstruatiecyclus? Reken maar dat die zo regelmatig als een klok wordt en met veel minder pijn, als je leert buikdansen.

Ik denk dat je me nu heel vervelend gaat vinden en misschien boos op me wordt. Maar voor vrouwen zijn sporten zoals fitness en zelfs aerobics niet zo goed. Wel acrobatiek en dus buikdansen, maar wij vrouwen horen niet zulke stijve spieren te hebben als mannen. Wij horen los te zijn en ontspannen, terwijl mannen spieren horen te ontwikkelen. Ze horen ook los en ontspannen te zijn, maar daarnaast pezig en sterk. Een vrouw krijgt ook niet zo snel een sixpack, gewoon omdat wij daar niet voor zijn gemaakt. Wij gaan ook meer mannelijke hormonen aanmaken als we ons als een man gedragen. Ik snap het heel goed als je me niet gelooft en daarom zeg ik: probeer maar eens uit hoe je je voelt als je vrouwelijke sporten gaat beoefenen in plaats van mannelijke. Dat zijn alle soorten dans, acrobatiek, paardrijden en lopen of wandelen is uiteraard ook niet verkeerd, maar is een helende bezigheid zogezeid. Voor mannen zijn al die andere sporten juist wél goed en ja, ze stimuleren ook je spijsvertering! Voor jullie mannen is maar één ding niet zo goed en dat is buikdansen. Daar kun je last van je prostaat door krijgen en dat is de reden waarom je nooit ziet dat mannen dat doen. Ze kunnen het ook niet zo goed, kijk maar in de video hieronder.

Hier heb ik de danse kabyle voor je: de Kabylische dans uit het noorden van Algerije. Volgens mij is er geen vrouw op de wereld die net zo goed kan buikdansen als de Berbervrouwen uit Algerije. Het is Ballet Thiwizi in de stad Tindouf die een voorstelling op straat geeft. Laat je niet uit het veld slaan hierdoor, want zoals ik al zei, zijn deze vrouwen ten eerste wereldkampioen buikdansen en ten tweede zijn dit professionele dansers. Probeer eerst maar eens je heupen los te krijgen en dan praten we weer over vrouwelijkheid! Leg je handen maar op je heupen tijdens het dansen en hou je schouders recht. Probeer alleen je heupen te bewegen. Zie hoe je maagdarmkanaal met je vorderingen steeds lichter wordt. Zo niet, dan kom je maar bij mij langs voor wat hulp. Buikdansen kan ik je niet leren, want daarvoor heb ik te veel rugpijn, maar ik kan wel de fijnstoffelijke blokkades weghalen, waardoor je gaat genezen.

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: