Een boreale partij in de Eerste Kamer

Een boreale partij in de Eerste Kamer

Na maar liefst twee Stichtelijke Stukken is het weer even tijd voor wat boreale humor, vooral aangezien die verrekte uil van Minerva alwéér extensies aan z’n vleugels heeft laten zetten, als je Thierry Baudet moet geloven. Hij ging namelijk opeens vliegen. Baudet hield na de grote overwinning van zijn partij, het Forum voor Democratie, een nogal vreemdsoortige en vooral hevig brallende toespraak. Ik denk dat hij wilde dat iedereen van verwarring heel hard zou gaan klappen, zodat het niet zou opvallen wat hij eigenlijk zei. Dat is namelijk nogal wat, beste lezer! Aangezien ik me als coach nogal bemoei met zaken als geluk en zelf de baas zijn over je leven, maak ik even tijd voor een kritisch stuk over waar we Nederland eigenlijk naar toe gestuurd hebben op 20 maart jl.

 

Duurzaamheid en milieu

Over duurzaamheid zwamt Baudet het volgende: “Het is een masochistische ketterij, dit geseculariseerde zondvloedgeloof, dat zich in onze tijd heeft meester gemaakt van de harten en geesten van onze bestuurders. Een manie vergelijkbaar met de doodscultus die ooit Paaseiland teisterde”. Hij gebruikt woorden als duurzaamheidsafgoderij en klimaathekserij met als doel om te zeggen dat hij windmolens en zonnepanelen een totaal niet-rendabele oplossing voor het klimaat acht. Ook vindt hij dat we de Groningse grond nog verder van gas dienen te ontdoen, misschien omdat hij wil dat Nederland kampioen ernstige aardbevingen wordt ofzo. Je moet toch ooit eens in het Guinness Book of Records, niet? Wil het niet met iets leuks, dan maar met iets vervelends.

Samenvattend zegt hij dat hij het idioot vindt om het milieu te beschermen, want dat gaat ten koste van de economie. Ik zou zeggen: laten we China maar nadoen dan, waar de steden vol met zwarte en gele rook hangen en mensen met mondkapjes op lopen om de luchtvervuiling te overleven. Waar mensen 12 uur per dag moeten werken voor een hongerloontje en hun kinderen in fabrieken moeten opgroeien, omdat hun ouders geen tijd meer over hebben om naar huis te gaan na hun werk. Grandioze vooruitgang, deze nieuwe partij!

 

Onderwijs en zorg

Eerst zegt hij dat mensen die nog nooit een boek hebben gelezen, tegenwoordig de dienst uitmaken in ons land en een minuut of 8 later zegt hij dat hij het stom vindt dat het referendum is afgeschaft. Als je goed luistert, hoor je dat hij niet zegt dat hij vóór het referendum is, maar dat hij Rutte tegenstrijdig vindt omdat hij het heeft afgeschaft. Baudet zelf is voor een heersende, zo hoog en vaag mogelijk opgeleide elite en heeft verder niets met het plebs. Over onderwijs beweert hij dat het Nederlands is afgeschaft op de universiteiten. Dat klopt niet, want bachelorstudies (de eerste drie jaar) zijn meestal in het Nederlands. Alleen masters – de laatste twee jaar die je mag doen, maar niet hoeft – zijn in het Engels en dat is op de hele wereld het geval. Dat zijn namelijk internationale programma’s. Verder zegt hij geen woord over onderwijs en noemt hij deze sector in één zin tezamen met de zorg, waar hij ook niets over zegt. Wat zijn partij wél onmiddellijk deed, was een meldpunt voor linkse indoctrinatie instellen, waar leerlingen en studenten hun docenten kunnen verklikken. “Stuur vooral filmpjes op”, zo worden zij gemotiveerd. Liberaal als hij is, vond Mark Rutte dat ‘bizar’ en gaat hij het weer afschaffen, zo heb ik begrepen.

 

Immigratiebeleid

Gelukkig is echter, nadat we eerst nogal wat mammoeten hebben gevloerd, de uil van Minerva weer gaan vliegen, want het Forum voor Democratie is de op één na grootste partij van Nederland geworden. Daarmee wordt Nederland weer een boreale wereld. De niet-boreale bewoners ramt zijn partij er gewoon weer uit. Nou ja, hij mag met mij beginnen dan! Of zou ik als Griekse toch nog een tikje te boreaal zijn? Boreaal betekent ‘noordelijk’ oftewel ‘van het blanke ras’. Het is een woord dat door Mussolini wel gebezigd werd en ook door Jean-Marie LePen. Met dit gedachtengoed is het Forum voor Democratie een partij met flink fascistische trekken en dus niet ongevaarlijk. En ze kennen hun rassen ook niet, want Italianen en Grieken horen net als Marokkanen, Koerden, Syriërs, Joden, Egyptenaren enzovoort bij het mediterrane ras, dat een heel ander uiterlijk, cultuur en karakter heeft dan het Europese ras. Maar goed, ik ben net op dreef met het leren van de Friese taal, dus ik vind het best om hier nog eventjes te blijven.

 

Waar het Forum voor Democratie voor staat

Als je wilt weten waar het Forum voor Democratie eigenlijk voor staat, kun je dat lezen in de Volkskrant. Die hadden er vandaag een enorm goed artikel over, waarin ze precies vertellen waar deze partij voor en tegen heeft gestemd en wat hun mening was over een heel aantal maatschappelijke onderwerpen, gemeten aan de hand van de debatten waar zij aan meededen. Lees je dit artikel, dan zul je verbijsterd staan: het FvD heeft over nogal wat onderwerpen totaal geen mening en over een paar andere hebben ze heel tegenstrijdige boodschappen. Het enige waar ze duidelijk over zijn, is dat ze tegen de EU zijn, tegen buitenlanders in Nederland en tegen bescherming van het milieu.

Iedereen die kritiek heeft op het FvD, wordt door diens aanhang onmiddellijk neergezet als ‘linkse extremist’. Deze mensen doen net alsof Nederland uitpuilt van de politiek links denkende mensen. Laten we de verkiezingsuitslagen even bekijken, zodat je kunt zien hoeveel mensen er eigenlijk op een linkse partij hebben gestemd. Zie hier links op het plaatje: bijna niemand heeft links gestemd! Toch is er ontzettend veel kritiek op het FvD en die kan dus duidelijk niet alleen maar van ‘links’ komen, tenzij zij iedereen die minder rechts dan zij is, links noemen. Laat dat nou exact zijn wat zij doen!

 

Terug naar de Renaissance

Thierry Baudet belooft in zijn toespraak dat we een renaissance gaan teweegbrengen, waarin ons zelfvertrouwen wordt hersteld. Lieve help! We moeten 500 jaar terug in de tijd om vlak na de Middeleeuwen uit te komen in een tijd, waarin we het oude Rome en Griekenland gingen naäpen uit een gebrek aan eigen fantasie! Een tijd waarin mensen die zeiden dat de aarde rond was, ter dood werden veroordeeld, terwijl hun boeken werden verbrand. Waarin gewone mensen nog niet eens schoenen hadden om aan te trekken in de ijskoude winters. Als het aan Baudet ligt, is dit onze toekomst en ik ben blij dat er nog een paar andere partijen zijn, die ook nog wat stemmen hebben gekregen. Ook al zijn dat veelal conservatieve partijen zoals de VVD en het CDA. Ik ben nog nooit eerder blij geweest dat die veel stemmen kregen! Voor ons als gewone mensen worden de tijden er zo te zien niet beter op.

Gelukkig zijn er in mei nog Europese verkiezingen, waarin we op partijen kunnen stemmen die in ieder geval niet vinden dat de democratie afgeschaft dient te worden. In heel Europa komen er steeds meer extreemrechtse partijen op, die vinden dat we klaar zijn met de democratie en die zeer racistische ideeën hebben. Ik denk dat het goed is als je een tegengeluid laat horen op 23 mei aanstaande! Wat mij betreft is er geen enkele partij waar ik ook maar iets van mezelf in tegenkom. Blanco stemmen is in zo’n geval een betere optie dan niet stemmen, want met een blanco stem laat je zien dat je verandering wilt. Dat kun je ook laten zien door gewoon eens helemaal links te gaan stemmen, op de SP. Als we die een coalitie laten vormen met het FvD, snappen ze in Den Haag mogelijk eindelijk dat wij als mensen willen dat de politiek zich in onze buurt afspeelt en niet vanuit een wit torentje ver weg.

Wij willen dat de ziektekostenverzekering alleen noodzakelijke ingrepen dekt, maar dat die dan ook echt helemaal gedekt worden. We willen goed onderwijs, goede zorg voor ouderen, gehandicapten en voor iedereen die in een instelling moet verblijven. We willen genoeg banen, een eerlijk salaris, dat het leven betaalbaar is en dat je vrij bent om te zeggen wat je wilt. We willen dat het milieu beschermd wordt op een verstandige manier. We willen dat er wel moslims mogen zijn, maar dat die ons land niet zachtjesaan overnemen. Dat mensen in de rest van de wereld óók een mooi leven hebben, zodat ze niet hierheen hoeven komen. Dan is hun leven jarenlang kapot en ons leven wordt er ook moeilijk op. Beter dus om eens te stoppen oorlog en ruzie te veroorzaken in andere landen en die mensen daar ook de kans te geven om een goede economie op te bouwen. Toch? Dat is toch ongeveer wat iedereen wil?

 

 

© Vassiliou Empowerment

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: