Een beetje hulp van een kwartetje bloemetjes

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Wie mij kent, weet dat ik verzot ben op bloemen. Als klein kind kwam ik al dagelijks thuis met bosjes ‘onkruid’ en liep ik altijd op het leegstaande bloemenveldje tegenover ons huis te neuriën tussen de bloemen daar. Als mijn ouders me kwijt waren, vonden ze me meestal daar. En nu gebruik ik bloemen ook om ons huis op te fleuren of om te helpen bij situaties, waarin ik wel wat hulp kan gebruiken om die weer op te lossen. Als je het leuk vindt om er ook eens naar te kijken, lees dit dan maar. Het is geen hekserij of spiritueel gedoe, maar gewoon een beetje hulp van bloemetjes.

boterbloemen waren als kind mijn favorietjes

Eigenlijk heb ik er vier vandaag, waar ik een beetje op in wil gaan. Ze hebben ook een helende werking en die is een beetje anders dan wat er vaak in de boeken staat. Als je ze zo gebruikt als ik vertel, heb je er meer aan, want dan kun je beter sturen wat je nodig hebt van de bloemetjes. Er zit trouwens wel een boom tussen 🙂 . Drie bloemen en een boom.

Okee, gaan we! Als je een probleem hebt in je leven, is dat al lastig genoeg om op te lossen. Als je je laat helpen door deze bloemen, helpt dat net een handje. En je hebt vier planten nodig om een probleem te helpen oplossen. Dit zijn ze:

  • Oregano: om tegenwerking en tegenslagen te helpen stoppen
  • Lavendel: om de wortel van het probleem op te sporen, want als je die niet beetpakt, kun je het niet oplossen
  • Jasmijn: om een oplossing te vinden en die ook te kunnen toepassen
  • Olijf: om te zorgen dat je verder kunt met je leven

 

De plantjes:

Oreganoplantjes zijn in de winter heel moeilijk goed te houden. Gedroogde oregano helpt ook wel.

Lavendel is ook heel moeilijk goed te houden in de winter, misschien zelfs wel onmogelijk. Maar gedroogde lavendel werkt gelukkig ook: hoe lekkerder hij ruikt, des te beter hij werkt én des te blijer je er ook van wordt. Laten we eerlijk wezen!

Jasmijn is juist nu in januari goed verkrijgbaar in bloemenwinkels. Je hebt ook boerenjasmijn, die je zelfs in je tuin kunt zetten. Gedroogde jasmijnblaadjes zijn moeilijk verkrijgbaar. Eigenlijk alleen met groene thee erdoor en persoonlijk vind ik dat vreselijk bitter. Maar als je het lekker vindt: gewoon doen.

Olijf is als boom wat groot om in je huis te zetten. Maar gelukkig produceert een olijfboom zowel vruchtjes – olijven – als heerlijke olie, dus daar kun je je werk mooi mee doen.

Hoe doe je dat?

Nou, je kunt eens kijken of er in je huis of balkon of tuin plekken zijn, waarvan je denkt: hè, wat voelt het hier toch naar. Zet daar dan eens een bakje of mandje met wat oregano, lavendel en jasmijn(thee) neer en een open potje, flesje of bakje met een handjevol olijfolie. Daar kun je ook nog twee mespuntjes zout doorheen mengen, waarna het nog weer beter werkt. Kijk dan eens of er de komende weken ergens in je leven iets ten goede verandert.

Als je niet zo van het voelen bent, zet het dan eens neer op een wat donker, schaduwrijk plekje. Of zet het iedere twee weken ergens anders neer, totdat je hebt ontdekt waar het moet wezen. Het hoeft niet zo te zijn dat er iets ‘is’ met dat plekje in je huis, maar een tochtig, koud of donker plekje kan altijd wel wat warmte gebruiken van een paar bloemetjes en kruiden. Ik ga het zelf ook doen en zal je op de hoogte houden van wat er bij ons ten positieve keert.

Gebruik ook eens kleuren

Okee, ik ben dus gek op jasmijn én op Chinese schilderijen!

Als je nou van kleuren houdt, kun je wat dit onderwerp betreft ook dingetjes doen met wit en olijfgroen. Bijvoorbeeld een bak met witte hyacinten of andere bloemen op tafel zetten, een olijfgroen kleedje of gewoon wat groene planten in je vensterbank: dat soort dingen. Een wit of groen schilderij aan de muur … wees maar creatief en kijk dan eens of er binnen een week of twee iets goeds gebeurt in je leven. Ik heb al zoveel hulp gehad van kleuren en bloemen, dat ik het je kan aanraden.

Het is beslist niet zo dat al je problemen en toestanden in één keer verleden tijd zijn, als je een jasmijnplant in huis haalt. Ik wou dat het zo simpel was! Nee, het helpt gewoon mee, net als dat je gedachten en intuïtie helpen en net zo goed als dat het vertellen van waar je mee zit, kan helpen om opeens een oplossing te zien. En iedereen zit wel érgens mee, toch?

Ik wens je er veel succes en vooral ook plezíér mee enneh: … als je dit niks vindt, doe het dan maar niet! Het is gewoon een ideetje dat kan helpen, als je het even niet zo fijn hebt op het moment. Ik wens je een prachtige dag verder en heb een prachtig lied voor je uit Cyprus over een jasmijn. Het wordt gezongen door Savina Yannatou en heet Το γιασεμί (to yasemí, de jasmijn):

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube   –   Facebook

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

7 Comments

  1. Lieve Sophia,

    Wordt nu al vrolijk van je artikel over de bloemetjes. Vooral met dit regenachtige weer. Ik ga het doen. Het ruikt in ieder geval heerlijk dat zo wie zo. Beetje voorjaar in huis.

    Veel liefs Mo.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: